PDA

Επιστροφή στο Forum : H.I.T.H σε Οσκαράκι?


nikman
09-06-07, 00:15
Ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους αν μπορούν να καταλάβουν από τις φωτογραφίες που ακολουθούν αν το Όσκαρ έχει τη γνωστή αρρώστια «τρύπα στο κεφάλι» και αν συμβαίνει αυτό τι θεραπεία προτείνεται.

giannisg
09-06-07, 08:33
Δεν έχω την γνώση να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα αλλα ψάχνωντας βρήκα την παρακάτω σελίδα που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα...
http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.worldcichlids.com/Adam/HITH.jpg&imgrefurl=http://www.worldcichlids.com/diseases/Adamhith.html&h=768&w=1024&sz=271&hl=el&start=18&tbnid=nvl3NTsZsSpg_M:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3DHole%2BIn%2BThe%2BHead%2Bto%2BOscar%2 Bfish%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Del%26sa%3DG

netblues
09-06-07, 08:49
Για βαλε και καμμια φωτο απο το πλαι ωστε να φαινεται ολοκληρο..

liquid
09-06-07, 10:20
Έχω διαβάσει οτι αυτή η περιοχή στο κεφάλι των oscar είναι κάτι σαν τις αποθήκες λίπους στον άνθρωπο. Δηλαδή όταν το ψάρι δε βρίσκει τροφή, καταναλώνει τη συγκεκριμένη περιοχή του κεφαλιού του.

Δοκίμασε να αυξήσεις την τροφή που δίνεις και σε 1-2 εβδομάδες θα δεις οτι θα κλείσει η τρύπα.

klaz
09-06-07, 10:22
Δοκίμασε να αυξήσεις την τροφή που δίνεις και σε 1-2 εβδομάδες θα δεις οτι θα κλείσει η τρύπα.σε συνδιασμο παντα με συχνες αλλαγες νερου...ας μην ξεχναμε και πως μπορει να ξεκινησει μια τετοια αρρωστεια......:rolleyes:

pet
09-06-07, 11:18
Αν ταίζεις ποικιλία τροφών (ζωντανές, κατεψυγμένες, flakes), και έχεις καλές συνθήκες νερού (>200λτ- καλή φίλτρανση, αλλαγές), αλλά παρόλα αυτά εμφάνισε αυτές τις τρύπες, πρέπει να κάνεις θεραπεία για hexamita. Αν και είναι διαφορετικές ασθένειες, η hexamita, συνδέεται με το hole in the head, γιατί ο οργανισμός του ψαριού, δεν μπορεί να απορροφήσει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

Pritanis
09-06-07, 11:40
φαινεται για ΗΙΤΗ..... δεν θεραπευεται μονο με καλη τροφη και καλο νερο, αφου πρεπει να ελεγχθει και ο πληθυσμος των παρασιτων που το προκαλει...... ΚΑλο ειναι να ακολουθησεις μια θεραπεια με ειδικα φαρμακα (εγω χρησιμοποιω το οκτοζιν) και αφου τελειωσεις να αρχισεις μελαφιξ για να κλεισουν σωστα οι πληγες και να μην εχεις μολυνσεις......αν ψαξεις υπαρχουν στο φορουμ εκτενη ποστ για αυτη την ασθενεια.....

πρέπει να κάνεις θεραπεία για hexamita. Αν και είναι διαφορετικές ασθένειες, η hexamita, συνδέεται με το hole in the head, γιατί ο οργανισμός του ψαριού, δεν μπορεί να απορροφήσει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

φιλε pet τοσο το ΗΙΤΗ οσο και τα εξαμιτα που λες δεν ειναι ασθενειες.......
τα εξαμιτα ειναι παρασιτα (flagellates) της ιδιας οικογενειας με το S. Vortens που προκαλει το ΗΙΤΗ αλλα εμφανιζεται κυριως στα αμφιβια και τα θηλαστικα......Στη δικια μας περιπτωση ο εχθρος ειναι το S. Vortens και αυτο θα καταπολεμησουμε..... Τωρα θα μου πεις οτι πολλα φαρμακα γραφουν για εξαμιτα , αν ειναι για ψαρια τοτε εννοουν τα S. Vortens και κανουν για τη θεραπεια που θελουμε.....η πιο αποτελεσματικη δραστικη ουσια για τους περισσοτερους ειναι η μετρονιδαζολη.......

Ψαρογιατροι θα καταληξουμε στο τελος με τους δισκους που μπλεξαμε.......:p:p:p

nikman
09-06-07, 15:46
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.
Θα ξεκινήσω με συχνές αλλαγές και καλύτερη τροφή για κανα δεκαήμερο και αν το σύμπτωμα εξακολουθεί να υπάρχει θα πάω σε φάρμακα.
Το συγκεκριμένο ψάρι έχει μεταφερθεί σε ένα 400άρι ενυδρείο πρόσφατα μαζί με άλλα τρία Οσκαρ την ίδια μέρα. Είναι το μεγαλύτερο από όλα στα 18-20 εκατοστά και αρκετά παχύ.
Το ενυδρείο υποστηρίζεται βιολογικά από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό φίλτρο. Για ντεκόρ υπάρχουν κάποια βραχάκια και για υπόστρωμα άμμος.

Lsourtzo
12-06-07, 20:00
Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να διαφωνήσω με τον πρύτανη .. που στο κάτω κάτω πρύτανης είναι …
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση σε severum που είναι σαφώς ποιο ανθεκτικά ψάρια από τους δίσκους .. όπως και τα Όσκαρ πιστεύω, δεν χρειάστηκε να ρίξω φάρμακο .. απλά άλλαξα τροφή … και σε 1 εβδομάδα τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν.
Άρχισα να ρίχνω την biofish food forte που λέει κιόλας ότι είναι ιδανική για HITH.

Από την άλλη από όσα θυμάμαι από αυτά που είχα διαβάσει τότε … το Hith μπορεί να προέρχεται είτε από έλλειψη κάποιον βιταμινών είτε από κάποια παράσιτα …
Αλλά κάνε μία στο Goggle για να βεβαιωθείς …

Τέλος … θέλω να προσέξεις στα πλάγια το ψάρι σου και να μας πεις αν η γραμμή που φαίνεται να ξεκινάει από το κεφάλι και να καταλήγει στην ουρά μοιάζει να είναι ποιο ανοικτή από ότι συνήθως … είναι και αυτό ένδειξη για το ΗΙΤΗ

nikman
28-06-07, 01:11
Για την ιστορία αναφέρω ότι μετά από 20 περίπου μέρες το συγκεκριμένο Oscar έγινε τελείως καλά. Δεν υπάρχει ίχνος την τρύπα που είχε σχηματιστή ανάμεσα στα μάτια.
Δεν χρησιμοποίησα κανένα φάρμακο. Αλλαγές νερού έκανα συχνότερα και πρόσθεσα και λίγο τροφή παραπάνω.
Το συγκεκριμένο αν και είναι το ποιο μεγαλόσωμο από τα άλλα Oscar όποτε τους έχω αλλάξει ενυδρείο (δύο φορές, πάντα σε μεγαλύτερο) το έχει παρουσιάσει. Πιθανόν από στρες προσαρμογής τι να πω.
Τέλος καλό όλα καλά. :cool: