PDA

Επιστροφή στο Forum : Φυτεμένο 300 λίτρων


chris the trik
05-06-07, 16:02
Πληροφορίες

Διαστάσεις:130Χ42Χ70 καθαρά(128Χ40Χ70)
Όγκος:382 λίτρα, καθαρά περίπου 310 λίτρα
Κατηγορία: φυτεμένα
Φυτά:
Lilaeopsis mauritiana, Echinodorus schlueteri, Ceratophyllum demersum, Cabomba caroliniana, anubias barteri var nana petite, Anubias barteri var angustifolia (''afzelii''), Anubias barteri var. Caladiifolia, Nymphaea lotus , Vallisneria spiralis, Vallisneria Americana, Και άλλα 5 φυτά αγνωστου ταυτότητας :rolleyes:
Ψάρια / Άλλα είδη: προς το παρόν μόνο γκαπάκια
Διακοσμητικά υλικά:άμμος και δύο ξύλα μοπάνι
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:μαύρη αυτοκόλλητη μεμβράνη
Φωτισμός:εχω βάλει 3 Τ8 γκρο λουξ 36βατ και 2 Τ8 ντειλαιτ 36βατ
Διάρκεια φωτισμού:8ωρες
Φιλτράρισμα: με σαμπ
Θερμοστάτης:300βατ aqua medic τιτανίου
Λίπανση:ακόμα δεν έχει καθοριστεί μια ποσότητα
Παροχή CO2: είναι να τοποθετηθούν στο άμεσο μέλλον αφού υπάρχουν
τα παρελκόμενα
Παράμετροι:

pH:είναι περίπου στο 7,8 με 8 προς το παρόν
Γενική σκληρότητα (GH):έχω καιρό να την μετρήσω
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): έχω καιρό να την μετρήσω
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):30
Αλλαγές νερού:20% ανά 10 με 15 μέρες
Θερμοκρασία: 25 βαθμούς Κελσίου

Άλλες πληροφορίες:
το ενυδρείο είναι δικιάς μου κατασκευής και είναι στην επόμενη φάση από το στρώσιμο ,δεν έχω πάρει την τελική απόφαση των κατοίκων του.
Ο φωτισμός είναι προς το παρόν 2 γκρο λουξ και 1 ντειλαιτ για 8 ώρες. Στο καπάκι έχω βάλει 9 θέσεις λαμπών μιας και είναι δικιά μου κατασκευή και σκοπεύω να λειτουργήσω τις 5 λάμπες για αρχή
Υπάρχει ένα πρόβλημα με τριχοειδή πράσινη άλγη που πιστεύω σιγά σιγά θα το εξαλείψω αφού αυτές τις μέρες ολοκλήρωσα το καπάκι και το ενυδρείο έχει πέον ένα σταθερό περιβάλλον λειτουργίας


Φωτογραφίες :για αρχή 4 μόνο φωτογραφίες και έπεται συνέχεια :p

klaz
05-06-07, 16:08
καλη νεα αρχη χρηστο.
βελτιωσε αν μπορεις τις αλλαγες νερου για να ριξεις και τα νιτρικα σου..
στη μεση βλεπω εναν χαμο απο φυτα,αλλα προφανως ειναι νωρις......

alan boy
05-06-07, 16:55
ωραια η ασπρη αμμος.βεβαια θελει δουλεια το ενυδρειο στη διαταξη.
μπορεις να βγαλεις μια φωτο το sump?
τι υπερχειλιση εχει?ποσες τρυπες και ποσα mm?
με ποια αντλια κανεις την επιστροφη του νερου στο τανκ και ποσα λιτρα ειναι?
αυτα προς το παρρον

mariah
05-06-07, 22:01
Μπραβο πατριωτακι καλη η προσπαθεια.Τα παιδια θα σε κατευθυνουν καταλληλα!

chris the trik
06-06-07, 14:39
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

Το ενυδρείο έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις τελείωσα και έβαλα το καπάκι δηλαδή. Έχει δρόμο ακόμα και ως προς την τοποθέτηση των φυτών και ως προς την ισορροπία του όλου συστήματος.
Σαν ψαράκια σκέφτομαι να βάλω για αρχή τα δυο σκαλάρια που έχω και να αγοράσω άλλα 3 με 4 αφού πρώτα θα φέρω το νερό στα μέτρα τους.

Κώστα όπως κατάλαβες και εσύ είναι νωρίς ακόμα μιας και τα φυτά δεν έχουν πάρει τα πάνω τους και τα περιμένω πως και πως.

Alan boy ωραία η άσπρη άμμος αλλά βρομίζει εύκολα, εγώ ήθελα μαύρη την περίοδο όμως που έψαχνα να βρω άμμο δεν βρήκα κάτι σε καλή τιμή :smt022 .
το σαμπ είναι 50Χ30Χ40 είναι από πλεξι γκλας (σαν πρώτη προσπάθεια καλό είναι αλλά με κάποια λαθάκια.
Αντλία χρησιμοποιώ μία ατμαν 203 που έχει 2000λίτρα επιστροφή και 2 μέτρα μανομετρικό ύψος (δεν έχω μετρήσει την απόδοση που έχει τώρα).
Σαν τρύπες στο ενυδρείο έχω κάνει 2 στον πάτο του, 1 ίντσα η κάθε μια και είναι στις πίσω γωνίες του. Χρησιμοποιώ την μία για την υπερχείλιση και την άλλη την έχω ταπωμένη(ίσος να την εκμεταλλευτώ σε μελλοντική χρήση)
στο πλαϊνό τζάμι έχω κάνει μία τρύπα μίας ίντσας (την οποία την έχω ταπωμένη και αυτή) και μία ½ της ίντσας από την οποία έχω την επιστροφή του νερού από την αντλία.
Η υπερχείλιση είναι καθαρά δικιάς μου πατέντας και θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε DURSO αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις κάτι παρόμοιο, γιατί είδα και έπαθα να την κάνω όσο το δυνατόν αθόρυβη.
Στις φωτογραφίες που βάζω πιστεύω να σου λυθούν κάποιες απορίες.

Mariah για όλη την προσπάθεια μέχρι τώρα πήρα πολλά πράγματα από τα παιδία μέσα στο φόρουμ και ακόμα παίρνω και τα ευχαριστώ φυσικά:smt038 .

alan boy
06-06-07, 16:39
Ξες τι δεν καταλαβενω γιατι εκανες αυτο το κουτι ψηλα?ειμαι και εγω σε φαση που το ψαχνω για υπερχειλιση και γι αυτο ρωταω.αλλα τελικα μαλλον το durso ειναι το καλυτερο.
(α και ευχαριστω για τις φωτος)
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=8827&stc=1&thumb=1&d=1181133514 (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=8827&d=1181133514)

chris the trik
06-06-07, 23:50
Τον πύργο υπερχείλισης τον έκανα έτσι γιατί είχα ήδη την σωλήνα χρώματος μπλε οι οποία έχει και από τις δυο πλευρές βόλτες για να βιδώσω τις μούφες και καθώς ένας φίλος μου δουλεύει το πλεξι γκλας δεν ήταν τίποτα γι’ αυτών να μου τον φτιάξει, έτσι έχει παραμείνει μέχρι τώρα κάτι το οποίο πιστεύω να αλλαχθεί στην πορεία
Αν είχα διαβάσει τα καλά λόγια που έχουν πει για το ντουρσο τότε που το έφτιαξα, θα το έκανα και εγώ έτσι, δεν τα είχα δει . Αυτό που μένει να πω είναι ότι θα κάνω πειραματισμούς για να φτιάξω μια καλή υπερχείλιση αργότερα, προς το παρόν κάνει και αυτή την δουλεία της καθώς το ενυδρείο το έχω στο υπόγειο και δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική από άποψη θορύβου.