Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Eheim 2213

ramsys
05-06-07, 08:48
Καλημέρα σε όλους.Χθές πήρα το αναφερόμενο μοντέλο εξωτερικού φίλτρου και έβαλα μεσα κεραμικό "μακαρόνι" τύρφη capri zord nutrigin 2 και κάτι μαξιλαράκια που είχε μέσα αυτό. Μέα στο ενυδρείο δουλεύει και μια αεραντλία που μέχρι χθές δεν είχε κανενα πρόβλημα.Το πρόβλημα πιο ειναι??...Σημερα το πρωί που ξύπνησα είδα οτι έιχε γεμίσει η επιφάνεια αφρό. Για ποιο λόγο έγινε αυτό? Είναι καλό η πρέπει να ανησυχώ?

Liolios
05-06-07, 09:04
Ξέπλυνες τα υλικά (και ιδιαίτερα τον υαλοβάμβακα) του φίλτρου πριν το βάλεις σε λειτουργία?

ramsys
05-06-07, 09:09
Ναι τα ξέπλενα.και όχι μονο τα ξέπλενα...μετα το κλείσιμο του φίλτρου το αφησα κάτω απο την βρήση για κανα δεκάλεπτο

Liolios
05-06-07, 09:12
Καμμιά φωτό μπορείς να ανεβάσεις?

ramsys
05-06-07, 09:21
αμέ όταν ανοίξω την αεραντλία και το ξανακάνει θα στείλω...τώρα δεν μπορώ αργότερα σίγουρα
-------------------------
Μήπως φταίει που η φλογέρα δεν είναι ακριβώς οριζόντια με την στάθμη του νερού? Δεν μπορώ να την βάλω οριζόντια για τεχνικούς λόγους(λάστιχο) η αριστερή της πλευρά είναι ελαφρώς πιο κάτω απο την δεξιά

Liolios
05-06-07, 09:23
Δεν το νομίζω, αλλά γι' αυτό ζήτησα φωτό. Για να μη μιλάμε στον αέρα;)

ramsys
05-06-07, 09:53
Ας βάλω μια φωτογραφεία.Το πρωί που σηκώθηκα και δουλευε η αεραντλία ήταν κάπως έτσι και χειρότερα.Σε λιγα λεπ΄τα αφού την έκλεισα καθάρησε η επιφάνεια και μετα από λίγα λεπτά χρήσης έγινε ξανά ετσι...

a-sakis
05-06-07, 09:59
Μήπως χρησιμοποίησες κανένα φάρμακο για να καθαρίσεις τα υλικα;

Κανένα απορυπαντικό ή σαμπουάν-σαπούνι;

Μοιάζει με αφρος σαπουνιου;!!!

Δεν έχω ξαναδει κάτι τέτοιο!

ramsys
05-06-07, 10:02
όχι τίποτα τέτοιο..χαζός είμαι?Και ξαναλέω αυτός ο αφρός δημιουργείτε απο την αεραντλία που είναι μεσα 5 μέρες και δεν έχει βγει.Τώρα που έκλεισα την αεραντλία εξαφανίστηκε ο αφρος. αν την ανοίξω θα ξαναδημιουργηθεί.Εντωμεταξύ αυτό το πράγμα μου το έκανε όταν άλλαξα φίλτρο.ααα στο νερό έβαλα μια σκόνη απο βκατήρια αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτό

PascM
05-06-07, 10:02
:roll: :roll: Μοιάζει με πρωτεϊνη! Τι βακτηρίδια έχεις βάλει?
Για περιέγραψέ μας όλες τις κινήσεις που έκανες για το στήσιμο!

Edit: Και όμως μάλλον αυτή η σκόνη που έβαλες πρέπει να είναι!

a-sakis
05-06-07, 10:04
όχι τίποτα τέτοιο..χαζός είμαι?

Αλίμονο,δεν είπα κάτι τέτοιο.

ramsys
05-06-07, 10:08
Λο:roll: :roll: Μοιάζει με πρωτεϊνη! Τι βακτηρίδια έχεις βάλει?
Για περιέγραψέ μας όλες τις κινήσεις που έκανες για το στήσιμο!

Edit: Και όμως μάλλον αυτή η σκόνη που έβαλες πρέπει να είναι!

Λοιπό ακούστε.Πέρνω τον κάδο του φίλτρου και βάζω κάτω κάτω ένα μπλέ μαξιλάρι, μετα πέρν ενα καλτσόν και βάζω 1 κιλο μακαρόνι κεραμικό από πάνω σε άλλο καλτσον βάζω τύρφη και χαναβάζω ενα μπλε μαξιλάρι μετα πανω απο το μπλέ μαξιλάρι βάζω ενα δυχτάκι με μία άσπρη σκόνη μεσα που λέγεται capri zord και σε ενα καλτσόν πάλι βάζω 2 γραμμαρια aquavital nitrigon2..αυτά έχει μέσα το φίτλρο. Έπειτα αφού έγινε η όλη εγκατάσταση έρειξα 2 γραμάρι aquavital nitrigon1 μια σκόνη άσπρη...αυτα ήταν όλα...

Liolios
05-06-07, 10:18
Μήπως τελικά φταίνε οι σκόνες που έβαλες? Για δοκίμασε να τρέξεις το ενυδρείο χωρίς αυτές στο φίλτρο σου.

ramsys
05-06-07, 10:29
Να σου φίλε μου Λιόλιο (παρεπιπτοντως αν το επιθετό σου είναι Λίολιος έχω συγκενείς με αυτο το επιθετο απο Πέρδικα :P) να βγάλω την μία την σκόνη μέσα από το φίλτρο είναι αρκετά δύσκολο....άσε που έχω την εντύπωση πως δεν θα έχει μείνει κόκος σκόνης.Έπειτα την άλλη την σκόνη την έρειξα μέσα στο ενυδρείο...δεν μπορεί να βγεί.
-------------------------
Και κάτι άλλο που μόλις παρατήρησα.Όταν άναψα το φώς είδα πως το νερό έχει πάρει μια καφέ απόχρωση...είναι καθαρό (ενώ με σβηστό φως φενόταν θολό) αλλά έχει πάρει μια καφετί απόχρωση(δεν έχει γίνει καφε)

Liolios
05-06-07, 10:29
Τότε άστο να τρέξει χωρίς ψάρια (αν είναι δυνατόν) και χωρίς αεραντλίες μέχρι να διαλυθούν πλήρως οι σκόνες. Αν όντως ευθύνονται αυτές τότε ο αφρός θα εξαφανιστεί μετά από κάποιες μέρες λογικά. Παρεπιμπτόντως, μήπως οι οδηγίες χρήσης των εν λόγω σκευασμάτων αναφέρουν τίποτα σχετικό?

Και όχι το επώνυμο μου δεν είναι είναι Λιόλιος, είναι απλά το nickname μου στο GAB;)

Για την καφετίζουσα απόχρωση, σίγουρα ευθύνεται η τύρφη και είναι φυσιολογικό.

ramsys
05-06-07, 10:31
Μόλις πήρα το παιδί από το οποίο πήρα τα πράγματα και μου είπε πως φταίνε οι σκόνες αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτόν τον αφρό