Επιστροφή στο Forum : τι ψαρι ειναι αυτο
στο μαγαζι που τα πηρα μου ειπαν οτι ειναι πλατυ. ωστοσο απο οσο εχω διαβασει απο internet τα πλατυ ειναι ηρεμα και μπορουν να συμβιωσουν με τα guppies. τα συγκεκριμενα ψαρια που εχω στην εικονα που επισυναπτω εχουν κατακρεουργησει τις ουρες απο τα δυο αρσενικα guppies που εχω. το ενα ηδη ψοφησε. για το λογω αυτο αναρωτιεμαι μηπως δεν ειναι πλατυ. τι μπορει να φταει για την επιθετικη αυτη συμπεριφορα?
στο μαγαζι που τα πηρα μου ειπαν οτι ειναι πλατυ. ωστοσο απο οσο εχω διαβασει απο internet τα πλατυ ειναι ηρεμα και μπορουν να συμβιωσουν με τα guppies. τα συγκεκριμενα ψαρια που εχω στην εικονα που επισυναπτω εχουν κατακρεουργησει τις ουρες απο τα δυο αρσενικα guppies που εχω. το ενα ηδη ψοφησε. για το λογω αυτο αναρωτιεμαι μηπως δεν ειναι πλατυ. τι μπορει να φταει για την επιθετικη αυτη συμπεριφορα?
απο την φωτό δύσκολα βγαίνει άκρη ...
πάντος αν είναι αρσενικό (και απο την επιθετικότητα που περιγράφης υπάρχει μεγάλη πιθανόττα να είναι ) άμα δεν έχεις θυλικά μέσα τότε είναι πιθανό να εξαντλήση την επιθετικότητα του σε άλλα μικρότερα είδη ...
αλλά απο αυτήν την φωτό δύσκαλα τα συμπεράσματα είναι ...
Αν ειναι πλατι που μαλλον ειναι
Ειναι θυλικό
Και εγώ για πλάτυ το βλέπω αν και λίγο "περίεργο" αν κρίνω από το ραχιαίο!
Υπαρχουν εχω και εγω με αυτο το πτερύγιο η καπως σαν αυτό
Πρόκειται για Hi-Fin platy (Xiphophorus maculatus)...
Ανέφερα το πτερύγιο ως επιλεκτική αναπαραγωγή (μεταβολή) της εξωτερικής όψης του ψαριού!
Πρόκειται για Hi-Fin platy (Xiphophorus maculatus)...
πως μπορω να διαπιστωσω αν ειναι αρσενικο η θηλυκο? υπαρχει περιπτωση η επιθετικοτητα που ανεφερα να οφειλετε στην ελειψη αντιθετου φυλλου οπως αναφερθηκε παραπανω ο Lsourtzo
To αρσενικό είναι μικρότερο απο το αρσενικό και με πιο έντονα χρώματα. Με μία πιο προσεκτική ματιά στο αρσενικό μπορείς να διακρίνεις το γονιπόδιο...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.