Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τοποθέτηση εξωτερικού φίλτρου σε JUWEL TRIGON 190

LEON13
29-05-07, 23:06
Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ενυδρείο JUWEL TRIGON 190 με το εσωτερικό του φίλτρο και σε λίγες μέρες θα παραλάβω ένα εξωτερικό JBL crystal Profi 250. Έχω τις εξής απορίες:
1. Που θα πρέπει να τοποθετηθούν η είσοδος και η έξοδος του εξωτερικού φίλτρου σε σχέση με τη θέση που έχει το εσωτερικό;
2. Ποιο από τα δύο θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί για μηχανικό και ποιο για βιολογικό φιλτράρισμα;

Σας ευχαριστω όλους εκ των προτέρων για τις όποιες προτάσεις έχετε να κάνετε.

klaz
29-05-07, 23:13
βαλτα το ενα φιλτρο απεναντι στο αλλο,για να πετυχεις την απολυτη κυκλοφορια νερου....
εγω σιγουρα θα εκανα μηχανικο το εσωτερικο,που εχει και αρκετο χωρο,και καθαριζει πολυ γρηγορα....
το εξωτερικο,ετσι κι αλλιως εχει μεγαλυτερα λιτρα χωρητικοτητα,αρα και μεγαλυτερη βιολογικη επιφανεια..........
καλη συνεχεια........

LEON13
30-05-07, 12:27
βαλτα το ενα φιλτρο απεναντι στο αλλο,για να πετυχεις την απολυτη κυκλοφορια νερου....
εγω σιγουρα θα εκανα μηχανικο το εσωτερικο,που εχει και αρκετο χωρο,και καθαριζει πολυ γρηγορα....
το εξωτερικο,ετσι κι αλλιως εχει μεγαλυτερα λιτρα χωρητικοτητα,αρα και μεγαλυτερη βιολογικη επιφανεια..........
καλη συνεχεια........

Σε ευχαριστώ καταρχήν για την συμβουλή αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι το απέναντι, γιατί το ενυδρείο είναι τριγωνικό....:confused:

PascM
30-05-07, 12:30
Klaz! Στο trigon δεν έχεις τέτοια πολυτέλεια!
Δυστυχώς ο μόνος τρόπος είναι (σύμφωνα με την δική μου εμπειρία)
1) Στην ίδια γωνία που είναι το εσωτερικό! Από την μια πλευρά η εισαγωγή και από την άλλη η εξαγωγή!
2) Στο πλάι (θα φαίνεται όμως να ξέρεις) με δυο τρύπες στο καπάκι για εισαγωγή και εξαγωγή!
3).... μπορεί να υπαρχουν δεν ξέρω?

Για μηχανικό φιλτράρισμα καλύτερα το εσωτερικό! Καθαρίζει ποιο εύκολα ο υαλοβάμβακας!