PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεος Oscar help!!


AlexanderTheGr
29-05-07, 19:14
Πριν μια βδομάδα αγορασα εναν Oscar 5 cm περίπου. To έβαλα κονονικά μεσα στο ενυδρείο προσαρογες όλα κανονικά. Με απο 3-4 ώρες περίπου το βρήκα πεθάμενο. Σίγουρα είχε φάει επίθεση απο τα άλα ψάρια του ενυδρείου τα οποία είναι διπλασια σε μέγεθος μίας και τα πτερύγιά του ήταν σχεδόν φαγωμένα και γεωικος είχε αρκετές εκδορές.

Σήμερα είπα να κάνο άλλη μια απόπειρα να αγοράσω άλλον ένα ίδιου μεγέθους. Και πάλι προσαρμογες. Επίσης τάισα πρώτα τα ηδη υπαρχοντα ψάρια Με που μπήκε παρατήρησα επιθέσεις απο 2 συγκεκρίμενα ψάρια (Synpsilus). Τους έδωσα λιγο ακόμα τροφή για να το αφήσουν ησυχο και εσβησα τα φώτα του ενυδρείου. Λέω να τα αφήσω κλειστά για σημερα ελπιζοντας να μην έχει συμβει τιποτα μέχρι άυριο.

Το ενυδρείο ειναι 300 λιτρα και διαθέτει κάποια φύτά ξύλα και πέτρες (έχει αρκετές κρυψωνες θα έλεγα).

Τα ψάρια που έχω τώρα είναι

2 Synpsilus
1 Sunfish
2 Γεωφάγους
1 Pleco

Έχετε να προτείνετε τιποτα άλλο διότι θεωρω τα Oscar πολυ ωραια ψάρια και δεν θέλω να βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να χάσω άλλο ενα.

Giorgos
29-05-07, 20:45
Δυστυχώς το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό για τα συγκεκριμένα ψάρια... ειδικά για τα Paratheraps synspilum. Ενώ είναι αρκετά ήρεμα ψάρια, παρουσιάζουν επιθετικότητα λόγω του περιορισμένου χώρου που τους προσφέρεις (το Oscar είναι απειλή γιατί το βλέπουν σαν εισβολέα).

Οι πιθανότητες είναι σε 1-2 μέρες να βρεις και αυτό το Oscar τραυματισμένο πολύ άσχημα ειδικά αφού είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα ψάρια.

Έπρεπε να ρωτήσεις στο φόρουμ πριν βιαστείς να αγοράσεις και το δεύτερο Oscar. :smt084