PDA

Επιστροφή στο Forum : SKIMMER


ginodim
29-05-07, 16:38
Εχω λίγο μπερδευτεί.. ένας σκίμερ που δουλεύει σωστά , πρέπει να βγάζει αυτή την καφέ "μπίχλα" ? Εγώ παρατηρώ οτι τις περισότερες μέρες βγάζει πάνω αφρό καθαρό και λίγα καφέ σκουπιδάκια που άλλοτε κολάνε στο σωλήνα και άλλοτε βγαίνουν στο ποτηράκι . Πάντως δεν βγάζει το πολύ καφέ υγρό-αφρό που έβγαζε αρχικά .Το έχω περίπου 20 μέρες και ενοείται το καθαρίζω εβδομαδιαίωσ.Είναι το μινιφλοτορ.Τί λέτε??

accnt
29-05-07, 17:53
Το skimmer θα βγάλει πάντα ανάλογα με το τι υπάρχει μέσα στο ενυδρείο σου.
Βασικός κανόνας βέβαια είναι ότι ένα skimmer θέλει τον χρόνο του μέχρι να στρώσει και να λειτουργήσει καλά. Επίσης είναι πάρα πολύ ευαίσθητο σε κάθε τι νέο. Ακόμα και το χέρι να βάλεις στο ενυδρείο θα παρουσιάσει μεταβολές στην λειτουργία του. Όπως και στο τάισμα.
Αυτό που θα πρέπει να βλέπεις στο δοχείο συλλογής είναι ένα πηχτό πράσινο υγρό.
Τώρα ανάλογα με το αν έχεις ρυθμίσει τo skimmer σου σε dry ή wet skimming, το υγρό θα είναι ανάλογα πηχτό.

Πάντως αν έχει στρώσει, η μειωμένη απόδοσή του, μπορεί να οφείλεται και στην καλή λειτουργία του ή στο καθαρό νερό σου. Εφόσον όπως λες το καθαρίζεις τακτικά.
Έχεις παρατηρήσει πως όταν το καθαρίζεις, έπειτα λειτουργεί πολύ πιο καλά?

Isidoros
30-05-07, 06:47
Καλημερα.Το ξυλο που μπαινει απο κατω και δουλευει με την αεραντλια το εχεις καθαρισει καθολου?Πιανει γλιτσα και δεν δουλευει καλα.

ginodim
30-05-07, 12:49
φίλε accnt και Ισίδωρε, η αλήθεια είναι οτι το καθαρίζω τακτικά και πράγματι βλέπω διαφορές στη λειτουργία του μεγάλες οταν είναι καθαρό. Επίσης φροντίζω το νερό μου με συχνές αλλαγές να είναι καθαρό,παρόλο που δεν έχω ακόμα RO. Πάντως το πράσινο υγρό δεν το βλέπω στο ποτηράκι , που αναφέρει ο accnt. Προς το καφέ μάλλον θα έλεγα και πιο πολύ σαν καθαρό νερό.Το σκίμερ λέει στις οδηγίες του οτι μπορείς να ρυθμίσεις τη λειτουργία του αναλόγως με το πόσο βαθιά το έχεις στο νερό σου .Δηλαδή μπορώ να το τραβάω προς τα πάνω ή να το βάζω πολύ βυθισμένο στο νερό μου. Τί διαφέρει όμως αν το βάλω πολύ κατω ή αν το βάλω πιο ψηλά δεν λέει. Γνωρίζετε μήπωσ?:rolleyes:

accnt
30-05-07, 12:56
Πρέπει να είναι αυτό που σου είπα. Δηλαδή το wet ή το dry skimming.
Προτίμησε το dry skimming. Μάλλον θα πρέπει να σηκώσεις λίγο το skimmer. Προσοχή μόνο στα ύψη (θα πρέπει να υπάρχουν διαγραμμίσεις ή κάτι τέτοιο) που καθορίζει ο κατασκευαστής.
Τώρα για το καφέ και το πράσινο, εμένα δεν θα με προβλημάτιζε εφόσον βγάζει. Το θέμα είναι να βγάζει και αυτό γίνεται! ;)

ginodim
30-05-07, 13:02
Ευχαριστώ φίλε accnt .Θα το δοκιμάσω σε διαφορα ύψη!!:D και θα δώ. (συγνώμη και για το διπλό ποστ:( )
Ευχαριστώ Ισίδορε .
:D