Επιστροφή στο Forum : Ραμιρεζι
jimfytakis
26-05-07, 18:14
Οταν τα ραμιρεζι μου,συγκεκριμενα ο αρσενικος,κυνηγαει σα τρελος τη θηλυκια τι σημαινει?Πανε για ζευγαρωμα? :)
εμενα παντως στο ζευγαρωμα συνηθως κυνηγα η θυληκια το αρσενικο....συνηθως...αλλα υπηρξε και περιπτωση που τα αρσενικα κυνηγουσαν το θηλικο....εξαρταται.....
jimfytakis
26-05-07, 18:31
Μακαρι να ζευγαρωνουν να δω και γω καμια γεννα με ωοτοκα...
αντε με το καλο...... να τους κατεβασεις το πεχα στο 6,5 με 6,8.....τοτε θα ζευγαρωσουν...
jimfytakis
26-05-07, 18:36
7 κανει?Μου το κατεβασαν 4 ριζες που χω μεσα μαζι και τη σκληροτητα στα 6
εμενα δεν μου ζευγαρωνουν με τετοιο πεχα......
δοκιμασε να το κατευασεις λιγο.........
αλλα λιγο.....
επισης κανε συχνες αλλαγες νερου και ταιζε με ζωντανη τροφη......
ισος να εχει αποτελεσματα!!!!!!!!
jimfytakis
26-05-07, 18:46
Ζωντανη?Μπελας!Ταιζω μπλαντ γορμς.Λεω να δοκιμασω τυρφη αλλα δεν δινει σταθερες τιμες
την τυρφη την χρησημοποιεις μεχρι να φτασεις την επιθυμιτη τιμη πεχα υστερα αφαιρειται........
γιατι λες την ζωνταμη τροφη μπελα;;;
καλυτερη απο την κατεψυγμενη ειναι!!!!!
thanosatha
26-05-07, 18:58
την τυρφη την χρησημοποιεις μεχρι να φτασεις την επιθυμιτη τιμη πεχα υστερα αφαιρειται........
Και μετα? Θα μεινει το ph εκει που το αφησες?
Μηπως κατι δε λες σωστα?
jimfytakis
26-05-07, 19:04
Καλα το πολυ πολυ να παρω μια οσμοση το Σεπτεμβρη και να ναι ολα οκ!Χωντανη περαν του οτι βαριεμαι να μπλεκω με πουρεδες πατατας και micro worms ειχα και μια αποτυχια με αρτεμια και μου σπασαν τα νευρα.Η μονη καλιεργεια ζωντανης τροφης ειναι αππλε σνεηλς για τα κλοουν μου!
απο οτι ξερω η τυρφη ειναι κυριως για αυτο την λογο καθωςοι τιμες του πεχα μεταβαλοντε και ετσι λε την τυρφη τις ριχνεις οποτε χρειαστει....
τελος παντων....δημητρη!!! ακολουθα τις οδηγιες μου και θα δεις συντομα αποτελεσματα!!!
και κατι ακομα... εισαι σιγουρος οτι εχεις αρσενικο και θυληκο;;;
jimfytakis
26-05-07, 19:11
Ναι.Εχουν φτασει τελικο μεγεθος και υπαρχειδιαφορα μεγεθους.Επισης το αρσ εχει πιο εντονα χρωματα και υπερασπιζει συγκεκριμενο χωρο
thanosatha
26-05-07, 19:13
απο οτι ξερω η τυρφη ειναι κυριως για αυτο την λογο καθωςοι τιμες του πεχα μεταβαλοντε και ετσι λε την τυρφη τις ριχνεις οποτε χρειαστει....
Το να βαλεις την τυρφη και να την βγαλεις οταν ερθει το ph στα επιθυμητα επιπεδα ειναι ασκοπο, αφου μετα απο ωρες, μερες, το πολυ μεχρι την επομενη αλλαγη οι τιμες θα εχουν αλλαξει κατα πολυ. Το να την ανανεωνεις ειναι αλλο θεμα...
γιατι να αναιβει το πεχα;;;; αν κρατησεις την τυρφη μεσα το πεχα θα πεσει δραματηκα..... αρα...... θαντασου πεχα 4,00!!!!!!!!
τοτε ειναι καταστροφη..........
chriskousis
26-05-07, 19:28
γιατι εχω την εντυπωση οτι η τυρφη ριχνει το πεχα μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο?
jimfytakis
26-05-07, 19:29
γιατι εχω την εντυπωση οτι η τυρφη ριχνει το πεχα μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο?
Και γω ετσι νομιζω..Μετα λογικα δεν παραμενει σταθερη η τιμη μεχρι την αλλαγη νερου?Αλλα για ποσο καιρο ειναι ενεργη?
μηπως..;;;
θυμαμαι οτι σε ενα φυλλαδιο της σερα το διαβασα....αλλα δεν θυμαμε τι ελεγε ακρηβως..ισος να ελεγε αυτο....αλλα πιο πυθανα ειναι να κατεβασει το πεχα συναιχεια....
thanosatha
26-05-07, 19:41
Η τυρφη θα κατεβασει το ph μεχρι ενα σημειο. Το σημειο αυτο εξαρταται απο τη σχεση της ποσοτητας της τυρφης με τα λιτρα του νερου αλλα και απο τα χαρακτηριστικα που ειχε το νερο πριν απο την προσθηκη της τυρφης.
Τωρα, αν π.χ. βαλεις μια ποσοστητα τυρφης και μετα τη βγαλεις,το ph και να μην ανεβει δραματικα απο την οξυγονωση του νερου στη στηλη, θα ανεβει με την πρωτη αλλαγη νερου...
Γενικα το θεμα τυρφη εχει απασχολησει αρκετα το φορουμ αυτο και τα αποτελεσματα των πιο πολλων συζητησεων καταληγουν στο οτι το ολο θεμα ειναι αντιπρακτικο...
τοτε ζητω συγνωμη...εκανα λαθος....
Ειναι σε σχέση με την ποσότητα που βάζεις ανα λιτρο νερου την ροή αν είναι μέσα στο φιλτρο και ενα σκασμο παράγοντες για αυτο και δεν ειναι για σοβαρη μόνιμη λύση
Συγνώμη Θανο γραφω αργα οσπου να γραψω απαντησες
Έχω την αίσθηση πως αν κάνεις DIY CO2 θα πέσει το ph σου... Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να ελέγξεις πόσο!!!
jimfytakis
26-05-07, 20:36
Στα 400λιτρα ποσο να μου το κατεβασει?Και θελω σταθερες τιμες.Καλυτερα δεβν ειναι να παρω Α.Ο.?
thanosatha
26-05-07, 20:45
Στα 400λιτρα ποσο να μου το κατεβασει?Και θελω σταθερες τιμες.Καλυτερα δεβν ειναι να παρω Α.Ο.?
Αυτο που θα κανει η Α.Ο. ειναι να χαμηλωσει την ανθρακικη σου σκληροτητα.
Για να κατεβασεις το ph θα χρειαστει η προσθηκη co2, και σε 400 λιτρα μιλαμε μονο για μπουκαλα...
jimfytakis
26-05-07, 20:49
Αρα δεν το γλιτονω το ξεφραγκιασμα με τιποτα!Υπεροχα!
δικημασε αυτο:
http://www.enudreio.gr/kataskeues/CO2/CO2.htm
ειναι ιδιοκατασκευη... αλλα λειτουργει τελεια... την ειχα φτιαξει κι εγω!
δικημασε αυτο:
http://www.enudreio.gr/kataskeues/CO2/CO2.htm
ειναι ιδιοκατασκευη... αλλα λειτουργει τελεια... την ειχα φτιαξει κι εγω!οχι,κατι τετοιο δεν προκειται να δουλεψει για 400λιτρα....ισως ουτε καν για 200....
ισχυει ακριβως αυτο που ειπε ο θανος παραπανω.ο μονοδρομος της μπουκαλας co2...;)
οχι,κατι τετοιο δεν προκειται να δουλεψει για 400λιτρα....ισως ουτε καν για 200....
ισχυει ακριβως αυτο που ειπε ο θανος παραπανω.ο μονοδρομος της μπουκαλας co2...;)
οκ....μια λυση ειπα....εχεις δικιο....μικρο για 400 λιτρα!!!!!!!
grigoriou_s (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2215) στο επομενο ποστ που θα δω να πεταγεσαι και να λες ασυναρτησιες, εφυγες, χωρις καμμια προειδοποιηση. Εχεις προειδοποιηθει πολλες φορες. Αμα δεν εισαι σιγουρος για κατι μη μιλας. Υπαρχουν υπεραρκετοι εμπειροι εδω μεσα και κανενα ποστ δεν μενει αναπαντητο.
chriskousis
27-05-07, 09:03
grigoriou_s εδω δε ξερεις πως και γιατι πεθαιναν τα δικα σου ραμς απο οτι βλεπω σε ενα ποστ σου.. δινεις και οδηγιες :Ρ
ειρωνικα αστειο μου φαινεται.
φιλικα παντα
τοτε ζητω συγνωμη...εκανα λαθος....
:( :( :( :( :(
Δεν ξέρουμε? Δεν είμαστε σίγουροι? Το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που?
Καλύτερα να μην απαντάμε αλλά να περιμένουμε να μας λύσουν την απορία κάποιοι οι οποίοι ξέρουν..
Και ξέρουμε καλά ποιοι είναι αυτοί.
ενταξη!!!!!!
Δεν ξαναμιλω αν δεν ειμαι 1000% σιγουρος.... αν και απο τα λαθη μαθαινουμε.....
απλα προσπαθησα να φανω χρησημος σε κατι......
αλλα θα σεβαστω την γνωμη σας και θα το κλεινω ανα δεν ειμαι σιγουρος.....
ενταξη!!!!!!
Δεν ξαναμιλω αν δεν ειμαι 1000% σιγουρος.... αν και απο τα λαθη μαθαινουμε.....
απλα προσπαθησα να φανω χρησημος σε κατι......
Από την δική μου πλευρά η όλη σου προσπάθεια για να βοηθήσεις είναι σεβαστή και άξια.
Αλλά....................................
Για φαντάσου τώρα έναν αρχάριο να του πούνε πως για το πρόβλημά του πρέπει να πλύνει καλά τα υλικά του φίλτρου του σε νερό βρύσης??
Αυτός από την λαχτάρα του να διορθώσει το όποιο πρόβλημα σε πληροφορώ θα το έκανε....
Τραβηγμένο σίγουρα.
Εδώ όμως κολλάει το παραπάνω Αλλά.
Παράδειγμα το οποιο είχε συζητηθεί και παλιότερα..
Φιλικά
Kαι sorry για το off topic :)
οκ...αλλα αυτα που ειπα για τα ραμ περα απο το διοξειδιο σωστα δεν ηταν;;;
Μια ματιά εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm)
Οταν τα ραμιρεζι μου,συγκεκριμενα ο αρσενικος,κυνηγαει σα τρελος τη θηλυκια τι σημαινει?Πανε για ζευγαρωμα? :)
Αν έχεις όντως ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
1) Ο αρσενικός θέλει να ζευγαρώσει και η θηλυκιά δεν είναι έτοιμη (οπότε την πιέζει) ή
2) Δεν ταιριάζουν σα ζευγάρι και θέλει να την "ξεφορτωθεί".
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το μικρότερο να μην είναι θηλυκό. Καμιά φωτογραφία έχεις;
αντε με το καλο...... να τους κατεβασεις το πεχα στο 6,5 με 6,8.....τοτε θα ζευγαρωσουν...
Μια χαρά είναι το 7 pH. Ουσιαστικά, το pH δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη αναπαραγωγή τους. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι οι σκληρότητες να είναι χαμηλές (για να πετύχετε υψηλή οσμωτική πίεση) και να γονιμοποιηθούν τα αυγά.
γιατι λες την ζωνταμη τροφη μπελα;;;
καλυτερη απο την κατεψυγμενη ειναι!!!!!
Όπως σου είπαν και παραπάνω... όταν δεν ξέρεις... απλά δεν απαντάς. Αυτός είναι γενικό κανόνας (δηλαδή δεν ισχύει μόνο για τα φόρουμ... είναι κάτι σα να δίνει λάθος οδηγίες σε κάποιον που ψάχνει έναν συγκεκριμένο δρόμο... λέμε τώρα).
Η τύρφη είναι μια πάρα πολύ καλή λύση ΑΝ αυτός που την χρησιμοποιεί ξέρει να την χειρίζεται σωστά. Προσωπικά έχω κάνει πάμπολλες αναπαραγωγές δύσκολων και σπάνιων (άγριων) ψαριών που απαιτούσαν πολύ μαλακό νερό χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τύρφη... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
jimfytakis
27-05-07, 23:53
Αν έχεις όντως ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
1) Ο αρσενικός θέλει να ζευγαρώσει και η θηλυκιά δεν είναι έτοιμη (οπότε την πιέζει) ή
2) Δεν ταιριάζουν σα ζευγάρι και θέλει να την "ξεφορτωθεί".
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το μικρότερο να μην είναι θηλυκό. Καμιά φωτογραφία έχεις;
Μια χαρά είναι το 7 pH. Ουσιαστικά, το pH δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη αναπαραγωγή τους. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι οι σκληρότητες να είναι χαμηλές (για να πετύχετε υψηλή οσμωτική πίεση) και να γονιμοποιηθούν τα αυγά.
Όπως σου είπαν και παραπάνω... όταν δεν ξέρεις... απλά δεν απαντάς. Αυτός είναι γενικό κανόνας (δηλαδή δεν ισχύει μόνο για τα φόρουμ... είναι κάτι σα να δίνει λάθος οδηγίες σε κάποιον που ψάχνει έναν συγκεκριμένο δρόμο... λέμε τώρα).
Η τύρφη είναι μια πάρα πολύ καλή λύση ΑΝ αυτός που την χρησιμοποιεί ξέρει να την χειρίζεται σωστά. Προσωπικά έχω κάνει πάμπολλες αναπαραγωγές δύσκολων και σπάνιων (άγριων) ψαριών που απαιτούσαν πολύ μαλακό νερό χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τύρφη... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Γιωργο ευχαριστω!Με κατατοπισες και λυθηκε η απορια.Φωτο αστα...Τετοια ωρα τετοια λογια.Spyware και μπολικοι ιοι απο LIMEWIRE και τα χω παιξει!
jimfytakis
01-06-07, 17:50
Αλλαξαν παλι οι ρολοι!Η θηλ κυνηγαει τον αρσενικο.Φωτο δεν μου καθονται με τιποτα.Μαλιστα ριχνει η θηλυκια ξυλο σε γκουραμια 3πλασια της και τα διωχνει.Φυλαει ενα μοπανι που τυχαινει να σχηματιζει σπηλια με διπλη εισοδο.Να φανταστω οτι περιμενω ζευγαρωμα?:) :) :)
Ξεχασα να πω οτι το ριξε στο φτυαρι και σκαβει αρκετα!!
Είναι αρκετά πιθανόν αλλά με τα υπόλοιπα μέλλη του ενυδρείου δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν!:confused:
jimfytakis
02-06-07, 12:26
Μαλλον θα τα βγαλει περα καθως σε διαμετρο 15 εκ δεν τολμαει να περασει ψαρι!!
Ίσως να είναι ικανή να προστατέψει τα αυγά (που είναι πάντα σε σταθερό σημείο) αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν όταν χρειαστεί να προσέχει το γόνο (που βρίσκεται μονίμως σε κίνηση... σε όλες τις κατευθύνσεις!).
jimfytakis
02-06-07, 22:39
Τι να κανω κοινωνικο ενυδρειο ειναι δυστυχως δεν θα εχω μεγαλη επιτυχεια.Αλλα ισως βαλω και γω το χερακι μου να αυξηθουν τα ποσοστα!Θα χαρω να βγαλω ποστ-χαριζονται ραμιρεζι!
Φίλτατε jimfytakis για να βγάλεις το πόστ που λες πρέπει να μεγαλώσεις τα μωρά! Αυτό που σου είπε ο Γιώργος ποιο πάνω είναι οτι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να το καταφέρεις σε κοινωνικό ενυδρείο!!! Μακάρι βέβαια δεν ευχόμαστε να μην τα καταφέρεις το αντίθετο να τα καταφέρεις και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας! Απλά μην είσαι τόσο αισιόδοξος! Κάτσε να δεις πρώτα τις δυσκολίες και πως θα αντιδράσουν οι συγκάτοικοι!
jimfytakis
02-06-07, 23:13
Εννοοντας θα βαλω το χερακι εννοω οτι....γεννηστρουλα 20λιτρα με ιδιες παραμετρους και μεταφορα των μωρων.Φυσικα τη πρωτη γεννα θα την αφησω να κυλησει χωρις παρεμβαση.Στη 2η αν δεν εχω επιτυχεια στη 1η απλα θα μεταφερω ολα τα αυγα!Οι επομενες θα γινουν σε ενυδρειο ειδικα για το ζευγαρι!!Μεχρι τοτε ομως........Αλλα οπως και να χει θα χαρω να χαρισω μωρακια ραμιρεζι!Πως να το κανουμε θα ειναι και αυτο μια επιτυχια για μενα!!
Το ότι είσαι ορεξάτος για αναπαραγωγή (και ενός δύσολου είδους) είναι πολύ θετικό.
Αν μπορείς να μεταφέρεις τα αυγά, όντως θα έχεις πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης, αν μεταφέρεις τους γονείς σε ένα 60ρι, θα έχεις ακόμα καλύτερες πιθανότητες. Διάβασε όσο μπορείς (έγκυρες πηγές) για να είσαι προετοιμασμένος.
jimfytakis
03-06-07, 00:17
Thx George!Μου δινεις ελπιδες!Μεχρι το Σεπτεμβρη θα εχω λυσει το προβλημα με το sump που θελω να φτιαξω οποτε θα χρησιμοποιηθει ως γεννηστρα και για ζευγαρωμα,αλλωτε για τα ραμιρεζι αλλωτε(μακαρι!!!) για τα σκαλαρια μου!Δουλεια και το καλοκαιρι να παρω διοξειδια,κοντρολερς και οσμοση και που θα μου παει...??Θα τα καταφερω!
Όσο προχωράς και εμβαθύνεις στο χόμπυ και φυσικά ταυτόχρονα εξοπλίζεσαι αλλά παρέχεις και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα ψάρια σου λογικό (και ανταμειβή) είναι να έχεις επιτυχίες!!!!! go on!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.