Επιστροφή στο Forum : Παρουσίαση ενυδρείου malawi
Andreas301
19-05-07, 15:25
Αγαπητοί φίλοι νομίζω ότι είναι καιρός να σας πω και κάπως πιο επίσημα το καλώς σας βρήκα στο forum (αν και παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τις συζητήσεις και που και που μπορεί να είχα μια μικρή συμμετοχή).
Σκέφτηκα λοιπόν να το κάνω απευθείας με μια παρουσίαση του malawi ενυδρείου μου (με labidochromis μόνο προς το παρόν).
Κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο.
Φιλικά
Ανδρέας
Πληροφορίες
Διαστάσεις: Juwel Rio 300 - 121x51x62
Όγκος: 360 - 300 καθαρά
Κατηγορία: malawi
Φυτά: valisneria και λίγο κερατόφυλλο για να βοηθάει στα νιτρικά
Ψάρια / Άλλα είδη: labidochromis caeruleus (2m-4f), 4 apple snails (εκτός βιοτόπου αλλά περνάνε καλά)
Διακοσμητικά υλικά: πέτρες αληθινές και ψεύτικες με πολλές σπηλιές και περάσματα, άμμος Ιερισσού, ποταμίσια άμμος europet.
Φόντο: Juwel rock
Φωτισμός και διάρκεια:
1 freshwater arcadia + 1 daylight juwel 38watt (14:00 - 20:00)
1 arcadia marine white 38watt (16:00 - 17:00)
2 arcadia marine blue 15watt (13:00 - 15:00 και 19:00 - 21:00)
2 cold cathode blue+purple (07:00-13:00 - 19:00-01:00)
Φιλτράρισμα:
-εσωτερικό juwel 1000lit/h
-εξωτερικό Eheim 2028, 1050lit/h
Θερμοστάτης:
-juwel εσωτερικός 300 watt,
-εξωτερικός hydor ΕΤΗ300
Λίπανση: plantamin και tablets sera για τις valisneria
Παροχή CO2:-
Παράμετροι:
pH: περίπου 8,5
Γενική σκληρότητα (GH): 18
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 12
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0-10
Αλλαγές νερού: εβδομαδιαίως 100 λίτρα
Θερμοκρασία: 25-26
Άλλες πληροφορίες: ψύξη με τα κλασικά ανεμιστηράκια
Φωτογραφία:
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:
http://s199.photobucket.com/albums/aa279/fishmangrove/malawi%20tank/
Ανδρέα όμορφο.
Μια ένσταση μόνο για τους σαλίγκαρους:D :D :D
κοίτα εδώ
Size: The size of the shell varies from 40-50 mm wide and 45-65 mm high
Tank: 2.5 gallons per snail
Strata: Bottom, middle, top
PH: 7.6 to 8.4 Optimum Ph 7.8
Hardness: dH range: 7 to 9 Optimum dGH 8
Temperature: 70ºF to 86ºF (21-30°C) Optimum 76ºF (24°C)
Μπράβο !!
Πολύ όμορφο ενυδρείο και προσεγμένο !!
Καλη συνέχεια !
μου αρεσε και εμενα πολυ.!! πολυ καλη δουλεια,αν και το μοναδικο για μενα λιγουλακι παραφωνο ειναι το εντελως ψευτικο μπαγκραουντ(τι να κανω..?? γουστα ειναι αυτα...;):p:p)..κατα αλλα πολυ ομορφο..μπραβο σου..!!!!
thanosatha
19-05-07, 18:40
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου Ανδρεα, πολλα μπραβο και απο μενα!
Andreas301
20-05-07, 12:26
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, για τα σχόλιά σας και που μπήκατε στον κόπο να ρίξετε μια ματιά.
Ανδρέα όμορφο.
Μια ένσταση μόνο για τους σαλίγκαρους:D :D :D
Ας όψεται ο Κωστής (ΑΖΟΡΕΣ) που δεν φέρνει zebra snails εδώ και τόσο καιρό που τον παρακαλάω. :D Κάτι θα γίνει αργότερα.
μου αρεσε και εμενα πολυ.!! πολυ καλη δουλεια,αν και το μοναδικο για μενα λιγουλακι παραφωνο ειναι το εντελως ψευτικο μπαγκραουντ(τι να κανω..?? γουστα ειναι αυτα...;):p:p)..κατα αλλα πολυ ομορφο..μπραβο σου..!!!!
Klaz εμένα αντίθετα μου φαίνεται πολύ ρεαλιστικό. Ίσως αν το δεις από κοντά να καταλάβεις τη διαφορά (έχει αρχίσει να μαζεύει και λίγη άλγη που το δείχνει ακόμη καλύτερο). Απλά το προτίμησα αντί
α) μαύρου φόντου (που κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα αν δεν είναι φυτεμένο ενυδρείο)
β) αφίσας με πέτρες (δεν μου αρέσει)
γ) να στοιβάξω περισσότερες πέτρες στην πίσω πλευρά (χάνω ζωτικό χώρο για κολύμπι)
γ) να το αφήσω κενό (δεν το συζητάμε)
Κάθε άποψη βέβαια είναι σεβαστή. :)
Επιπλέον ίσως είναι ενδιαφέρον να πω ότι το ενυδρείο αυτό λειτουργεί με τη νέα του αυτή μορφή από τις 15/03/07 ("μπολιάστηκε" ουσιαστικά από τα ήδη ώριμα φίλτρα του) άλλαξε όμως πλήρως το aquascaping.
πολλη καλο αστους να λενε τους ανεραστους πολλη ωραιο
πολλη καλο αστους να λενε τους ανεραστους πολλη ωραιο
NTIN NTAN για ποιόν χτυπά η καμπάνα;:p :p :p :p
η πλακα ειναι οτι απαντες ειστε φιλοι μου...!!!!!
οποιος εχει τη μυγα να τη φερει πισω
καλά τώρα είδα την παρουσίαση:(:(.πολύ καλό μπραβο μου άρεσε πολύ.ευγε ευγε
Μπραβοοο:smt041:smt041Ενα πολυ καλα στημένο ενυδρειο...Συγχαρητήρια καλη συνέχεια....:p:p
Πολύ όμορφο το ενυδρείο...
Μπράβο σου.
Μου άρεσε και το aquascaping πολύ.
Όντως όμορφο αιδθητικό αποτέλεσμα αν και προσωπικά θα έβαζα παραπάνω πετρούλες, ίσως αργότερα...
Στο λειτουργικό μέρος τώρα ενός malawi ενυδρείου, ενα θέμα που θα εξέταζα στην θέση σου λιγάκι είναι η χρήση λιπασμάτων σε ενυδρείο με mbuna. Δεν ξέρω ότι είναι κακό, απλά θα ψαχνόμουν πολύ πάνω στο θέμα.
Επίσης, έχεις 600W θέρμαση, την χρειάζεσαι? Το 400αρι μου έχει 300W.
Επίσης, έχεις περισσότερες λάμπες από μερικά reef που έχω δεί! Κόψε λίγο την αιμοδοσία στην ΔΕΗ, τα ψαράκια σου δεν τα νοιάζει να είναι τόσο φωτεινά.
Έχεις σκληρότητες και pH αρκετά ψηλά, όπως πρέπει, πως τα συντηρείς? Η άμμος Ιερισσού είναι χαλαζιακή, ή μοίπως βοηθάει αυτή?
Τέλος, τα σαλιγκάρια νομίζω δεν αρμόζουν σε ενυδρείο λίμνης Malawi. Αν είναι για την άλγη, όταν μειώσεις φώτα και λιπάσματα (όπως νομίζω οτι πρέπει) θα ηρεμίσεις και από την πολύ άλγη. Μην ξεχνάς ότι τα mbuna στην λίμνη τρώνε σχεδόν 80-90% τις διατροφής τους από την άλγη στις πέτρες....
Μη σε αποθαρύννω, μου αρέσει πολύ, απλά σηκώνει βελτιώσεις κατ'εμέ!
Andreas301
21-05-07, 14:06
Παίδες ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.
Γιάννη δεν το θεωρώ ιδιαίτερο προβλημα μία ταμπλέτα sera σε κάθε valisneria για να τη βοηθήσει λιγάκι να πάρει πάνω της στην αρχή. Και λιγάκι σίδηρο από plantamin μία φορά το μήνα νομίζω ότι ειναι χρήσιμο.
Δεν γίνεται συστηματική λίπανση πάντως.
Για τη θέρμανση ναι φαινομενικά είναι πολλά αλλά πρακτικά ο εξωτερικός θερμαντήρας που είναι συνδεδεμένος στην έξοδο του EHEIM λειτουργεί ουσιαστικά ως backup θερμαντήρας (και για εξισορρόπηση από την αντίθετη πλευρά που βρίσκεται ο juwel). Ο εξωτερικός βοηθάει πολύ στις αλλαγές νερού να μην έχουμε απότομη μείωση της θερμοκρασίας και συνήθως τότε παίρνει μπρος.
Για τις λάμπες ίσως δεν πρόσεξες ότι οι δύο 15 watt είναι blue (actinic). Η μία marine white ανάβει μόνο μία ώρα και μένουν οι δύο daylight που ανάβουν για ένα εξάωρο. Ναι πράγματι είναι σωστή η άποψη ότι δεν θέλουν έντονο φως. Η αλλαγή που έκανα φέτος ήταν η προσθήκη της marine white με την οποία θέλω να πειραματιστώ λίγο για λίγη "μεσημεριανή" ώρα. Με την άλγη μετά την αλλαγή του aquascaping και την αναδιοργάνωση και του φωτός είχα ένα μικρό πρόβλημα. Πρακτικά θέλω να υπάρχει μία ελεγχόμενη κατάταση άλγης (όσο μπορεί να είναι) για να τσιμπολογάνε αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.
Το νερό της περιοχής μου είναι ph>8, Gh = 16-18, και KH >10 οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να πετύχω τις τιμές αυτές. Απλά προσθέτω που και που στις αλλαγές seachem cichlid trace.
Για τα σαλιγκάρια κάποια στιγμή θα πάνε στο φυτεμένο.
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις :):)
Giannis-malawi
21-05-07, 16:18
μπραβο ανδρεα!!πολυ ομορφο ενυδρειο,στημενο με μερακι..
προσωπικα μου αρεσε ολο..ιδιαιτερα ι διαταξη των πετρων!!
καλη συνεχεια..
φιλικα,Γιαννης
chriskousis
23-05-07, 13:51
pragmatika omorfo to enydreio sou! mpravo kali douleia ;)
p.s
kai ena mauro xartonaki gia fonto tha itan kalytero
:P
πολυ ωραιο πραγματικα:p μου αρεσε ιδιαιτερα το backround(πιανει ευκολα αλγη?πως το καθαριζεις?)
Andreas301
23-05-07, 19:20
πολυ ωραιο πραγματικα:p μου αρεσε ιδιαιτερα το backround(πιανει ευκολα αλγη?πως το καθαριζεις?)
Δεν το καθαρίζω :grin:. Έπιασε λίγο καφέ (όταν πρωτοστήθηκε) τώρα έχει σταθεροποιηθεί.
Το θέμα είναι να πιάσει και λίγο άλγη απλά να μην το παρακάνει.;)
in the pond
24-05-07, 22:49
μπραβο ανδρεα!!πολυ ομορφο ενυδρειο,στημενο με μερακι..
προσωπικα μου αρεσε ολο..ιδιαιτερα ι διαταξη των πετρων!!
καλη συνεχεια..
φιλικα,Γιαννης
Έλα Γιάννη, σε βρίσκω τελικά εδώ. Τί κάνεις? Πως πας με το ενυδρείο σου? Τα Labs είναι εντάξει?
kostaskich
27-05-07, 12:39
μπράβο φίλε μου καταπληκό!!
capetanakis
27-05-07, 14:12
δεν εχω λεξεις να το περιγραψω.απλα φοβερο!
πολυ ωραιο πραγματικα!προσθεσαι και λιγο ποιο δραστηρια ψαρια να ξεσηκωνουν και τα labido που σε species τα κυνηγας με την καραμπινα να τα δεις και το τανκ σου θα γεμισει ζωη!
Zorba_The_Freak
27-05-07, 22:04
Φιλε Ανδρεά,
χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αυτό είναι το πρώτο ενυδρείο με πέτρες που μου αρέσει. Βασικά μου αρέσουν τα φυτεμμένα. Με έβαλες σε σκέψεις...
Τα συγχαρητήριά μου...
Andreas301
28-05-07, 08:38
Παιδιά να είστε καλά.
Κώστα (Steady), έχεις δίκιο... Απλά δεν θέλω να ξανακάνω λάθη του παρελθόντος και περιμένω να βρω τη φυλή που θέλω. Υπομονή.
Γιώργο (Zorba), που ξέρεις μπορεί να σε δούμε και σένα με κανένα νταμάρι κάποια στιγμή. Κάθε τύπος έχει τη χάρη του. Επειδή διατηρώ και από τα δύο νομίζω ότι είναι ανόμοια πράγματα αλλά περί γούστου ως γνωστόν....
Μπραβο πολυ ομορφο και προσεγμενο!!!
:smt023 Όντως πολύ καλό. Καλή συνέχεια!
kostaskich
01-06-07, 18:02
ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΟ:) ΕΥΓΕ:roll:
Andreas301
03-06-07, 16:51
Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους φίλους !!
Όποιος ενδιαφέρεται έχω προσθέσει στο μεταξύ κι άλλες φωτογραφίες στο ίδιο άλμπουμ για το malawi tank, πέρα από αυτές που είχα βάλει στο πρώτο post.
http://s199.photobucket.com/albums/aa279/fishmangrove/malawi%20tank/
Andreas301
20-09-07, 20:32
Τέσσερις μήνες αργότερα, και 4-5 γέννες labidochromis μετά.
Οι valisneries αυξάνονται μόνες τους με παραφυάδες-runners και η ενόχληση από τα ψάρια είναι ελάχιστη. Τα αρχικά τρία φυτά έχουν γίνει πάνω από 6-7.
Έχουν χαριστεί πολλά labido ενώ στο ενυδρείο μέσα είναι 4-5 μικρά από διαφορετικές γέννες (μαζί με ένα ζεύγος πια από τα αρχικά). Από αυτά, κάποια θηλυκά θα παραμείνουν.
Είχαν προστεθεί τρία Labeotropheus μωρά από γέννα φίλου (περίπου 6 εβδομάδων όταν μπήκαν στις 5/7/07) τα οποία όπως βλέπετε έχουν μεγαλώσει πολύ παραμένουν όμως ακόμη σχετικά μικρά.
Παλιές εικόνες Μαΐου (http://s199.photobucket.com/albums/aa279/fishmangrove/malawi%20tank/)
Φρέσκες εικόνες Σεπτεμβρίου (http://s199.photobucket.com/albums/aa279/fishmangrove/malawi%20tank%20September%202007/)
Φρέσκο Video (http://www.youtube.com/watch?v=z57hbsdvDmk)
kostantakis
20-09-07, 21:08
Eνα από τα ομορφότερα ενυδρεία που παρακινούν φίλους να ασχοληθούν με το hobby !! Συγχαρητήρια !!
Πολύ όμορφο!!! Από βδομαδα ξεκινώ να φτιαξω ενα ενυδρειο malawi....
Περιμένω το rio 240.....Δυστυχως το 300αρι δεν χωρουσε.....
Giannis-malawi
03-12-07, 09:57
μπραβο βρε Αντρεα..
συνεχιζει να ειναι πολυ ωραιο...μπραβο και για τις γεννες!!
και τα ψαρια φαινονται υγιεστατα!!καλη συνεχεια..
Πολύ όμορφο ενυδρείο. Τόσο για τα ψάρια που κάνανε τη φαμίλια τους όσο και για εμάς που το χαζεύουμε ...
Ερώτηση: στις τελευταίες φωτογραφίες δε βλέπω το κερατόφυλλο. Το τσάκισαν;
Πραγματικά πολύ όμορφο ειδικά τα βραχάκια έτσι όπως φαίνονται πράσινα να έχουν πιάσει άλγη είναι πολύ φυσικά ....
πολυ ωραιο μπραβο
θα ηθελα να σε ρωτησω μονο καποια πρακτικα πραγματα (οποιος ξερει μπορει να μου απαντησει οχι μονο ο Ανδρεας)
πιστευεις οτι εχει νοημα τοσες πολλες λαμπες για μερικες βαλισνεριες; (εννοω οτι τα Μαλαουι δεν εχουν τις αναγκες των φυτεμενων που ειναι ζουγκλα, απλα τις ειχες και τις τοποθετησες η χρειαζονται πραγματικα;)
ποσα κιλα ειναι οι πετρες σου; τι εβαλες κατω απο την αμμο;
το φοντο ειναι καλο; το προτεινεις σε αντιστοιχο ενυδρειο; για το ριο240 ποσα κομματια χρειαζονται ξερεις;
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Andreas301
03-12-07, 20:46
Παιδιά να είστε καλά.
Το ενυδρείο από τα μέσα Νοεμβρίου υφίσταται κάποιες αλλαγές στον πληθυσμό του και ελαφρώς στο aquascaping.
Έχω δώσει τα labeotropheus (ο κυρίαρχος αρσενικός μεγαλώνοντας εξελισσόταν σε μεγάλο ταραξία για τα γούστα μου) και έχουν προστεθεί τρία cynotilapia afra (από έξι που πήρα και μάλλον ήταν όλα αρσενικά δυστυχώς).
Επίσης οι τελευταίοι κάτοικοι που μπήκαν ήταν πέντε μικρά ζωηρλα και πολύ κοινωνικά iodotropheus sprengerae.
Οι valisneries έχουν φάει τον τόπο, το ενυδρείο έχει γεμίσει με δρομείς. Όσο για το κερατόφυλλο απλά το αφαίρεσα κάποια στιγμή, ούτως ή άλλως δεν μου πολυάρεσε στο malawi απλά ο μόνος λόγος που το έβαλα για κάποιο διάστημα ήταν για να καταπολεμήσω για λίγο την άλγη που δεν ήθελα να αυξηθεί παραπάνω από ένα όριο.
Θα βγάλω καινούργιες φωτογραφίες τις γιορτές που θα έχω λίγο χρόνο όπου θα φαίνονται και οι νέοι κάτοικοι.
-------------------------
πολυ ωραιο μπραβο
θα ηθελα να σε ρωτησω μονο καποια πρακτικα πραγματα (οποιος ξερει μπορει να μου απαντησει οχι μονο ο Ανδρεας)
πιστευεις οτι εχει νοημα τοσες πολλες λαμπες για μερικες βαλισνεριες; (εννοω οτι τα Μαλαουι δεν εχουν τις αναγκες των φυτεμενων που ειναι ζουγκλα, απλα τις ειχες και τις τοποθετησες η χρειαζονται πραγματικα;)
ποσα κιλα ειναι οι πετρες σου; τι εβαλες κατω απο την αμμο;
το φοντο ειναι καλο; το προτεινεις σε αντιστοιχο ενυδρειο; για το ριο240 ποσα κομματια χρειαζονται ξερεις;
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Φίλε orck τώρα είδα το μήνυμα σου sorry. Σου απαντώ αμέσως
Για τις λάμπες δεν είναι τόσες πολλές όσες πιθανώς φαίνεται από την πρώτη εντύπωση. Πάντως συμφωνώ ότι στο malawi δεν χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλός φωτισμός (watt). Στο ενυδρείο έχω τις δύο βασικές (που αλλάχτηκαν με arcadia) είναι Τ8 και λειτουργούν περίπου για ένα 6ωρο - 7ωρο, επίσης υπάρχει η marine που απλά ανάβει για μία ώρα (σαν μεσημέρι).
Οι υπόλοιπες λάμπες σχετίζονται με την προσομοίωση της αυγής και του σούρουπου καθώς και για ένα διάστημα moonlight.
Οι πέτρες είναι ανάμικτες αληθινές και ψεύτικες (απλά δεν ξεχωρίζουν ποιες είναι ποιες γιατί όλες περάστηκαν με χονδρόκοκκη άμμο που κόλλησε επάνω τους με σιλικόνη). Δεν υπάρχει ιδιαίτερο βάρος και πάντως όχι παραπάνω από 50 κιλά και μπήκαν πριν την άμμο. Απλά πρώτα μπήκαν μικροί κύβοι γρανίτη και επάνω κάθησαν οι καλές πέτρες για να μην χαραμιστούν και αυτό δημιούργησε κι άλλες σπηλιές χαμηλά μέσα στις πέτρες. Όλες οι ψεύτικες τρυπήθηκαν και δημιουργήθηκαν κι άλλες σπηλιές.
Κάτω από την άμμο έβαλα φελιζόλ αγορασμένο από το Praktiker είναι σχετικά λεπτό (0,5 εκ) και είναι ένας τύπος που χρησιμοποιείται
για ψευδοοροφές και βγαίνει σε συσκευασία 6 νομίζω τεμαχίων 50χ50 εκ, και θεωρώ ότι είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.
Για μένα το φόντο της juwel (http://www.juwel-aquarium.de/en/motivrckwnde_felsen57.htm) μου αρέσει πολύ (O klaz βέβαια δεν συμφωνεί :D) έχει σε μήκος 45 και 60 εκατοστά οπότε για το ΡΙΟ240 θέλεις δύο.
και εμενα μου αρεσει για αυτο σε ρωταω για την γνωμη σου
βεβαια μολις ειδα τιμη αλλαξα γνωμη για €34 (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/09dfd13437b5c6e3fc45b2cda9feae1b/cl/details/anid/365012/Juwel%20Motive-Backround%20Rock%20600/) το καθε κομματι δηλαδη €68 για το Rio240 ειναι καπως πολλα :shock::shock::shock:
Για μένα το φόντο της juwel (http://www.juwel-aquarium.de/en/motivrckwnde_felsen57.htm) μου αρέσει πολύ (O klaz βέβαια δεν συμφωνεί :D) έχει σε μήκος 45 και 60 εκατοστά οπότε για το ΡΙΟ240 θέλεις δύο.
Andreas301
03-01-08, 21:46
Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και πρόοδο για το 2008!!
Σήμερα βρήκα ευκαιρία και τράβηξα μερικές καινούργιες φωτογραφίες από το ενυδρείο malawi.
Οι τρεις αρχικές valisneries έχουν αναπτυχθεί πολύ χωρίς καμία μεταφύτευση και με συνεχείς επεκτάσεις με τους δρομείς. Τις άφησα προς το παρον, αφού και τα ψάρια δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ζήλο να τις φάνε.
Οι μικρές παρεμβάσεις που έχω κάνει στο τοπίο είναι οι εξής: μία χαμηλή "οροσειρά" συνδέει τώρα τις δύο "βουνοπλαγιές" οριοθετώντας ταυτόχρονα και την σχετικά "φυτεμένη" περιοχή. Επίσης, μία ακόμη πέτρα "πασπαλισμένη" με το ίδιο χαλίκι έχει προστεθεί στην αριστερή πλαγιά.
Οι κάτοικοι τώρα είναι οι εξής:
-Ένα αρχικό ζεύγος labidochromis συνεχίζει να γεννάει περιοδικά και έχω κρατήσει μαζί τους τρία μικρά από διάφορες γέννες.
-Δύο μεγαλύτερα cynotilapia afra δυστυχώς μάλλον και τα δύο αρσενικά συν τέσσερα μικρά αναμένοντας να φανούν τα φύλα μήπως και φτιαχτεί καμιά τριάδα 1+2.
- Πέντε σχετικά νέα idotropheus sprengerae για τα οποία επίσης αναμένω να φανούν τα φύλα μήπως και καταφέρω να κρατήσω κανένα ζεύγος τουλάχιστον.
http://s199.photobucket.com/albums/aa279/fishmangrove/malawi%20tank%20January%202008/?albumview=slideshow
Όπως πάντα κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο !
εμενα παντως μου αρεσει πιο πολυ απο πριν τωρα η διακοσμηση...οχι βεβαια οτι πριν δεν ηταν καλη...χεχε...καλη συνεχεια!
Πανέμορφο! Να το χαίρεσαι :smt038 :smt038 :smt038 !!!
Πολύ όμορφο.Μπράβο!!!!!!!
Είσαι φανταστικός!!! μπράβο!
Πολύ όμορφο, θα μπορούσα να πώ καταπληκτικό!!! Μ'αρεσε πολύ.
Andreas301
05-01-08, 09:49
Παίδες να είστε καλά !!!
Axel χαίρομαι που όλο και κάτι σου αρέσει πιο πολύ :D:D
Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα (σε ό,τι κάνουμε) ποτέ δεν γεννάται από το τίποτα αλλά προκύπτει συσσωρεύοντας την εμπειρία και τη γνώση του συνόλου (όπως άλλωστε αναφέρω και στην υπογραφή μου).
Πρωτη φορα διαβασα το ποστ αν και ειναι αρκετα παλιο και συμφωνω με τα παιδια.Πανεμορφο θεαμα πραγματι.Τα χρωματα σου δεσανε απιστευτα!Μπραβο.Για το φοντο της juwell τωρα εμενα μου αρεσει αρκετα και "δενει" με το υπολοιπο συνολο.Γνωμη μου ειναι να προσθεσεις και κανενα micrusorium θα δειξει επειδη εχει εντονο πρασινο και ειναι και φυτοπ σκυλι..
Andreas301
07-01-08, 10:24
Πρωτη φορα διαβασα το ποστ αν και ειναι αρκετα παλιο και συμφωνω με τα παιδια.Πανεμορφο θεαμα πραγματι.Τα χρωματα σου δεσανε απιστευτα!Μπραβο.Για το φοντο της juwell τωρα εμενα μου αρεσει αρκετα και "δενει" με το υπολοιπο συνολο.Γνωμη μου ειναι να προσθεσεις και κανενα micrusorium θα δειξει επειδη εχει εντονο πρασινο και ειναι και φυτοπ σκυλι..
Ευχαριστώ Nik25 για τα σχόλια. Καλή ιδέα το microsorum, θα βγάλω μερικά νέα φυτάκια από το microsorum που έχω στο φυτεμένο (και έχει γεμίσει τον τόπο) και θα δέσω μερικά στις πέτρες να δούμε πώς θα πάει.
Το φόντο της juwel όσο μαζεύει άλγη τόσο καλύτερο γίνεται κατά τη γνώμη μου. Βεβαίως υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές DIY ή άλλες λύσεις ειδικά να μιλάμε για τριδιάστατο εσωτερικό background. Εδώ στο forum έχουμε δει πολλές τέτοιες ενδιαφέρουσες και πολύ ωραίες εναλλακτικές ιδέες.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.