PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι μπορεί να είναι;


KwstasV
18-05-07, 16:14
Βρήκα κάτι στο ενυδρείο μου που δε ξέρω τι είναι... Ούτε πως να το περιγράψω... Αλλά θα κανω μια προσπάθεια


Ήταν μικρό (ούτε μισό εκατοστό) και με πλάτος 2-3 χιλιοστά σχεδόν επίπεδο. Το είδα κολλημένο στο εμπρός τζάμι του ενυδρείου. Είχε χρώμα ας πούμε λευκοκίτρινο και δεν έμοιαζε λείο αλλά σα ζαρωμένο.
Πήρα ένα ξυλάκι και είπα να το ανεβάσω στην επιφάνεια να δω τι είναι. Ήταν όμως βεντουζαρισμένο γερά στο τζάμι από τη μια άκρη του... Το παίδεψα λίγο και ξεκόλλησε. Αλλά μαζεύτηκε σε μια μικρή μπαλίτσα και άρχισε να βυθίζεται. Δεν το πρόλαβα και κάθισε στο χαλίκι και μετά μην το είδατε... Φαινόταν ζωντανός οργανισμός που κουνιόταν (όταν τον πείραξα) και αντέδρασε με αντίσταση στην προσπάθεια να τον αποσπάσω από το τζάμι...
Καμιά ιδέα τι ήταν; Από χτες του έχω στείσει καρτέρι αλλά χαζό είναι να ξαναβγεί;

Carebean pirate
18-05-07, 19:23
Δεν μας βοηθάς και πολύ....:rolleyes:
ίσως να είναι καποιο σαλιγκάρι...μια φωτό θα βοηθούσε πολύ περισσότερο...!

Tolis
18-05-07, 19:26
Planaria.
Αβλαβες.

Πιστευω οτι η συγκεκριμενη περιγραφη βοηθαει πολυ Χριστοφορε.

newfish
19-05-07, 10:25
Planaria.
Αβλαβες.


Εάν δεν κάνω λάθος, τα planaria, εμφανίζονται σε ενυδρεία που έχουν πρόβλημα υπολοιμάτων στον βυθό, οπότε μια σκούπα βυθού κάθε βδομάδα για κάνα μήνα, θα σε βοηθήσει να απαλλαγής από αυτά.

KwstasV
19-05-07, 17:16
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Όντως με βάση τις φωτογραφίες μοιάζει με planaria. Αλλά νόμιζα ότι planaria έχουμε σε θαλασσινά ενυδρεία μόνο. Υπάρχουν και σε γλυκού νερού;
Σκούπα βυθού έκανα σήμερα μαζί με την εβδομαδιαία αλλαγή νερού 30%
Αν είναι αβλαβές δε με πειράζει αλλά με τρόμαξε λιγάκι καθώς μέχρι τώρα αν και φυτεμένο ενυδρείο δεν είχα ποτέ επισκέπτες άλλους εκτός από τα ψάρια μου, ούτε καν σαλιγκάρια.
Βρήκα αυτό ψάχνοντας που ίσως φανεί χρήσιμο σε αρκετούς
http://www.seanet.com/~leska/Online/Guide.html