Επιστροφή στο Forum : Υπολογισμός όγκου νερού?
Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε το όγκο νερού από ΑΟ που βάζουμε σε δοχείο συλλογής (κάποιος μετρητής?) μη κανονικού σχήματος (όχι κύβος ή κύλινδρος) και αδιαφανούς (καφέ )
Το γεμιζεις μια φορα απο δοχειο γνωστης χωριτικοτητας... και μετα ξερεις.
τον ολικό όγκο τον ξέρω(195 λτ).Την ποσότητα που προσθέτω κάθε φορά θέλω να υπολογίζω για να προσθέτω και την ανάλογη δόση ηλεκτρολυτών κτλπ
τον ολικό όγκο τον ξέρω(195 λτ).Την ποσότητα που προσθέτω κάθε φορά θέλω να υπολογίζω για να προσθέτω και την ανάλογη δόση ηλεκτρολυτών κτλπαφου το θελεις,και το αναζητας το παραδειγμα....παρε ενα.
παιρνουμε ενα 4λιτρο δοχειο απιονισμενου νερου απο σουπερ-μαρκετ,με αυτο το δοχειο αδειαζουμε το νερο οταν κανουμε τη συνηθισμενη αλλαγη νερου στο ενυδρειο μας..μετραμε ΠΟΟΟΣΑ μπετονακια γεμισαν με το παλιο μας νερο...και οταν τελειωσουμε γνωριζουμε ποσα λιτρα βγαλαμε,αααααααρα και ποσα θα βαλουμε ξανα μεσα......
αφου λοιπον ξερουμε πλεον ποσα λιτρα βαζουμε στην αλλαγη νερου,μετα ειναι ευκολο να υπολογισουμε την ποσοτητα ιχνοστοιχειων που πρεπει να προσθεσουμε....................................... ................................ουφφ,τα ειπα.:smt120:smt120:smt120:D
Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε το όγκο νερού από ΑΟ που βάζουμε σε δοχείο συλλογής (κάποιος μετρητής?) μη κανονικού σχήματος (όχι κύβος ή κύλινδρος) και αδιαφανούς (καφέ )
Μη επίπεδη πάνω επιφάνεια με καπάκι στη μέση καμιά 30αρια εκ .Λίγο δύσκολο να υπολογίσεις την στάθμη του νερού .Το πόσα λτ έβγαλες το μετράς εύκολα και χωρίς μπιτονάκια.το πόσα ξαναβάζεις(πως σταματας την ΑΟ) είναι το θέμα .
Αν σου πω οτι καταλαβα πιο ειναι το προβλημα σου θα σου πω ψεματα..
Για ξαναπαμε απο την αρχή.
Ξεκιναμε οτι τους ηλεκτρολυτες δεν τους βαζεις στο δοχειο συλλογης αλλα στο ενυδρειο, καθως το γεμιζεις.
Ετσι εχεις παντα διαθεσιμο καθαρο νερο οσμωσης στο δοχειο συλλογης.
Μετρωντας GH μετα απο λιγο βρισκεις ακριβως το πόσο gh builder πρεπει να προσθεσεις ενυδρειο. Μετα απο λιγο ξερεις οτι οταν π.χ. αλλαζεις 30% νερο. τοτε χρειαζεσαι και 1 κουταλακι GH builder. To διαλυεις σε ενα 2 λιτρο μπουκαλι (αυτα της πορτοκαλαδας ειναι ιδανικά), και καθως γεμιζει το ενυδρειο ριχνεις και απο λιγο μεχρι να αδειασει το μπουκαλι.
Αναλογα πραγματα κανεις και για το KH.
εγω απο οτι καταλαβα ( με δυσκολια ;) ) το προβλημα ειναι το ποσο νερο θα προσθεσεις ,ε;;
αν βαριεσε τους υπολογισμους απλα συμαδευεις πριν την αλλαγη που ηταν η σταθμη του νερου , επιτα βγαζεις το 30% του νερο με τον τροπο που λεει ο klaz και υστερα προσθετεις αναλογο νερο απο την Α.Ο.
Σωστος;;;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.