PDA

Επιστροφή στο Forum : Γεννα ramirezi


nikolas87
12-05-07, 19:54
Απο κει που αμφεβαλλα για το αν ταιριαζουν το θηλυκο με το αρσενικο ραμιρεζι σημερα ανακαλυψα αυγα στο ενυδρειο...!!Χαζευζοντας το,παρατηρησα οτι η θηλυκια ηταν αρκετα νευρικη και καθοταν πισω απο μια βαλσινερια.Οταν εφευγε πηγαινε στο ιδιο σημειο ο αρσενικος.Με μεγαλη εκπληξη παρατηρησα οτι φυλαγαν αυγα!!Η θηλυκια ειναι συνεχως σε ενταση και προστατευει τα αυγα.Το πιο απιστευτο εγινε οταν εβαλα το χερι μου για να βαλω ενα τουλι προληπτικα στην εισοδο του φιλτρου και η θηλυκια μαλλον το θεωρησε απειλη και μου τσιμπησε το χερι!!!Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι 6 καρδιναλιοι που εχω στο ιδιο ενυδρειο.Λετε να φανε τ αυγα?Αν και κανα δυο φορες που πλησιασαν στο σημειο η θηλυκια τους πηρε στο κυνηγη.Δεν ξερω αν θα γονιμοποιηθουν τ αυγα παντως η χαρα μου ειναι απιστευτη καθως δικαιωνονται ολοι μου οι κοποι που εκανα τοσο καιρο για να διατηρησω οσο πιο καλα μπορω αυτα τα ψαρακια.Εδω να πω ενα ευχαριστω στο παιδια του gab απ τα οποια πηρα πολλες πληροφοριες και επισης ενα ευχαριστω στο Μανωλη το Πασχαλακη απ τον οποιο πηρα τη θηλυκια σε εξαιρετικη κατασταση και πολυ προσεγμενη.

Yiannis59
12-05-07, 20:19
Τα αυγα μπορεί να μην τα φάνε αλλα μολις αρχίσουν να κολυμπούν τα μικρα σιγουρα γιατι οι γονεις δεν θα μπορουν να τα προστατευουν

nikolas87
12-05-07, 20:38
Τι μπορω να κανω γι αυτο.Εχω ενα 10λιτρο και ενα 15λιτρο ενυδρειο.Βοηθανε σε κατι?

Yiannis59
12-05-07, 20:57
Βγαζεις τους καρδιναλιους εγώ εβγαλα τα αυγα στο τελος μεγαλωσαν μονο 5 στην δευτερη τα αφησα και τα φαγαν στην τριτι παλι εβγαλα τα αυγα, εκανα βλακια (βρώμισε) το νερο έζησε ενα στην τεταρτη παλι τα φαγαν τωρα έστησα ενα 40 λτρα και τα εβαλα μονα τους παντως καθε 15 μερες περιπου γενναν αν δεν εχουν μικρα
Και μετα απο 4-5 μερες να εχεις αρτεμια ετοιμη

Rayden
13-05-07, 02:22
Αν δεν μπορεις να τα βαλεις σε ενα ξεχωριστο ενυδρειο αφηνε καποιο φως κοντα στο ενυδρειο ανοιχτο. Βοηθαει. Την μερα τα προστατευουνε αρκετα καλα οι γονεις, πολλες φορες αν καποιο παει να απομακρινθει θα δεις οτι θα το "φαει" (το αρσενικο συνηθως) και θα το φτυσει οταν το επαναφερει στο μερος του. Παντως ακομα και ετσι θα εχεις αρκετες απωλειες:(

netblues
13-05-07, 05:51
10 λιτρα και 15 λιτρα ειναι ακαταλληλα για αναπαραγωγες γιατι λογω μικρου ογκου δεν παρεχουν σταθερες συνθηκες, και ανεβαζουν με το παραμικρο αμμωνια. Επισης οι αλλαγες νερου ειναι πολυ δυσκολο να γινονται αργά σε τοσο μικρα ενυδρεια... Η επιτυχης αναπαραγωγη των περισσοτερων ειδων θελει ενυδρειο αφιερωμενο σε αυτό το σκοπο, ΧΩΡΙΣ αλλα ψαρια μεσα..

nikolas87
13-05-07, 13:08
Αρα αν σκοπευω σε αναπαραγωγη στο συγκεκριμενο ενυδρειο η απομακρυνση των καρδιναλιων ειναι μονοδρομος...

Giorgos
13-05-07, 13:49
Θα σου έλεγα ότι για την αναπαραγωγή ραμιρέζι σε ενυδρείο με άλλα ψάρια θα χρειάζεσαι τα εξής:

1) Καλλιέργεια ζωντανής αρτέμιας (ναύπλιους) - δοκίμασε να ξεκινήσεις μια από τώρα για να μην πιαστείς στον ύπνο.
2) Ένα ενυδρείο 40 (τουλάχιστον) λίτρων για να μεταφέρεις εκεί και να μεγαλώσεις τα μικρά. Το ενυδρείο αυτό θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες των μικρών ψαριών (πχ. προστασία/σίτα στο φίλτρο, κλπ).

nikolas87
13-05-07, 14:30
Πανω στη αρτεμια ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εχω διαβασει περι καλλιεργιας της.Εχτες επισκευτηκα ενα πετ σοπ και βρηκα κατι σακουλακια της σερα που ειναι αυγα για καλλιεργια αρτεμια.Ειναι καλα?Να τα αγορασω η να παρω απο αλλου το πρωτο γονο αρτεμιας?
Φιλε Γιωργο μια ερωτηση:αυτα που μου ειπες τα χρειαζομαι σε ενυδρειο που υπαρχουν και αλλα ψαρια(στη δικη μου περιπτωση καρδιναλιοι) σωστα?
Αν τελικα απομακρυνω τους καρδιναλιους απ το ενυδρειο δεν θα χρειστει να μεταφερω το γονο που θα προκυπτει απ τη γεννα ετσι δεν ειναι?
Και μια τελευταια ερωτηση, σε περιπτωση που απ αυτη τη γεννα προκυψουν μικρα(πραγμα απιθανο αφου ημουν απροετοιμαστος) μηπως να τον μεταφερω στο 15 λιτρο?Μιλαω παντα μονο γι αυτη τη περιπτωση.

Giorgos
13-05-07, 16:22
- Τα έτοιμα σακουλάκια (αυγά αρτέμια + αλάτι) ΙΜΟ δεν είναι η καλύτερη λύση. Καλύτερα να αγοράσεις σκέται αυγά κι ας είναι λίγο ακριβότερα.

- Ακριβώς.

- Αν τελικά απομακρύνεις τους καρδινάλιους, πάλι κάποια στιγμή θα χρεθαστείς ένα μικρότερο ενυδρείο για να μετακινήσεις τα μικρά αφού οι γονείς δεν πρόκειται να ασχοληθούν παραπάνω από 3-4 εβδομάδες. Από κει και πέρα τα μικρά δεν θα έχουν την υποστήριξή τους πια.

- Τα 15 λίτρα είναι πολύ λίγα. Καλύτερα να τα αφήσεις όπως είναι κι ας τα χάσεις. Οι γονείς θα ξαναδοκιμάσουν οπότε μην ανησυχείς. ;)