Επιστροφή στο Forum : Τεστ σιδηρου
καλησπερα παιδια.Εχω την εξης απορια.Προχθες εριξα 2,5 εχτεσ 1,5 και σημερα 5 ml σιδηρου στα 230 περιπου λιτρα του ενυδρειου και το τεστ ακομη δειχνει 0!Εχω τα τεστ της seachem.Τι μπορει να φταει χρειαζομαι παραπανω ποσοτητα???ευχαριστω..
Ο σίδηρος μπορεί να οξειδώνεται, να κατακριμνήζεται και να αλλάζει χίλιες δυο μορφές από την ώρα που ανοίγεις το καπάκι και μέσα στο ενυδρείο σου. Γι αυτό, τα test σιδήρου τις περισσότερες φορές μας είναι άχρηστα. Ρίχνε την απαιτούμενη ποσότητα καθημερινά και ξέχνα το test. Σκοπός είναι να υπάρχει διαθέσιμος σίδηρος για τα φυτά και όχι να τον μετράει το test.
Ο σίδηρος μπορεί να οξειδώνεται, να κατακριμνήζεται και να αλλάζει χίλιες δυο μορφές από την ώρα που ανοίγεις το καπάκι και μέσα στο ενυδρείο σου. Γι αυτό, τα test σιδήρου τις περισσότερες φορές μας είναι άχρηστα. Ρίχνε την απαιτούμενη ποσότητα καθημερινά και ξέχνα το test. Σκοπός είναι να υπάρχει διαθέσιμος σίδηρος για τα φυτά και όχι να τον μετράει το test.
Τωρα που το λες καπου εχεις δικιο,το θεμα ειναι να μην χαθει η ισορροπια και ξανακαλιεργησω αλγη zw αντι για ομορφα φυτα!!
Γενικοτερα παντως, ο σιδηρος ειναι μαλλον το πιο επικινδυνο σε υπερδοσολογια στα λιπασματα.
Ακομα και σε στρωμενα ενυδρεια με φυτα που τρεχουν, αμα ξεφυγει και πεσει παραπανω, το αποτελεσμα φαινεται αμεσως με ξεσπασματα αλγης....
Οσες φορες μετρησα δεν εβγαλα συμπερασμα.
Για να μην εβγαλες ακρη εσυ netblues φαντασου και μεις οι νεοι στα φυτεμενα...καταλαβα.Ευτυχως εχω κανει ενα excelaki και σημειωνω τι ριχνω...Μονο με παρακολουθηση θα βγαλω ακρη οποτε απ'οσο φαινεται...:(
γενικα ρε νικο,τα τεστ σιδηρου,και οξυγονου.....καπως μου καθονται....
Περισσοτερη ακρη εβγαλα παρατηρωντας την αναπτυξη απο Hygrophila Polysperma, και δευτερευοντως απο τα φυλα στις crypotocorines παρά απο τα τεστ.
Οι λογοι για το σιδηρο ειναι πολλοι και γνωστοι, και εχουν αναφερθει στο παρελθον..
Περισσοτερη ακρη εβγαλα παρατηρωντας την αναπτυξη απο Hygrophila Polysperma, και δευτερευοντως απο τα φυλα στις crypotocorines παρά απο τα τεστ.
Οι λογοι για το σιδηρο ειναι πολλοι και γνωστοι, και εχουν αναφερθει στο παρελθον..
ευχαριστω για το τιπ εχω και απο τα 2!!!:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.