Επιστροφή στο Forum : Τα έχω βάψει μαύρα!
Είμαι να με κλάινε οι ρέγγες!
Σήμερα αποχωρίστηκα με πολύ βαριά καρδια μερικά από τα ψαράκια μου τα οποία μεγάλωνα εδώ και 8 μήνες! Από τα 4 σκαλάρια που είχα στο ενυδρείο μου (120 λίτρα) κράτησα μόνο 2, τα πιο ήρεμα και μάλλον ζευγάρι. Αποχωρίστηκα και τον πλεκόστομο μου που τον πήρα 3 εκατοστά και τον έφτασα στα 15.
Από το άλλο μου το ενυδρειάκι (25 λίτρα) έφυγαν και τα λευκά οράντα βέιλ-τέιλ που στριμώχνονταν στωικά. Την θέση τους πήραν 3 γκαπάκια (2 θηλυκά και 1 αρσενικό).
Τα 5 τερατάκια μου τα αντάλαξα με 5 ραμιρέζι και πήρα άλλα 2 με 10 €.
Ας ελπίσουμε ότι τα ψαράκια μου θα τα πάρει ένας καλός χομπίστας.
Αυτά.... ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου λίγο μαζί σας.... :smt089 :smt089 :smt089
Carebean pirate
11-05-07, 21:45
Hmm..και εμενα έτσι περίπου έγινε με τους δίσκους...:rolleyes:
Κρίμα για τα ψαράκια σου... Ελπίζουμε να τα βρει κάποιος καλός ιδιοκτητης...:rolleyes: όπως και να 'χει τώρα θα έχεις σψστά ενυδρεία και χωρίς προβλήματα στον συνδιασμό των ψαριων...;)
και τα 7 ραμιρεζι που θα τα βαλεις?
7 ραμ σε 120 λιτρα?
είναι πολλά 7 ραμιρέζι για 120 λίτρα?
"Για μια μικρή αποικία αποτελούμενη από δύο με τρία αρσενικά και έξη με επτά θηλυκά πενήντα (50) – εβδομήντα (70) λίτρα"
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm)
αν μιλαμε μονο για ραμ και οχι για σκαλαρια και με πολυ ειδικες συνθηκες δηλαδη καλλη φιλτρανση και συνεχως εμειρη παρακολουθηση καθως τα πραγματα θα ναι πολυ οριακα στη θεση σου θα κραταγα ενα ζευγαρακι μονο παντως για να μην τρεχω ολη την ωρα!φανταζομαι τι ξυλο θα πεσει αμα εχεις λιγες θυληκες....
Ευτυχώς μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχα απότομες και συνεχείς αλλαγές στο νερό μου. Πάντα (να μη το ματιάξω!) ήταν σταθερό εκτός από την φάση του στρωσίματος.
Δεν μπορώ ακόμη να διακρίνω αρσενικά-θηλυκά. Με το που μπήκαν τα ραμιρέζι έκλεισαν και τα φώτα. Άσε που ήταν και σχεδόν λευκά πό το σοκ της μεταφοράς. Τα μαύρα σημάδια ίσα που διακρίνονταν. Τώρα κάτι φαίνεται αλλά αυριο θα μάθουμε περισσότερα.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι από τα σκαλάρια μου το ένα είναι ανεπτυγμένο. το άλλο έχει μείνει καχεκτικό. Τώρα γενετικό είναι ή ελλείψει χώρου θα σε γελάσω. Είναι το 1/3 του μεγάλου.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχα απότομες και συνεχείς αλλαγές στο νερό μου. Πάντα (να μη το ματιάξω!) ήταν σταθερό εκτός από την φάση του στρωσίματος.
Δεν μπορώ ακόμη να διακρίνω αρσενικά-θηλυκά. Με το που μπήκαν τα ραμιρέζι έκλεισαν και τα φώτα. Άσε που ήταν και σχεδόν λευκά πό το σοκ της μεταφοράς. Τα μαύρα σημάδια ίσα που διακρίνονταν. Τώρα κάτι φαίνεται αλλά αυριο θα μάθουμε περισσότερα.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι από τα σκαλάρια μου το ένα είναι ανεπτυγμένο. το άλλο έχει μείνει καχεκτικό. Τώρα γενετικό είναι ή ελλείψει χώρου θα σε γελάσω. Είναι το 1/3 του μεγάλου.
παντως ελπιζω να μην δενεσαι γρηγορα συναισθηματικα με τα ψαρια γιατι σιγουρα θα χρειαστει να δωσεις αμα εχεις ειδικα και τα σκαλαρια σε τελικο μεγεθος ουτε μονα τους δεν θα χωρανε αν εχει το συνηθισμενο 40αρι υψος..τωρα το γιατι το ενα δεν μεγαλωσε παιζουν πολοι παραγοντες...
Εντάξει... παρά το δακρύβεχτο μελό και την ερηνεία Μάρθας Βούρτση πιο πάνω :D, μπορεί να δένομαι με τα ψάρια μου αλλά όταν πρόκειται για το καλό όλων των ειδών τα σκαλάρια θα φύγουν.
Υπάρχει περίπτωση να φτάσουν τα σκαλάρια τα 40 εκατοστά σε συνθήκες ενυδρείου, όσο ιδανικές και αν είναι αυτές?
http://www.fishprofiles.com/files/profiles/539.htm τυχαια ενα λινκ δες εδω λεει οτι θελουν ψηλο ενυδρειο δεν νομιζω να φτανει 40cm αλλα αν εφτανε 40cm θα θελε τανκ με υψος 80cm+ σκεψου ψαρι με υψος 40cm σε τανκ υψους 40cm ασε που οταν το τακ εχει υψος 40 το ωφελιμο θα ειναι 30 αν βγαλεις το υποστρωμα τυχον ξυλα και το οτι δεν το γεμιζεις ξεχειλα....
http://www.liveaquaria.com/product/scateg.cfm?pCatId=879 κοιτα εδω αν δεν ξερεις ποιο ακριβως ειδος εχεις μιας και τα χει σε φοτο να καταλαβεις για να μελετησεις παραπανω τις απαιτησεις,τελ μεγεθος κτλ
Είμαι να με κλάινε οι ρέγγες!
Σήμερα αποχωρίστηκα με πολύ βαριά καρδια μερικά από τα ψαράκια μου τα οποία μεγάλωνα εδώ και 8 μήνες! Από τα 4 σκαλάρια που είχα στο ενυδρείο μου (120 λίτρα) κράτησα μόνο 2, τα πιο ήρεμα και μάλλον ζευγάρι. Αποχωρίστηκα και τον πλεκόστομο μου που τον πήρα 3 εκατοστά και τον έφτασα στα 15.
Αχ ρε φιλε. Αν εσυ κλαις για 8 μηνων ψαρια εγω τι πρεπει να κανω που πρεπει να αποχωριστω 5 χρονων θηρια?:confused:
water polo
13-05-07, 00:42
Πρεπει να δημιουργησουμε ασυλο, να πηγαινουμε να τα βλεπουμε.......
:(:(:(
Και επανέρχομαι!
Τα ραμιρέζι νοιώθουν πλέον σα στο σπίτι τους. Έχουν αναδείξει και όλα τους τα χρώματα και έχει φύγει εκείνη η απίσια χλωμάδα της πρώτης μέρας από το σοκ. 2 θηλυκές και 5 αρσενικά τα οποία έχουν ήδη καθορίσει τις περιοχές τους με ελάχιστες αψιμαχίες.
Τα σκαλάρια μου είναι πιο ήρεμα από ποτέ και άρχοντες του ενυδρείου από τη στιγμή που έφυγαν οι ομοειδείς τσαμπουκάδες.
Στο μικρό το 25άρι, τα γκάπις μου είναι κι αυτά πολύ ήρεμα έως νοθρά.
Τόση ηρεμία πως να την αντέξεις? :smt050
5 αρσενικά σε 120lt???:smt018:smt018:smt018
σε λιγο φοβαμαι αφου τα ψαρια εγκλιματιστουν τελειως θα σταματησει η ηρεμια και θα αρχισουν οι φαπες...αλλωστε 5 αρσενικα σε μια επιφανεια 100*30 ποση περιοχη να οριοθετησει το καθενα?δημιουργησε πολλες κρυψωνες ωστε τα κυνηγημενα να χουν να κρυφτουν ωστε να μειωθει λιγο το στρες που θα δημιουργησει πολλα προβληματα οπως τα κυνηγημενα δεν θα βγαινουν να τρωνε κτλ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.