PDA

Επιστροφή στο Forum : Eρωτήσεις!

panosx
05-05-07, 16:55
Ευχαριστώ παιδιά για την ανταπόκριση.Δυστυχώς απο τα 24 ψάρια που είχα βάλει τα χτύπησε ICK και έχουν απομείνει 7.Τέσσερις ξιφοφόροι ,2νέον,1pleco.Τώρα είμαι στο τέλος της θεραπείας ,και αύριο καθαρίζω το νέρο απο το φάρμακο και κάνω αλλαγή 30%.Οπως είχα γράψει το ενυδρείο το έχω κατασκευάσει μόνος μου, μετά από διάβασμα περίπου ενός χρόνου καιτη βοήθεια του site.Προηγουμένως είχα κατασκευάσει ένα 40lt οπου φιλοξενουσε χρυσόψαρα.
Το φίλτρο μου είναι το 2213 της eheim.Θερμοστάτη 150w και αντλία παροχής οξυγόνου.
Πιστεύω κι εγω οτι δεν έπρεπε να μπουν τόσα ψάρια.Τώρα για τη συμβατότητα των ειδών τι να πω ρε παιδιά . Υποτίθεται οτι ένα μαγαζι όπως ο ωκεανός στη λεωφ. Βουλιαγμένης θα επρεπε και καθαρά ψάρια να πουλάει και να μη φορτώνει τους αρχάριους με ψάρια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.Οταν το στήσω θα κάνω μία παρουσιαση της προκοπης.
ευχαριστώ ξανά και πείτε σε ποια ενοτητα μπορω να γραψω πάλι.
Υπομονή θα το στήσω.

chris129
05-05-07, 18:44
μερικοι πετσοπαδες δεν εχουν το θεο τους.καλα θα κανεις να ρωτησεις τους παλαιοτερους και σοφοτερους του GAB για τα ψαρια καλη επυτιχια στην επομενη προσπαθεια σου

panosaat
05-05-07, 20:41
Καλώς ήρθες συνονόματε και καλή συνέχεια. Όσον αφορά τους πετ-σοπάδες, όλοι μας την πατήσαμε λίγο πολύ από αυτούς!

Πάλι καλά που μας ανοίγουν τα παιδιά τα μάτια και πλέον μπορείς να αγνοίς παντελώς τις συμβουλές των πετ-σοπάδων!

Καλή συνέχεια! :)

panosx
07-05-07, 23:00
Παιδιά παίρνω πίσω αυτά που είπα για το μαγαζί που μου πούλησε τα ψάρια γιατί μόλις χθες ανακάλυψα οτι είχα κάνει λάθος στην μέτρηση του ph μου,το οποίο είναι 8,5!!!(τόσο είναι και της βρύσης).Αρα δεν εφταιγε μόνο το ΙΚ για το θάνατο των ψαριών.Τέλος πάντων τελείωσε η θεραπεία έκανα αλλαγή νερού και έριξα υγρό για να μειωθεί το ph(kent real ph-minus) 15ml σε 100λτ.Η συσκευασία γράφει οτι τσεκάρω ph μετα απο 24 ώρες και ρίχνω υγρό ξανα .Πόσες φόρες θα χρειαστεί να το κανω αυτο και αν ειναι αλήθεια οτι με κάθε δόση το ph θα κατεβαίνει 0,2.Στο ενυδρείο εχουν επιβιώσει 4 ξιφοφόροι, 1 γλυφτης gibbiceps, και 2 νέον και φαίνεται οτι την έχουν γλιτώσει.Τι ψάρια θα μου προτείνατε μιας και είναι το πρωτο μου ?το ενυδρειο είναι νορμαλ φυτεμένο και θα ήθελα ομορφα και ανθεκτικά ψαρια.(οι ξιφοφόροι είναι τελικά πολύ ανθεκτικα).ευχαριστώ.

PascM
08-05-07, 00:56
Λογικό να ζουν οι ξιφοφόροι μια και θένε σκληρό νερό! Τα νέον όμως που θέλουν μαλακότερο δεν θα την βγάλουν!
Είτε ζωοτόκα είτε ... έλα οι ειδικοί περι άφρικα να μιλήσουν!!!
Αν και ως πρωτάρης εγώ θα σου έλεγα ζωοτόκα και αργότερα βλέπεις! Μια και στα 120 λίρα δεν έχεις πάρα πολλές επιλογές!
Τώρα με τα ζουμιά τι να σου πω! Δεν τα προτιμώ και έτσι θα αφήσω τις απαντήσεις επι του θέματος σε άλλους!

caverman
08-05-07, 10:42
το οποίο είναι 8,5!!!(τόσο είναι και της βρύσης

Λίγο δύσκολο να έχει PH 8,5 στην Ηλιούπολη το νερό της βρύσης.

Ελπίζω να μην το μετράς με στίκ αλλά με υγρά τέστ.
Επιπλέον με τις υπόλοιπες μετρήσεις που είναι και οι σημαντικές τι γίνεται; (NH3/4, NO2 NO3 )
Είναι " στρωμένο" το ενυδρείο;

Όσο για τα ζουμιά που αλάζουν το PH ...απλά δεν τα χρειάζεσαι. Θα σου δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να βεβαιωθείς ότι το φίλτρο σου είναι στρωμένο για να μην υποφέρουν όσο ζωντανά έχουν απομείνει και μετά θα δούμε και την σύνθεση.

Caverman

panosx
10-05-07, 15:16
Φίλε caverman τα τεστ μου είναι της sera και οι μετρήσεις μου είναι:αμμωνία 0,νιτριτης 0, ph 7,4 (μετα απο την προσθήκη των υγρών για τη μείωση ph).Το ενυδρείο πιστεύω οτι είναι στρωμένο γιατί το φίλτρο 2213 το πήρα από το 40λτ που φιλοξενούσε χρυσόψαρα,και μαζί με τα χρυσόψαρα μπήκε στο 120λτ και δούλευε 2 εβδομάδες.Βγήκαν τα χρυσοψαρα και τα έβαλα στο 40λτ και στο 120 μπήκαν τα ψάρια και τα φυτα ( 1ανουβια,1βαλισνέρια,1cabomba,1micrrosorium pteropus).Στο ενυδρείο εχω βάλει και ενα τεστ ph που διαρκεί 3-6 μήνες για να επαληθεύσω τις μετρήσεις .Το νερό του δικτύου ειναι όντως 8,5 και νομίζω οτι είναι δύσκολο να το κατέβαζα χωρίς ζουμιά.Αγόρασα και συσκευή CO2 για να βοηθήσω τα φυτά και τη μειωση του ph.Με την σύνθεση των ψαριών τι προτείνεις;εχουν επιβιώσει 4 ξιφοφόροι και 2 νέον.

steady
11-05-07, 12:08
καλωσηρθες και απο μενα εγω θα λεγα να πεταχεις τα ζουμια τα οποια μπορει να σε καταστρεψουν με ενα τσαφ και να βαλεις ζωοτοκα ψαρια που και με το νερο σου ταιριαζουν και ειναι ομορφα και σιγα σιγα θα εχεις γεννες πραγμα εντυπωσιακο!με διαβασμα θα δημιουργησεις και ενα ομορφο φυτεμενο ενυδρειο χωρις να χρειαζεσαι χημικα σκευασματα τα οποια επιβαρυνουν χωρις λογο τσεπη και ενυδρειο! http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm ξεκοκαλισε την σελιδα αυτη κοιτα και τα προφιλ ζωοτοκων!http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 εδω αρχισε να περνεις μια ιδεα για το τι φυτα μπορεις να βαλεις σιγα σιγα!

panosx
12-05-07, 00:29
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ,θα τα ξαναπούμε σύντομα.

jimfytakis
12-05-07, 00:35
Αν δεν σου αρεσουν τα ζωοτοκα υπαρχει και οι λυση των λαμπιντο.Κανε μια αναζητηση.Ειναι ομορφα κιχλιδακια και ειναι οτι πρεπει για το νερο σου

netblues
12-05-07, 04:40
Εγω θα επιμεινω. PH 8.5 στην Ηλιουπολη της Αθηνας ειναι πολυ δύσκολο.
Μηπως, λεω μηπως το χαλικι σου ειναι ασβεστολιθηκο? Μηπως εχεις πετρες μεσα στο ενυδρειο?
α. Μετρα το νερο της βρυσης
β. Βγαλε λιγο χαλικι και ριξτου λιγο ακουαφορτε και δες αν αφριζει...

jimfytakis
12-05-07, 15:36
Μπορει ομως το χαλικι να δωσει τετοιες τιμες?Και αν δεν κανω λαθος θελει και το χρονο του για να ανεβει η αλκαλικοτητα με το χαλικι

netblues
12-05-07, 16:56
Ναι μπορει. 8.5 ισως οχι.. Αλλα 8.3 σιγουρα.