Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βρήκα Σαλιγκάρια

vouros
04-05-07, 21:52
Ανακάλυψα χθες το βράδυ ένα μικροσκοπικό σαλιγκάρι πάνω στο τζάμι και είδα ακόμα ένα σήμερα πάνω σε ένα ξύλο. Πως βγήκε; Υπάρχει πρόβλημα; Μπορεί να είχω κανένα πρόβλημα με τα ψάρια; Τι πρέπει να κάνω;

george
04-05-07, 22:21
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke.htm

Lsourtzo
04-05-07, 22:40
Ανακάλυψα χθες το βράδυ ένα μικροσκοπικό σαλιγκάρι πάνω στο τζάμι και είδα ακόμα ένα σήμερα πάνω σε ένα ξύλο. Πως βγήκε; Υπάρχει πρόβλημα; Μπορεί να είχω κανένα πρόβλημα με τα ψάρια; Τι πρέπει να κάνω;
καλά δεν βρήκες και κάνα κροκόδηλο ... μην αχνόνεσε ...διάβασε καλά το link του γιώργου και θα καταλάβεις ...
αν έχει φυτά, τα σαλιγκάρια ήρθαν μαζί τους ...

gewre
04-05-07, 22:52
Υπάρχει κανένας χωρίς σαλιγκάρια?

Genirous
05-05-07, 07:54
:D ........εεεμμμμμμμμ........
Δεν έχω καθόλου σαλιγκάρια στο 120άρι μου!!!:smt041
Ο λόγος...?
Mesonauta festivus (http://www.fishbase.org/Summary/speciesSummary.php?ID=11140&genusname=Mesonauta&speciesname=festivus)...:smt041

Επίσης τρώνε την τριχοειδή άλγη...:smt041
Όμως τρώνε τα μαλακά σε φύλλωμα φυτά...:(

Yiannis59
05-05-07, 08:00
Βαλε την riccia που σου έδωσα και θα σου πω αν εχεις σαλιγκάρια η οχι :D:D

Genirous
05-05-07, 08:22
Καλημέρα Γιάννη!:smt039
Τη riccia την έβαλα ήδη στο 400άρι...!!!:smt041
Αφού την ξέπλυνα καλά μετά από την πληροφόρησή σου για σαλιγκάρια!;)
...
...
...
Αν την έβαζα στο μικρό, τα festivus είτε θα έτρωγαν μόνο τα σαλιγκάρια, είτε όλη τη riccia...!!! Έχουν ΑΚΟΡΕΣΤΗ όρεξη όταν κάτι τους αρέσει! Μου έχουνε φάει όλη την camboba (15 ρίζες):( , όλο το parvula (3 ρίζες):( , όλο το ludwigia helminthorrhiza (3ρίζες):( ...!!!

Πάντως όταν επεκταθεί, θα δοκιμάσω να βάλω και στο μικρό!!!

Access
08-05-07, 12:50
Υπάρχει κανένας χωρίς σαλιγκάρια?

ΕΜμμμμμμμμ εγώ !!! :cool::cool: φουλ φυτεμένο 120 lit εδώ και 8 μήνες δεν υπάρχει ούτε ένα………….:D:D:D

PascM
08-05-07, 12:54
Πως το έκανες αυτό Ευα?

caverman
08-05-07, 12:59
Και στο δικό μου 100λιτρο μετά την θεραπεία με bactopur δεν έμεινε ούτε τσόφλι...και έχουν περάσει και 2 μηνάκια...

Φυσικά και δεν προτείνω το φάρμακο αυτό για να απομακρύνει κανείς τα σαλιγκάρια, άσε που καταστρέφει την βιολογία του φίλτρου..

Access
08-05-07, 13:05
Ήμουν μάλλον τυχερή, παρότι είχα μεγάλο πρόβλημα με τα σαλιγκάρια, τα έβγαζα κατά δεκάδες κάθε φορά, μετά το ξεστήσημο του ενυδρείου για αλλαγή του χαλικιού και αλλαγή του aquascape δεν εμφανίστηκαν ξανά. Βέβαια τα φυτά που ξαναέβαλα μέσα, τα ξέπλυνα με αρκετά ζεστό νερό (το οποίο γενικώς και ειδικώς δεν το συνιστώ) και τα νέα φυτά που έβαλα έμειναν αρκετό καιρό (δεν έβρισκα χρόνο να τα φυτέψω) σε σκέτο νερό με αντιχλώριο σε μια λεκάνη.