PDA

Επιστροφή στο Forum : Aπάντηση σε δίλημμα αρχάριου!


fanoulin
02-05-07, 19:36
παιδιά καλησπέρα σας!είμαι καινούργια στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ απο τον σεμτέβριο αλλά και τελείως αρχάρια με πολλές ώρες μελέτης!πρόκειται να στήσω ένα ενυδρείο σε εένα εξάμηνο υπολογίζω λόγω μιας μελοντικής επαγγελματικής μου μετάθεσης για Πάτρα μόνιμα!πιστεύω πώς δεν είναι νωρίς να αρχίζω να το σκέφτομαι και είδη κάνω αποταμιευσεις για την εκκίνηση!μετά απο τόσο διαβασμα και παρακολούθηση αναφαίρω λοιπόν πώς με έχει κερδίσει η ιδέα ενός θαλασσινού laight reef ενυδρείο!τι πιστέυετε?να συνεχισω διαβασμα γιαυτό και αργα και σταθερά προχοράω ή να μην το σκέφτομαι? στην Πάτρα ξέρετε αν θα μπορώ να προμηθευτώ εξοπλησμό? αξιόπιστα μαγαζιά υπάρχουν άραγε?συγνώμη για την πολύ πάρλα περιμένω απαντήσεις!:confused::confused::confused:

Takis
02-05-07, 20:24
Στην Πατρα ολο και θα βρεις καταστημα, αλλα οσο για θαλασσινο..... θελει σκεψη...

sps4ever(niktso)
02-05-07, 20:52
Αν έχεις κατανοήσει καλά τι σημαίνει light reef, τότε εξοπλισμό θα βρεις στη Πάτρα.

accnt
02-05-07, 22:47
Καλώς όρισες στο Gab…. και επίσημα…:p
Το καλό είναι ότι δεν παίρνεις αποφάσεις εν΄ θερμό αλλά μετά από ώριμη σκέψη.
Σαν όρος light reef, φαντάζομαι θα εννοείς κάποιο ενυδρείο σχετικά εύκολο στην συντήρησή του και στις απαιτήσεις του. Τέτοια ενυδρεία σαφώς και μπορείς να κάνεις.
Έχεις όμως προηγούμενη εμπειρία γενικά με ενυδρεία?
Ο βαθμός δυσκολίας σε ένα θαλασσινό ενυδρείο είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με ένα ενυδρείο γλυκού νερού. Αυτό είναι ένα θέμα…
Αν έχεις μελετήσει αρκετά –όπως λες- και είσαι πεπεισμένη ότι θα κάνεις ότι είναι δυνατό προκειμένου να επιτύχεις τον στόχο σου, να ξέρεις ότι θα είμαστε εδώ να σου παρέχουμε όποια βοήθεια χρειαστείς.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις τελικά είναι το αντικείμενο. Αν το γνωρίζεις (ή είσαι βέβαιη ότι θα το μάθεις) όλα θα πάνε καλά.;)

Πρόσεξε στις γενικότερες συμβουλές που τυχόν θα ακούσεις. Πολλές, μπορεί να είναι –θελημένα ή αθέλητα- εσφαλμένες. «Φιλτράρισμα» λοιπόν και «διπλοτσεκάρισμα» όλων αυτών των πληροφοριών. …Έχουμε καεί και φυσάμε και το γιαούρτι…. :(

fanoulin
03-05-07, 00:21
ευχαριστώ πολύ κ.accnt!σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι το κατέχω το αντικείμενο,η θεωρεία για εμένα έπεται της πράξης!,αλλα το σίγουρο είναι πώς υπάρχει μεγάλη διάθεση και υπομονή και είμαι βέβαιη πως αν το επιχειρήσω θα μάθω!καλό σας βράδυ!

Isidoros
03-05-07, 05:58
Kαλως ηρθες!:grin:Η διαθεση και η υπομονη που διαθετεις(αρκει να φανουν και στην πραξη;))ειναι οι μεγαλυτερες αρετες για να ασχοληθεις με το θαλασσινο.Διαβασε πολυ καλα στο φορουμ και γενικα στο διαδυκτιο και να εισαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα.;)