PDA

Επιστροφή στο Forum : ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ....!


moudi
02-05-07, 09:03
Καλημερα σε ολους...:) . Σημερα το πρωι βρηκα αυγα στο ενυδρειο μου και απο πανω τους την μανα, ενα apistogramma agassizi double red, να τα φυλαει εχοντας αλλαξει το χρωμα του σε σκουρο καφε-μαυρο.:confused: Δεν αφηνει να περασει κουνουπι κοντα στα αυγα ακομα και το αρσενικο. ΤΙ κανω τωρα:confused: ? Πρεπει να αφαιρεσω τα αυγα μαζι με τη μανα? και αν ναι πως τα βγαζω χωρις να καταστραφουν??? Heeeelp!!!

klaz
02-05-07, 09:05
ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της,και εσυ απλα να παρατηρεις...!!!!
να σου ζησουν με την ευκαιρια.......

netblues
02-05-07, 09:05
Τι αλλους συγκατοικους εχει το ενυδρειο?

moudi
02-05-07, 09:09
Eπειδη το ενυδρειο το εχω μολις εναμιση μηνα εχω μονο πεντε ροδοστομους, ενα corydoras albino και ενα sterbai καθως επισης και το ζευγαρι τα apistogramma agassizi double red....

soza
02-05-07, 09:17
Βλεπω μολις σκασουν.. να γινουν μεζεδακι.

moudi
02-05-07, 09:40
Γι αυτο ρωταω και εγω για να ξερω τι πρεπει να κανω....!!!

caverman
02-05-07, 10:46
Οι ροδόστομοι είναι αρκετά λαίμαργοι και εφαρμόζουν και ...:rolleyes: πονηρές τεχνικές υφαρπαγής....

Αν δεν μπορείς να τους μεταφέρεις κάπου αλλού μπορείς να ελπίζεις ότι με πολλές κρυψώνες θα επιζήσουν μερικά μωρά.
Σε παρόμοιο setup αλλά με 5 cardinal είχαμε αρκετές επιτυχίες αλλά η μάνα έκανε υπερωρίες και ήταν λίγο στρεσαρισμένη.

Θα σου πρότεινα να αυξήσεις τις κρυψώνες και αν αυτή είναι η πρώτη γέννα της να αφήσεις τα ροδόστομα μέσα ώστε να μάθει να προσέχει τα μωρά της.

Μοίραζε το φαγητό που ρίχνεις σε περισσότερες δόσεις μέσα στην ημέρα ώστε να κρατάς και τους λιγούρηδες ροδόστομους ικανοποιημένους και να διευκολύνεις την μητέρα να ταίζει τα μικρά της πολλές φορές.

Καλή συνέχεια,

Caverman

Giorgos
02-05-07, 11:33
Σημερα το πρωι βρηκα αυγα στο ενυδρειο μου και απο πανω τους την μανα, ενα apistogramma agassizi double red, να τα φυλαει εχοντας αλλαξει το χρωμα του σε σκουρο καφε-μαυρο.
Που έχει γεννήσει τα αυγά της η θηλυκιά;
Το χρώμα που έχει πάρει θα έπρεπε να είναι έντονο κίτρινο με έντονες, οριζόντιες μαύρες γραμμές.

moudi
02-05-07, 11:54
Τα εχει γεννησει σε μια κοιλοτητα ενος ξυλου. Το χρωμα που εχει παρει το θυληκο ειναι κατι σαν ανοιχτο μπεζ με εντονες οπως λες μαυρες οριζοντιες γραμμες.

Tolis
03-05-07, 01:26
Παρα πολλοι νεοι βλεπουν ξαφνικα μια γεννα στο ενυδρειο τους και παθαινουν πανικο. Συνηθως καποιοι πετσοπαδες, ή καποιοι παλι νεοι εδω μεσα τους συμβουλευουν να τα βαλουν σε γεννηστρα, ή τα βαζουν μονοι τους, ταιζουν εσφαλμενα, με αποτελεσμα αν επιζησουν καποια μικρα να βγουν με νανισμο ή αλλες ατελειες.
Το καλυτερο ειναι να αφηνετε τη φυση να κανει τη δουλεια της σε πρωτη φαση. Τα ψαρια θα ξαναγενησουν, και αν θελετε να κρατησετε μικρα, θα εχετε διαβασει και προετοιμαστει για να τα κρατησετε σωστα, με δευτερο ή τριτο ενυδρειο για το μεγαλωμα, τις σωστες τροφες κλπ.

moudi
03-05-07, 08:11
Εχεις δικιο σε αυτα που λες.Ρωτησα σε petshop χθες και μου ειπε να αφησω τη φυση να κανει τη δουλεια της. Το συγκεκριμενο μαγαζι το εμπιστευομαι και ολο το ενυδρειο μου και οτι αφορα αυτο το εχω προμηθευτει απο το ιδιο καταστημα και ετσι οι συμβουλες του ειναι πιο εγκυρες κατα τη γνωμη μου γιατι γνωριζει το ολο στησιμο απο την αρχη! Οσο αφορα τα αυγα, χθες το βραδυ που μαζευτηκα σπιτι απο τη δουλεια δεν τα βρηκα στη θεση τους!!!!!Βρηκα το θηλυκο apistogramma να ειναι ¨θαλαμομενο¨ αναμεσα σε ενα περασμα μεταξυ ενος λιμνοφυλλου και ενος ξυλου και να μην αφηνει τιποτα να περασει. Απ οτι καταλαβα πρεπει να εχει μεταφερει εκει τα αυγα αλλα δεν μπορω να τα δω με τιποτα.... ελπιζω τουλαχιστον!

soza
03-05-07, 22:35
Αυγα δυσκολο να μεταφερει ..
Λογικα θα βγηκαν τα fries Και θα τα μετεφερε σε νεο μερος.