Επιστροφή στο Forum : Αστερίας σε reef ενυδρείο ??
παίδες ξαφνικά ανακάλυψα ότι στο ενυδρείο μου έχω έναν ακάλεστο επισκέπτη ο οποίος προφανώς και ήρθε με κάποιο βράχο ή κάποιο κοράλλι !!
τι τον κάνω ??? είναι reef safe ??? ή πρέπει να των βάλω στα χαρίζονται για κάποιον που έχει fish only ??
και μένα μου έτυχε ένας τέτοιος και δεν νομίζω να αποτελεί πρόβλημα...άλλωστε είναι πολύ μικρός,
αν είναι ας μιλήσουν και οι πιό έμπειροι;)
Τι ομορφος που ειναι..
Μου θυμιζει την ταινια με τον Νεμο και τον αστερια που ηταν κολλημενος στο τζαμι.
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τον συγκεκριμενο αστερια.Κατι αλλο ομως που βλεπω στην φωτο ειναι οτι εχεις βαλει πολυ χοντρο χαλικι,αυτο μαλλον ειναι προβλημα.Θα σου πουν την γνωμη τους και οι αλλοι.
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τον συγκεκριμενο αστερια.Κατι αλλο ομως που βλεπω στην φωτο ειναι οτι εχεις βαλει πολυ χοντρο χαλικι,αυτο μαλλον ειναι προβλημα.Θα σου πουν την γνωμη τους και οι αλλοι.
ο αστερίας είναι πάρα πολύ μικρός .. :D
βασικά είναι αραγωνήτης ... και δεν είναι και τόσο χοντρός όσο φαίνεται ...απλά στο συγκεκριμένο σημείο έτυχε να έχει μερικά χοντροκομμένα κομμάτια του ...
τελικά ρε παιδιά τι να τον κάνω ...
είναι ακίνδυνος ή επικίνδυνος ?? :confused:
επίσης εχθές το βράδυ διαπίστωσα ότι έχω και 2 καβουράκια τουλάχιστον μέσα στους βράχους ...
αυτά ??? είναι επικίνδυνα ???
μοιάζουν με τα κλασικά τα δικά μας ... στο χρώμα του βράχου ... δυστυχώς Φώτο δεν ...
το ένα μάλιστα έχει πάρει και έχει κλίσει με πέτρες και τις 2 εισόδους του σπηλαίου που είναι κρυμμένο ...
:confused::confused:
Tι να σου πω… δεν τον ξέρω τον κ. αστερία. Όμως στην θέση σου δεν θα ρίσκαρα με ένα ζωντανό είδος που δεν το ξέρω και που μπορεί να μην είναι reef safe.
Το ίδιο ισχύει και για τα καβουράκια. Έχω ακούσει πολλές «ιστορίες» γι΄ αυτά. Παρατήρησε αν εκτός των άλλων πάνε στα κοράλλια σου. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνεται την νύκτα. Επίσης παρατήρησε αν τον τελευταίο καιρό έχεις μη δικαιολογημένο στρες στα κοράλλια σου (μάζεμα πολυπόδων, όχι καλό «άνοιγμα» κλπ.).
Tι να σου πω… δεν τον ξέρω τον κ. αστερία. Όμως στην θέση σου δεν θα ρίσκαρα με ένα ζωντανό είδος που δεν το ξέρω και που μπορεί να μην είναι reefsafe.
Το ίδιο ισχύει και για τα καβουράκια. Έχω ακούσει πολλές «ιστορίες» γι΄ αυτά. Παρατήρησε αν εκτός των άλλων πάνε στα κοράλλια σου. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνεται την νύκτα. Επίσης παρατήρησε αν τον τελευταίο καιρό έχεις μη δικαιολογημένο στρες στα κοράλλια σου (μάζεμα πολυπόδων, όχι καλό «άνοιγμα» κλπ.).
Stress δεν έχω παρατηρήσει ...
θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω όσο μπορώ τα βράδια ...
τον αστερία όταν τον ξανά πετύχω (δύσκολο μεν αλλά) θα τον αφαιρέσω ...
με τα καβούρια θα είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα αφού θα πρέπει να βγάλω όλο τον βράχο έξω ...
τον αστερία όταν τον ξανά πετύχω (δύσκολο μεν αλλά) θα τον αφαιρέσω ...
Μππορείς να το δώσεις σε κάποιον που έχει fish only, βέβαια. Είναι κρίμα από την άλλη ε?:(
Μππορείς να το δώσεις σε κάποιον που έχει fish only, βέβαια. Είναι κρίμα από την άλλη ε?:(
βασικά μάλλον θα είναι δύσκολο να τον ξαναδώ ...
άμα τον δω και έχει μεγαλώσει πολύ πάει για δόσιμο ...
αλλιώς λέω να το δοκιμάσω λίγο το project ... εκτός και αν παρατηρήσω αλλαγές στα κοράλλια !!
και εγώ λυπάμαι να τον δώσω ... δίνει και αυτός ύφος στο ενυδρείο ...
ειναι τελειος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω δε θα τον εδινα....!:evil:
ειναι τελειος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω δε θα τον εδινα....!:evil:
Το θέμα gwgw είναι αν είναι safe να μείνει μέσα! Όχι οτι δεν είναι όμορφος!:D
το ξερω...
αλλα εγω οπως και να εχει δε θα τον εδινα...θα το τολμουσα...:(
Μπορεις να βγαλεις μια πιο κοντινη φωτο τον αστερια?Τα καβουρακια εχω ακουσει οτι δεν πρεπει να εχουν τριχες στα ποδια:D (εκτος τα mythrax που ειναι σκουρα πρασινα εχουν τριχες στα ποδια και ειναι οτι πρεπει για reef ενυδρεια, μιας και τρωνε τριχοειδη αλγη).
το ένα μάλιστα έχει πάρει και έχει κλίσει με πέτρες και τις 2 εισόδους του σπηλαίου που είναι κρυμμένο ...
:confused::confused:
τσακαλι ο μικρος..!!!!!
Πρέπει να είναι ο sand siftin sea star ,αν και δεν φαίνεται καλά στη φοτό. .Δές στο liveaquaria.com. Akίνδυνος είναι για το reef , άν είναι αυτός .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.