Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Pangasius, αβγομένο?

noe
01-05-07, 00:21
Γεια σας παιδιά, λοιπόν στο ενυδρείο μου φιλοξενώ ενα Pangasius 12cm περιπου, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι άρχισε να φουσκώνει η κοιλιά του, Εδώ 8α ήθελα την βοήθεια σας γιατί οι γνώσεις μου για το συγκεκριμένο ψάρι είναι περιορισμένες,

Λέτε να είναι αβγομένο?

Αν ναι τότε υπαρχουν εμφανεις διαφορες μεταξύ αρσενικού και θυλικού? ώστε να του βρω ένα τέρι

Είναι δυνατόν αυτά τα ψαράκια να γεννήσουν μεσα σε ενυδρείο?

Αν ναι τότε τί πρέπέι να κάνω?

Ευχαριστώ,

PascM
01-05-07, 00:27
Pangasius αλλά ποιο? και σε πόσα λίτρα?
Αρσενικό και θυληκό δύσκολα αν όχι αδύνατον να αναγνωρίσεις!
Μια φωτό ίσως? 12cm είναι ακόμη μικρό! (αν μιλάς για τα κλασικά pangasius όπως τα λένε στα περισσότερα pet shop!)

noe
01-05-07, 03:10
το εχο σε 80 λίτρα, δεν ξέρω τι pangasius ακριβώς,ξέρω μονο ότι ειναι από αυτά που μεγαλώνουν αρκετά, 8α προσπαθήσω να βγαλω φωτό αν και δεν ειναι πολύ ευκολο, σχεδόν ολη τη μέρα ειναι κρυμένο και βγαίνει την νύχτα κυρίως.Το πρίξιμο στην κοιλιά του δεν φαίνεται να ειναι κάποια ασθένεια, ειναι πριξιμο σαν να ετοιμαζεται να γεννήσει.Οι συγκατοικοι του ειναι 1 pleco, 2 colia lalia, 1silver shark και 2 γατόψαρα, 3 γαριδούλες.Το ενυδρείο ειναι σχεδόν πυκνοφυτεμένο.

MiziGr
01-05-07, 03:58
Τα ψαράκια σου δεν φαίνονται να πολυκολλάνε μεταξύ τους!!!! Έχεις σχετικά λίγα λίγα λίτρα γι'αυτό φρόντισε να διώξεις αρκετά από αυτά άμεσα

noe
01-05-07, 05:50
Το pangasius οταν αρχισει να γινεται μεγαλο θα φριντήσω να βρει ποιο ευρήχωρο σπίτι, τα υπόλοιπα δε νομίζω ότι ειναι πολλά για το ενυδρείο, τα 2gurami έχουν το τελικό τους μεγεθος 6-7cm, τα 2 γατόψαρα δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 4-5cm ενώ το pleco και το silver shark μεγαλώνουν με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και ισως χρειαστουν χρόνια για να γίνουν αρκετά μεγάλα για αυτό το ενυδρείο.Αν κάνω λάθος διωρθώστε με, και πείτε μου κ την γνώμη γιαυτό που ρώτησα παραπάνω,
Ευχαρηστώ,

netblues
01-05-07, 06:15
Ειναι μικρό ακόμη για να γεννησει, αλλα σε 80 λιτρα ετσι κιαλλιως αποκλειεται, με τους συγκατοικους, ειτε του βρεις ταιρι ειτε οχι...
Το πιο πιθανο ειναι οτι η φυση ετοιμαζεται να μειωσει το πληθυσμο της κιβωτου που εχεις φτιαξει.