Επιστροφή στο Forum : Γιατί τα ενυδρεία μακρυά από το καλοριφέρ;
Διάβασα από ένα έμπειρο μέλος του συλλόγου να τονίζει να βάζουμε τα ενυδρεία μακρυά από καλοριφέρ... αλλά γιατί; Εκτός από το θέμα της ανόδου θερμοκρασίας υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα;
Η καθημερινη μεταβολη θερμοκρασιας δεν σου φτανει?
Αν το ενυδρειο ειναι μεγαλο (>200 λιτρα) ισως να μην εχει και τοσο σημασια, αλλα αν το γεμισεις και βρεις οτι τελικα επηρεαζει.... Πως το μετακινεις μετα?
Εξ ου και η συμβουλη.
Το ενυδρείο μου το έχω όσο πιο κοντά γίνεται σε καλοριφέρ για να μην ανάβει τόσο ο θερμαντήρας και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα ανεβάζει τη θερμοκρασία κατα μόλις 0,5 βαθμούς σε διάστημα μιας ώρας και το ενυδρείο μου είναι μικρό, μόλις 120 λίτρων... είναι πολύ; είπα μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός από αυτό και την πατήσω... επίσης η καθημερινή μεταβολή θερμοκρασίας το χειμώνα είναι 1 βαθμό και τώρα σχεδον καθόλου...
Ευχαριστώ πάντως.
Αυτο τωρα δεν το καταλαβα... Κανεις οικονομια?
Αυτο το πολυ κοντα, δημιουργει και αλλους κινδυνους..
Αν καποιος το σπρωξει, ή γινει κανας σεισμός, τοτε κινδυνευει να σπασει..
Βέβαια κάνω οικονομία γιατί ο μπαμπάς φωνάζει που καίει 100watt, έτσι μειώνεται κατά πάρα πολύ η συνολική διάρκεια ώρών λειτουργίας του, και να μην φώναζε πάλι θα το έκανα, γιατί να πετάω χρήματα; έστω και τόσο λίγα, τη στιγμή που με 1 ευρώ σώζεις ένα παιδί στην Αφρική;
Το όσο πιο κοντά κοντά μπορώ σημαίνει περίπου 5cm από το καλοριφέρ και λίγα ακόμη μιας και η βάση είναι μεγαλύτερη από αυτό λίγο.
Η οικονομια που πιστευεις οτι κανεις ειναι μη μετρησιμη...
Περα απο αυτό, τα 5cm σε περιπτωση σεισμου θα αποδειχθουν μοιραια.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν το βάλω τόσο κοντά στο καλοριφέρ το χειμώνα λειτουργούσε κανα 3ωρο παραπάνω κάθε μέρα, που σημαίνει 1Κw σε 3 μέρες άρα 20Kw το δύμηνο, ελάχιστα δεν είναι και ούτε μη μετρήσιμα μου φαίνονται. συγγνώμη αν τα δεν τα γράφω σωστά, δεν το έψαξα και πολύ.
Αλλά αφού υπάρχει κίνδυνος τότε θα αυξήσω αρκετά την απόσταση.
Τελικά έψαξα στην απόδειξη της Δεη και διαπίστωσα ότι είναι 10 λεπτά η Kw... άρα τζάμπα οικονομία, ελάχιστα είναι, νόμιζα ότι ήταν καμία 10αρία ευρώ (όλα μαζί)...
Απόσταση 20 εκατοστών από το καλοριφέρ είναι καλά; ισχύει το ίδιο και για τους τοίχους;
Καλό θα ήταν να μετακινήσεις το ενυδρείο από το καλοριφέρ.
Θα δεις καμιά μέρα του χειμώνα απότομες μεταβολές και άντε να ρίξεις θερμοκρασίες.
Οι υπολογισμοι σου ειναι σωστοι, τωρα για το 3 ωρες παραπανω, ειτε πολυ λιγο καλοριφερ αναβετε ειτε πολυ κρυο σπιτι εχετε...
Οπως ειπες και συ η διαφορα ειναι πολυ μικρη...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.