PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρήση UV

niar71
10-01-07, 19:41
Θελω να ρωτησω τις αποψεις σας η την εμπειρια σας απο χρηση UV.Ειναι προτιμοτερη η Χρηση 03?

γαυρος
10-01-07, 19:44
me 1000 ozon.
2 χρονια ειχα την uv και 2 εχω οζον.
μερα με τη νυχτα.
απλα το οζον θελει προσοχη σε πολλα...

να σου πω οτι εχω ξεχασει τι σημαινει χασιμο ψαριων (απο αρρωστεια).

niar71
10-01-07, 19:56
Επειδη ομως σαν υλοποιηση θελει αρκετα (co2) απο το τιποτα η UV αξιζει η ειναι πεταμενα λεφτα???

accnt
10-01-07, 20:15
Δεν έχω τπτ από αυτά.
Αν θα έβαζα κάποιο θα ήταν Ο3 αν και αυτό είναι must σε fish only συστήματα.
Αν ήθελα να επενδύσω σε κάτι θα ήταν στο skimming.
Έχεις σκεφτεί να βάλεις ένα μικρό refugium με μακροάλγη?

thanpapa
26-02-07, 02:54
UV βλαπτει τους μικροοργανισμους και απο τη στιγμη που εχεις reef δεν την θελεις.
Οσο για το οζον, σιγουρα κανει πολλα καλά, αρκει να προσεξεις την ποσοτητα του (και για το ενθδρειο αλλα και για σενα τον ιδιο).

NPS
02-03-07, 07:17
Η UV έχει επίδραση στους αιωρούμενους οργανισμούς και άλγη, που περνούν μέσα από τη στήλη νερού της συσκευής.
Το όζον πάει παντού. Ή επίδρασή του παρατηρείται σε όλα τα σημεία του ενυδρείου. Το καλό είναι ότι πρόκειται για ασταθή ένωση και μεταβολίζεται σύντομα.

Θα πρότεινα, μόνιμη χρήση, συσκευής UV, με σχετικά γρήγορη ροή και μείωση της ροής, σποραδικά ή όταν υπάρχει λόγος.
Προσωπική μου αντίληψη και επιλογή, όμως είναι η χρήση όζοντος, συστηματικά αλλά όχι μόνιμα ή εκτάκτως αν υπάρξει ανάγκη.
Εννοείται βέβαια, ότι η ποσότητα του όζοντος θα είναι η ενδεδειγμένη, θα υπάρχει ενεργός άνθρακας και δεν θα χρησιμοποιείται για νερό φρέσκο από αλλαγή.
Φιλικά
Νίκος

accnt
02-03-07, 08:20
Και βέβαια όποιος επιλέξει ozon, να κάνει έναν έλεγχο πριν στο ενυδρείο του και στον skimmer του, οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από "λιώσιμο" πλαστικών σημείων. ;)