Επιστροφή στο Forum : Σημερα το βραδυ γεννησαν τα cyrtocara moori μου!
Ετσι ακριβως ειναι.Τα εχω κοντα 8 μηνες και η θυληκια μολις πριν λιγες ωρες ξεμπουκωσε!!:smt041 :smt041 :smt041 :smt048 :smt048 Μετρησα τουλαχιστον 20 μικρα.Εχει σκαψει φωλια κατω απο ενα κομματι λαβας και οταν τα "φτυνει" πανε και χωνονται εκει!Τι να κανω με τα μικρα καμια ειδικη φροντιδα?Ταιζω τροφη nutrafin και σερα φλορα και ταμπλετες αλγης σερα.
Αλλοι κατοικοι:
3 Λαμπιντος κιντρινα
2 πιμελοντους πικτους
και αλλα 2 moori ενα αρσενικο(περιπου 15εκ) και ενα θηλυκο ακομη
Παραμετροι:
GH 19
ΚΗ 15
Ph 7,85(μετρημενο με πεχαμετρο)
ΝΟ3 μεσο ορο 20-25
Ογκος 400 λιτρα,με πολλες κρυψωνες.
καλως τα δεχτηκες τα μικρα σου:smt041 .
ελπιζω να σου πανε ολα καλα, και να σου μεγαλωσουν.
εμενα τα δικα μου ενα μηνα κηνηγαει ο αρσενικος την θυληκια αλλα αυτη δεν του καθετε.ολο και πιο πολυ κανουν τα χορευτικα τους αλλα αυτη δεν την εχω δει μπουκωμενη ακομα. λες να τα περναει για φαι και να τα τρωει:D ?και ο αλλος να νομιζει πως κατι εκανε!εκτος εαν ειναι ασφαιρος ο γαμπρος:smt072και βαραει στο γαμο του καραγκιοζη. θα περιμενω και βλεπουμε:smt120.
καλη συνεχεια.
Απο τι ξερω δεν ειναι και τοσο ευκολο ψαρι για αναπαραγωγη και θελει τον χρονο του.Ο δικος μου αρσενικος επαιζε και με τις 2 θυληκες συνεχεια,ασε που τις ριχνει και καμια 4-5 ποντους μποι!Στη θυληκια ειναι χαρακτηριστικα πιο εντονα τα χρωματα της αυτες τις μερες.Παντως οσο την παρατηρω φερνει βολτες γυρω γυρω απο την φωλια και οποιος πλησιαζει τον πλακωνει κανονικα!Για τα μικρα δεν ξερω,πως να τα μεγαλωσω σωστα.Πρωτη μου γεννα στις κιχλιδες βλεπεις!
ειναι να κανεις την αρχη και μετα αν παρουν το κολαει αστα να πανε δεν εχουν σταματημο.παντος θα ηθελα να δω και τα δικα μου να ζευγαρωναν, και ο δικος μου τις ριχνει κανα 2 -3 ποντους.απο οτι πιστευω δεν ξερει τη να κανει η θυληκια για το λογο οτι ειναι η πρωτη της φορα, αφου τα εχω και τα δυο απο πολυ μικρα και εχουν μεγαλωσει μαζι. αν τα αφησεις τα μωρα να μεγαλωσουν μεσα στο ενυδρειο και δεν τα μαζεψεις σε μικροτερο, η φυση θα κανει οτι πρεπει. βεβαια απο εμπειρεια καποιες απολειες θα εχεις αν κυκλοφορουν και αλλα μεγαλυτερα.οσα μπορεσουν θα τα καταφερουν και θα επιβιωσουν.παντος καλη σου τυχη και σε επομενες γεννες, dad :D.
ειναι να κανεις την αρχη και μετα αν παρουν το κολαει αστα να πανε δεν εχουν σταματημο.παντος θα ηθελα να δω και τα δικα μου να ζευγαρωναν, και ο δικος μου τις ριχνει κανα 2 -3 ποντους.απο οτι πιστευω δεν ξερει τη να κανει η θυληκια για το λογο οτι ειναι η πρωτη της φορα, αφου τα εχω και τα δυο απο πολυ μικρα και εχουν μεγαλωσει μαζι. αν τα αφησεις τα μωρα να μεγαλωσουν μεσα στο ενυδρειο και δεν τα μαζεψεις σε μικροτερο, η φυση θα κανει οτι πρεπει. βεβαια απο εμπειρεια καποιες απολειες θα εχεις αν κυκλοφορουν και αλλα μεγαλυτερα.οσα μπορεσουν θα τα καταφερουν και θα επιβιωσουν.παντος καλη σου τυχη και σε επομενες γεννες, dad :D.
Και να θελω η αγορα ή η κατασκευη γεννηστρας δεν με παιρνει.Ηδη στο σπιτι μας υπαρχουν 2 ενυδρεια συνολο 650 λιτρων και δεν παιρνει για τριτο με τιποτα.Οποτε οτι κανει η φυση.Η θυληκια εχει σκαψει μια φωλια σκετο φρουριο και εχει αφησει μονο μια παρα πολυ μικρη χαραμαδα για να μπαινοβγαινουν τα μωρα της.Το θεμα ειναι οτι τα πικτους το πηραν γραμμη και φερνουν ολο νολτες απο κει γυρω,θα δουμε!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.