Επιστροφή στο Forum : Θερμοκρασια
jimfytakis
23-04-07, 18:32
Εχω το εξης προβλημα.Κανω αλλαγες νερου πραγματικα με ευχαριστηση αλλα στα ψαρια δεν αρεσει γιατι ενω εχω θερμοκρασια 27στο μικρο και 25 στο μεγαλο ενυδρειο πεφτει στα 21 και στα δυο με αποτελεσμα να παθαινουν ικ.Τωρα οταν αλλαζω 200λιτρα πως να βαλω θερμοσιφωνο?Καμια ιδεα???!!
Προετόιμασε το νερό σου σε κάποιο βαρέλι και βάλε έναν θερμοστάτη να δουλεύει μέχρι να πιάσεις την θερμοκρασία που θέλεις.
jimfytakis
23-04-07, 18:54
Που να το βρω το βαρελι 200λιτρα και που να μπει?!!! 100 τετραγωνικα ειναι το σπιτι και ηδη εχω ενα 400λιτρο και 1 120λιτρο ενυδρειο.Θα μου πιει το αιμα η μανα μου!
Οσο γεμιζεις με το λαστιχο παραλληλα γεμιζε και με ζεστο νερο απ τον βραστηρα.
Το θερμοσιφωνο σε μιξη με κρυο για 25 βαθμους βγαζει πολυ παραπανω απο 200 λιτρα παντως..
jimfytakis
23-04-07, 20:24
Το διαπραγματευτηκα με τη μανα μου και θα παω αυτες τις μερες στην Αθηνας να παρω κανα βαρελι 200λιτρα.Τωρα εχω αλλο προβλημα.Με τη ψυξη.Δεν υπαρχει κλιματιστικο στο σπιτι γιατι η μανα μου παθαινει πανευκολα ψυξεις και εμενα με πειραζει στο αναπνευστικο.Με αλλα λογια 42βαθμους τον ιουλιο εξω,38-39μεσα και στο ενυδρειο ποσο??!30?!!Θανατος!Τι να κανει το ανεμιστηρακι που βαζουν?Εδω σημερα ο θερμοστατης στους 26 και πηγε 29.Τον αποσυνδεσα.Δεν ξερω τι να κανω.Φοβαμαι οτι θα μου παθουν τιποτα τα ψαρια μου
και ομως... ανεμιστηρακι.
jimfytakis
23-04-07, 20:34
εχω κανει αναζητησεις.Τι να πω.Τη πειρα σας την εμπιστευομαι τυφλα,μα σκεφτηκα κατι αλλο.Ενας αυτοσχεδιος ψυκτης με θερμοστατη στα 25(οταν παει πιο πανω να ενεργοποιειται)και ενας θερμοστατης στα 24(οταν κατεβαινει να αναβει) ετσι ωστε να περιορισω την εξατμιση.Πως το βρισκεις?Καλο?
Στον αυτοσχεδιο ψυκτη κολανε οι περισσοτεροι..
jimfytakis
23-04-07, 20:45
Πιστευω δεν θα μπλεξω με υπολογισμους διοτι και στο σαητ του Τσαμη μια κατασκευη αναφερεται στα 450λιτρα,μικρη διαφορα με το 400αρι μου.Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο απο ανεμιστηρακια το συστημα?Αρκει να βρω καπου βοηθεια για τα ηλεκτρικα.Ολο και καποιος του κυκλου μου θα ξερει
Αν θεωρεις αυτη την κατασκευη απλή, τοτε προχωρα.. Αλλα αν κολλας με τα ηλεκτρικα, σκεψου τι θα γινει με το φρεον.
jimfytakis
23-04-07, 20:58
θα περασω σιγουρα αυτο το σαββατο απο το συλλογο.Πιστευω συμβουλες θα παρω απο θαλασσινους με υποτροπικα νερα.Μακαρι να μπορεσω να το κανω
Το διαπραγματευτηκα με τη μανα μου και θα παω αυτες τις μερες στην Αθηνας να παρω κανα βαρελι 200λιτρα.
Βαρέλι 200lt? και που θα το έχεις; Υποθέτω σε κανένα μπαλκόνι. Αυτό όμως σημαίνει επιπλέον κρύο το χειμώνα!!! Τι θερμοστάτη θα βάλεις μέσα; Πόσο μεγάλο και για πόσο χρόνο; και τέλος πως θα στέλεις το έτοιμο νερό από το βαρέλι στο ενυδρείο; Ίσως αν το τοποθετήσεις ψηλά να πηγαίνει με φυσική ροή (αλλά 200 λίτρα ψηλά; ). Αλλιώς θες αντλία και μιλάμε για μεγάλη αντλία... (ανάλογα την απόσταση και τη διαφορά ύψους).
με άλλα λόγια κατά τη γνώμη μου σε διαμέρισμα η λύση βαρέλι για τόσ αλίτρα δε μου φαίνεται καλή λύση. Εγώ εφαρμόζω τη λύση "βαρέλι" αλλά για 40-50 λίτρα και πάλι δεν είναι απλό...
Πιστεύω η λύση σου είναι θερμοσίφωνας και μίξη ζεστού κρύου... Θα βγάλεις τα λίτρα που θες. Εξάλλου γιατί να κάνεις μια αλλαγή 200 λίτρων και όχι δύο μικρότερες των 100 στο μισό χρονικό διάστημα από ότι έκανες ως τώρα; Ίσως είναι διπλή φασαρία αλλά σίγουρα και συντομότερη διαδικασία είναι και απλούστερη από μια και έξω 200...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.