Επιστροφή στο Forum : παρουσίαση Ενυδρείου μου
Καλημέρα σε όλους,
Εδώ και δύο μήνες ξεκίνησα να ασχολούμε με αυτό το hobby και άρχισε να μου γίνετε πάθος.. το έριξα στο διάβασμα σε ότι αφορά τα πάντα για το ενυδρείο..
Πιστεύω σιγά - σιγά με τον καιρό θα βελτιωθώ και θα είμαι σε θέση να μπορώ να προσφέρω στα ψάρια μου τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης ουτως ώστε να έχουν και αυτά ένα όμορφο και ιδανικό περιβάλλον ,όπως παράλληλα και εγώ να έχω μια καλή εικόνα και ένα όμορφο ενυδρείο να με ξεκουράζει και να με ηρεμεί.
Σας στέλνω μια πρώτη εικόνα του ενυδρείου μου..
Δεν έχει τελειώσει ακόμη.. Θέλει πολλή δουλεια.
Ελπίζω να σας αρέσει :)
Θα ήθελα την γνώμη σας και εισηγήσεις για το πως να το καλυτερεύσω..
Ευχαριστώ
Νόνη
Το ενυδρείο μου είναι 927.465 Λίτρα. FreshWater
Έχει 105cm Υψος
242cm Μήκος
και 36.5cm Πλάτοςι..
2 λάμπες AquamedicT5 Sunbeam 2x80W,.
Eξωτερικό φίλτρο EXeim 2260,
1 AquamedicelectronictempetureController 230V/50hz
2 θερμάστρεςAquamedictitanium 220-240V
1 Exeimαυτόματοσύστηματαίσματος 2 φορέςτηνημέρα
2 αντλίες μετακίνησης του νερού OceanRunnerPH 2000 της AquaMedic.
CO2 Aqua medic
Φίλτρο όσμωσης
ε οχι και τοσα....κοψε κατι:p :p :p :D
παντως ειναι ομορφο...αν εξαιρεσεις τις λαμπες που φαινονται.
μπραβο
Carebean pirate
21-04-07, 16:47
Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ..:grin:
Μια μικρή απορία...το ενυδρίο βρίσκεται στο πάτωμα..?
Έχει 105cm Υψος
242cm Μήκος
και 36.5cm Πλάτοςι..
Εδώ κολλάει αυτό που λένε.... το μέγεθος μετράει... πας βόλτα στο δωμάτιο και τα ψάρια σε ακολουθούν....
-Εμενα παλι κατι δε μου κολλαει..:smt101
-Τα πλακακια τι μεγεθος εχουν 1μ χ 1μ?(Γιατι μονο ετσι θα δικαιολογουσα τα 242 cm μηκος);)
-Εμενα παλι κατι δε μου κολλαει..:smt101
-Τα πλακακια τι μεγεθος εχουν 1μ χ 1μ?(Γιατι μονο ετσι θα δικαιολογουσα τα 242 cm μηκος);)
66cm
Ωραίο το ενυδρείο σου !
Θα ήθελε πολύ κουράγιο για να το στήσεις και γερή μέση ! :D
Για δύο μηνών χομπιστας (στρια) το αποτέλεσμα είναι απίθανο, μπράβο.
Αν τα φυτά είναι πλαστικά θα σου πρότεινα με τον καιρό να τα αντικαταστήσεις με αληθινά. Αν δεν είναι πλαστικά....
quote=Juan;169821]Ωραίο το ενυδρείο σου !
Θα ήθελε πολύ κουράγιο για να το στήσεις και γερή μέση ! :D
Για δύο μηνών χομπιστας (στρια) το αποτέλεσμα είναι απίθανο, μπράβο.
Αν τα φυτά είναι πλαστικά θα σου πρότεινα με τον καιρό να τα αντικαταστήσεις με αληθινά. Αν δεν είναι πλαστικά....[/quote]
:) Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια..
Τα φυτά μου είναι αληθινά.
Το ενυδρείο θέλει πολλή δουλειά , δεν έχει καππάκι ακόμη ,γιάυτό φαίνονται οι λάμπες.
Τώρα όσο για μένα τόριξα στην μελέτη... για να μάθω όσο πιο πολλά μπορώ μιας που κόλησα το μικρόβιο.
Νάστε καλά όλοι σας
Νόνη
..
Τα φυτά μου είναι αληθινά.
..
Επειδή δεν συνηθήζουμε να βλέπουμε φυτεμένο ενυδρείο σε τόσο καλή κατάσταση, υπέθεσα ότι ήταν πλαστικά.
Τώρα τι να πω..... περιμένω ανυπόμονα την εξελιξή του. :smt023
Πάρα πολύ καλό!!! Απλά φρόντισε να βρείς και ψηλά φυτά (valisneria caboba κλπ) για να καλύψεις τον εξοπλισμό που φαίνεται από πισω!!! Αλήθεια πόσο σου έχει στοιχήσει μέχρι τώρα;;; Φαινεταί πως έχεις ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα , αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε δικαιώνει!!!!
:smt108 Καλά μιλάμε....(γράφουμε έστω!)...:smt108
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!! :smt041
Αλλά για να κλαδέψεις ένα φυτό τι κάνεις;;;;
:smt107
Βουτάς μέσα με τα δισκάκια;;;;
:smt104
Εμένα πάντως με αρέσει...!!!:smt045
WOW πανεμορφο κ εμενα μ αρεσε παρα πολυ, αλλα κ γω εχω μια απορια τι κανεις για να φυτεψεις η κλαδεψεις???
chris the trik
28-04-07, 17:52
Καλός ήρθες
Φυσικά δεν μπορώ να κρύψω τον θαυμασμό μου σε ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο
Μερικές φιλικές και καλοπροαίρετες ερωτήσεις – συμβουλές :)
1ον το ενυδρείο στο δάπεδο δεν είναι επικίνδυνο ; (άμα γίνει κάποιο ατύχημα πχ αφού είναι ποιο ευάλωτο στα απρόσεχτα χτυπήματα)
2ον 105 εκατοστά που έχεις το ύψος του δεν είναι άβολο γενικά;(το δικό μου με 70 εκατοστά ύψος και κάπου 10 εκ υπόστρωμα και άμμο και με κοντομάνικο ίσια ίσια δεν βρέχομαι
3ον τα 36.5 εκατοστά πλάτος που έχει πιστεύω ότι είναι πολύ λίγο για ένα τόσο ωραίο ενυδρείο και για τα ψαράκια που φιλοξενείς
4ον ως φωτισμό έχεις 160 watt πιστεύω ότι είσαι οριακά με τα 927,465 λίτρα του τα οποία είναι τα ολικά και όχι ο όγκος που καταλαμβάνει το νερό που φυσικά είναι μικρότερος αλλά και πάλι με ύψος 105 εκατοστά δεν έχουμε τον επιθυμητό φωτισμό στον βυθό για τα φυτά. (τα χιλιοστά του λίτρου δεν χρειάζονται να μπαίνουν στο συνολικό όγκο αφού μιλάμε για πολύ μικρές ποσότητες 927,465 λίτρα ≈ 927 λίτρα:grin: )
5ον πιστεύω ότι οι γνώσεις που έχεις λάβει και που λαμβάνεις δεν είναι σωστές ή να το πω καλύτερα δεν είναι αυτές που θα σου φέρουν το ποιο καλό αποτέλεσμα στο ενυδρείο σου χωρίς να θέλω να μπω στην διαδικασία να κρίνω γνώμες και εμπειρία άλλον (άλλωστε η δικιά μου εμπειρία είναι μικρή ακόμα αλλά με διάβασμα μέσα από το φόρουμ εδώ και με ερωτήσεις μου ,έμαθα να μην κάνω σημαντικά λάθη)
Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου και μην διστάσεις να κάνεις οποιαδήποτε ερώτηση που ταλανίζει το μυαλό σου. Στο φόρουμ θα βρεις άτομα με πολύ μεγάλη εμπειρία στα ενυδρεία και θα σε βοηθήσουν σίγουρα.[/quote]
ΥΓ. μήπως θα έπρεπε να μεταφερθεί στο κατάλληλο μέρος αυτή η παρουσίαση;:)
Πως πάνε οι Δίσκοι σου;
Με ενα ΕΗΕΙΜ 2260 μόνο δεν έχεις πρόβλημα;
Πολύ μικρό για τα λίτρα σου.
μπραβοοοο!!! πολύ καλό!!!θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό πριν καλλιεργούσες την ιδέα του ενυδρίου στο μυαλό σου?κάτι τέτοια αποτελέσματα από νέους στο χόμπι βλέπω και παίρνω κι εγώ θάρρος!:smt007
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου.μπραβο.και εγω δεν το εκανα για τοσα λιτρα:confused: :) .η απορια μου ειναι η εξης.με φωτισμο 160WATT και υψος 1 μετρο πως γινεται να ειναι τοσο φωτεινο το ενυδρειο?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.