PDA

Επιστροφή στο Forum : θόρυβος απο σκίμερ


thalasinos
25-03-04, 17:33
Χαίρομαι που μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας. Πρόσφατα ξεκίνησα ενα θαλασσινο ενυδρείο 180 λίτρων τροπικού υφάλου. όταν σύνδεσα το σκιμερ βρέθικα σε μια δυσάρεστη έκπληξη, ο θόρυβος που κάνει μου είναι πολύ δίσκολο να το συνηθησω. Πρόκειτε για ενα εξωτερικό της Red See το Prizm το μικρότερο μοντέλο. Τον περισώτερο θόρυβο κάνει ο αέρας που τραβάει, υπάρχει κάποια λύση; Σκέφτικα να κατεβάσω τη ροή και να του προσθέσω εξωτερικά αέρα με ενα σολινάκι και έαν πορόλιθο αφού η αεραντλία κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ahar
26-03-04, 12:20
xmmmm θορυβος;
το πρισμ;;;

Περιεργο μου φαίνεται..... ειδικα για την αεραντλια.
για κοιτα αν έχει τιποτα
που να δονηται και να λειτουργεί ώς αντιηχείο.

Μιλαμε για ενα κομάτι εξοπλισμου που είναι απο τα ποιο αθόρυβα.


Περιμένω να μου πεις....


Αλέξανδρος

Discos
26-03-04, 16:53
Αθορυβο το Prism?? Δεν νομιζω. Αλεξανδρε μηπως κανεις λαθος? Στο internet σχεδον ολοι λενε πως κανει θορυβο. Ακομα και αυτο που πηρα απο τον Τολη ηταν ελεεινο και το γυρισα πισω. Μιλαμε για μικρογραφια τρακτερ στον ηχο!

kroud
26-03-04, 18:39
Εγω τουλαχιστον οσα skimmer εχω δει κανουν θορυβο.Απλα συνηθισε το.

ahar
26-03-04, 19:03
O μονος τρόπος για αθορυβο σκιμερ (εντελως) είνια να παρεις ένα αέρος και να απομωνόσεις εντελως την αεραντλια σε άλλον χωρό. Διαφορετικα θα έχεις θόρυβο απο : την αντλια του , την αεραντλια του , την έξοδο του (αν δεν σου έρθει κατούρημα να μου τρυπήσεις την μύτη :D ) .

Απλα το prism κανει πολυ λιγότερο θόρυβο απο άλλα ....


Αλέξανδρος

thalasinos
26-03-04, 20:30
Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια πάνω στο θέμα, δεν ξανα είχα σκιμερ και λίγα έχω δεί να δουλεύουν μπροστά μου, αφού θα πειραματιστώ λίγο με αυτό, θα δω αν με βολεύει κάποιο αέρος, αφού θεωρώ οτι η αεραντλία κάνει 5 φορές λιγότερο θόρυβο... καλή συνέχεια στης συζητήσεις μας. : :) :)