PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορα αλατιου και σαλινομετρου


Tricky
03-02-06, 15:03
Γεια χαρα ,

συμφωνα με τους υπολογισμους μου εαν αγορασω ενα σακι αλατι 25 κιλων θα μου φτασει για 12 μηνες αλλαγων νερου ... υπαρχει κανενα προβλημα εαν μεινει ανοιχτο το σακι τοσο πολυ καιρο ανοιχτο ή πρεπει να το εχω κλειστο σε αεροστεγες δοχειο ? Ρωταω γιατι ειναι τεραστια η διαφορα κοστους σε μικρες και μεγαλες ποσοτητες.

Σαλινομετρο : υπαρχει καμια δοκιμασμενη προταση ή ολα τα ιδια ειναι ? τα κυλινδρικα εμβαπτυζομενα ή αυτα με το δεικτη ? δυστυχως δεν με παιρνει τωρα για ρεφρακτομετρο

ahar
03-02-06, 15:40
δεν παθαινει τιποτα.. απλα μαζέυει την υγρασια απο την ατμοσφαιρα.

οσον αφορα το σαλινομετρο...
καλυτερα να επενδυσεις στο ρεφρακτομετρο....
Πιστεψε με δεν θα μπορέσεις να φανταστεις ποσο απιστευτα ποιο εύκολο το κανει

klaz
03-02-06, 15:44
εεε,και με την ευκαιρια........http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10603 :) ;)

Tricky
03-02-06, 15:48
ahar , αυτο μου λενε ολοι ...αλλα ξερω γω ...

το Sybon Scientific Instrument refractometer θα κανει τη δουλεια ? πιο πανω δεν παω

ahar
03-02-06, 17:20
αν έχει και αυτοματο έλεγχο θερμοκρασιας ναι

Διαφορετικα αυτο που πουλάει ο νιαρ71 είναι καλο!

Obelix(Reifen)
04-02-06, 01:27
Εγώ θα σου έλεγα κουβά ΙΜΟ είναι πιο βολικό αν πάρεις σακί βαλτo σε ένα δοχείο .

Tricky
04-02-06, 20:59
παιδια μια ερωτηση :

κανουμε τις αλλαγες θαλασσινου νερου με καταλληλα προετοιμασμενο νερο , και η προετοιμασια γινεται σε συγκεκριμμενο κουβα συγκεκριμμενου ογκου ...εφοσον μετρησουμε με ακριβεια την αλατοτητα την πρωτη φορα (αρα και ποσο αλατι ριξαμε ακριβως) τοτε γιατι ειναι τοσο σημαντικο το ρεφρακτομετρο ?καθε φορα θα βαζουμε το ιδιο αλατι σε ιδια ποσοτητα νερου στην ιδια θερμοκρασια ....

επισης, υπαρχει περιπτωση να πεσει η αλατοτητα στο ενυδρειο ξαφνικα για καποιο λογο ? ποσο συχνα τελος παντων πρεπει να την μετραμε ?

accnt
06-02-06, 09:09
Εφόσον η θερμοκρασία του νερού θα είναι πάντα η ίδια και όλα αυτά που είπες, έχεις δίκιο δεν χρειάζεται κάθε φορά να μετράς. Και εγώ έτσι κάνω.
Η αλατότητα διαφοροποιείται ανάλογα με την εξάτμιση του νερού σου. Όσο μεγαλύτερη εξάτμιση, τόσο και η αλατότητα θα αυξάνει. Και βέβαια η συχνότητα που θα γίνεται το φαινόμενο είναι ανάλογη με το μέγεθος του ενυδρείου σου, τον τρόπο ψύξης (ανεμιστηράκια ή όχι) το καλοκαίρι.