Επιστροφή στο Forum : Αμμος και προβλημα συμπικνωσης.
Παιδια προκειται να μαζεψω αμμο απο παραλια για ενυδρειο malawi. και ιδου η απορια... :confused: Αν ειναι πολυ λεπτοκοκκη υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστει προβλημα συμπικνωσης, λογω της μεγαλης πυκνωτητσς της; η θα ειναι ok;
Να υποθέσω ότι ρωτά μήπως "πετρώσει" η άμμος ?
Αν εννοείς αυτό, μην φοβάσαι είναι δοκιμασμένη λύση σε πολλά ενυδρεία.
Αυτό φοβάμαι, halvas69.
Δηλαδή, να την χρησιμοποιήσω αφοβα. Κατι άλλο που με προβληματίζει είναι ο τρόπος καθαρισμός της άμμου. Έχω σκούπα βυθού, την οποία χρησιμοποιώ για χαλίκι. Δεν ξέρω, κάνει για την άμμο? ή δεν χρειάζεται καθαρισμός της τακτικά?
Το καλό με την άμμο είναι ότι δεν βυθίζονται τα "απόβλητα" τα βλέπεις πολύ εύκολα και τα μαζεύεις στο τσακ-μπαμ.
Εγώ με χαλαζιακή άμμο δεν κάνω καν σκούπα βυθού! (τρόπον τινά) δεν χρειάζεται δηλαδή να ακουμπάς την σκούπα καν στον βυθό από λίγα εκατοστά απόσταση (χωρίς να τραβάει την άμμο) μαζεύεις τα πάντα!
Το καλό με την άμμο είναι ότι δεν βυθίζονται τα "απόβλητα" τα βλέπεις πολύ εύκολα και τα μαζεύεις στο τσακ-μπαμ.
Εν μέρη αυτό ναι, είναι γεγονός.
Απο την άλλη όμως, ο φίλος μας θα βάλει malawi, και αυτό σημαίνει πως ό,τι μένει στην άμμο θα καλύπτεται απο άλλη άμμο απο τις "ανασκαφές" των λατρευτών μας ψαριών :)
Άρα παιζει να μην δεί και πότε ακαθαρισίες πάνω στην άμμο του (εγώ δεν έχω δει σχεδόν ποτέ) αλλά μένουν μέσα στην άμμο μέχρι να διαλυθούν/διασπαστούν.
φυσικά προβλήματα με αμμωνία κτπ δεν είχα ποτέ ... αλλα απλά το αναφέρω.
Τώρα αν θές σκούπα στην άμμο, ισχύει ότι είπε ο PascM, απο λίγα εκατοστά πιο πάνω και όλα θα φύγουν ...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.