PDA

Επιστροφή στο Forum : ΛΑΜΠΕΣ-CO2-CONTROLLER

Μικρος
16-04-07, 15:08
Καλημερα

εχω ενα ενυδρειο rio-400 και θελω να βαλω τα παραπανω.
θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει συγκεκριμενη σειρα που θα πρεπει να τα εγκαταστησω στο ενυδρειο μου ωστε να μην εχω προβληματα π.χ. αλγης.
σημ.δεν εχουν μπει ακομα φυτα

ευχαριστω

klaz
16-04-07, 15:17
βαζεις τα φυτα,μετα ξεκινας να αναβεις τα φωτα,παραλληλα με το co2(+controller)+ λιπανση....απλα....

Μικρος
16-04-07, 17:00
βαζεις τα φυτα,μετα ξεκινας να αναβεις τα φωτα,παραλληλα με το co2(+controller)+ λιπανση....απλα....
Eυχαριστω klaz

Προταση για λαμπες και controller εχουμε?

Σημερα ολο το πρωι διαβαζω για τα συγκεκριμενα και μπορω να πω οτι μπερδευτηκα περισσοτερο.Το σκεπτικο μου ειναι αρκετα ξυλα,φυτα (φυσιολογικα πραγματα),κατι σε αμαζονιο θα ελεγα.

Στα 400 λιτρα 150χ50χ60 οι 2 λαμπες της juwel αρκουν για σωστο φωτισμο η θα πρεπει να τις αντικαταστησω?τι λες για arcadia original tropical για πισω και arcadia fresh water για μπροστα(Τ5).Ειναι ενταξει η θα χρειαστω περισσοτερες?
αυτα για την ωρα

ευχαριστω

klaz
16-04-07, 17:09
στο κουμπι αναζητηση...θα βρεις τα παντα για κοντρολερς........
οσο για τα φωτα σαφως και θα βγαλεις τα μανισια,και η επιλογη σου για τις arcadia ειναι πολυ καλη..τωρα αν το πας για φουλ φυτεμενο** ακομη και με t5 ειναι λιγες οι 2 λαμπες...*
*προφανως εννοεις οτι θα προσθεσεις +2 t5 mazi me τις μανισιες τ8..ε..??
**με υψος 60 εισαι σχεδον οριακα για φυτεμενο με χαλια κλπ που ειναι αρκετα απαιτητικα.....;)

Genirous
16-04-07, 17:15
Σημερα ολο το πρωι διαβαζω για τα συγκεκριμενα και μπορω να πω οτι μπερδευτηκα περισσοτερο.Το σκεπτικο μου ειναι αρκετα ξυλα,φυτα (φυσιολογικα πραγματα),κατι σε αμαζονιο θα ελεγα.

Στα 400 λιτρα 150χ50χ60 οι 2 λαμπες της juwel αρκουν για σωστο φωτισμο η θα πρεπει να τις αντικαταστησω?τι λες για arcadia original tropical για πισω και arcadia fresh water για μπροστα(Τ5).Ειναι ενταξει η θα χρειαστω περισσοτερες?

Αν διαλέξεις φυτά χαμηλών απαιτήσεων, με 4 λάμπες Τ8 είσαι σχετικά καλά...
Εννοείται ότι θα αλλάξεις τις μαμίσιες...

Μικρος
16-04-07, 18:28
Εχω δει και διαβασει αρκετες εταιριες iks,tunze,milwaukee,sera απο το ιντερνετ και εχω :smt120 αλλα λογω του οτι δεν εχω πειρα δεν ξερω ποιο ειναι πιο καλο και οταν λεω καλο εννοω αξιοπιστο,ευχρηστο και δυνατοτητες.οποτε η αποφαση θα ειναι λιγο στην τυχη μιας και με την χρηση και τα λαθη αποκταε εμπειρια.
οσο για τις λαμπες σκεφτομαι αρχικα να βγαλω τις μαμισιες και να βαλω αυτες τις 2 που σου ειπα.δεν θα το εχω φουλ φυτεμενο αλλα καποια φυτα φυσιολογικα χαμηλων απαιτησεων.
επειδη με τρωει η τσεπη ειπα να αρχισω με τις λαμπες αλλα....μαλλον θα περιμενω να τα βαλω ολα μαζι.....:(

Juan
17-04-07, 15:08
Εγώ προτείνω να ξεκινήσεις με το co2 (μπουκάλα) ,
να προσθέσεις στις υπάρχουσες λάμπες ανακλαστήρες και
μαζί τα πρώτα σου φυτά. (Διάλεξε τα "εύκολα" από αυτά που θέλεις.)

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους μετά. (λογικά το δευτερο βήμα είναι το φως και μετά τα λιπάσματα)

Υπόστρωμα έχεις βάλει ;

Μικρος
17-04-07, 20:18
Εγώ προτείνω να ξεκινήσεις με το co2 (μπουκάλα) ,
να προσθέσεις στις υπάρχουσες λάμπες ανακλαστήρες και
μαζί τα πρώτα σου φυτά. (Διάλεξε τα "εύκολα" από αυτά που θέλεις.)

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους μετά. (λογικά το δευτερο βήμα είναι το φως και μετά τα λιπάσματα)

Υπόστρωμα έχεις βάλει ;
εχω βαλει υποστρωμα απλα θελω να κανω καποιες αλλαγες.επιπλεον χαλικι για επιπεδα,ξυλα-ριζες για την διαμορφωση,οποτε ειμαι σε σταση αναμονης για τα φυτα...
οποτε το εχω ριξει στο διαβασμα...μηκη κυματος angstrom,φασμα χλωροφυλλικης αφομοιωσης,lumen,kelvin,ανακλαστηρες,watt,Τ5,Τ8,αν αταραξη επιφανειας προς αποφυγη αντανακλασης,ογκος και υψος ενυδρειου,τι φυτα τι ψαρια,...:confused: :confused: :confused: ΟΥΦ!!!Δεν ειναι και ευκολο..Για co2 εχω αποφασισει 5-6kg+τα εχτρα του .αλλα δεν ειμαι σε οικονομικη φαση αυτη τη στιγμη.
Στοχος μου ειναι να το κανω σωστο οσο γινεται και μπορω.αυτη τη φορα θα εχω υπομονη....πολυ υπομονη...:cool:

φιλικα μικρος

Tolis
17-04-07, 23:15
Συνηθως ξεκιναμε με διοξειδιο κανονικα, λιγο φως και λιγο λιπασμα, και αυξανουμε φως και λιπασμα με τον καιρο.

Μικρος
18-04-07, 00:09
Συμπερασμα

Τελειωνω με το χαλικι βαζω τα ξυλα μεσα και απο κει και περα λιγα φυτα λιγο co2,λιγα ψαρια και καθε φορα προσθετουμε απο λιγα σ'ολα,μεχρι να φτασει στην τελικη μορφη.....

Υ.Γ.Αναλογως και με τον φωτισμο

ξερετε μερικες φορες ":smt020 θελουμε να το ακουμε":smt020

παν μετρον αριστον και στα ενυδρεια

Σασ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους

.......και προς ανταποδοση θα προσπαθησω για κατι ομορφο....:smt052