PDA

Επιστροφή στο Forum : 15Lt για Betta


jstiva
16-04-07, 13:36
Τόσους μήνες - σχεδόν χρόνο - εδώ πέρα, και νομίζω πως είμαι έτοιμος να παρουσιάσω το πρώτο μου ενυδρείο.... 15 λίτρα αφιερωμένα σε ένα πανέμορφο μονομάχο που είδα στην βιτρίνα ενός pet shop. Δεν θα σας κουράσωμε μετρήσεις του νερού - αυτές είναι σωστές - θα περιγράψω μόνο κάποια "δομικά" στοιχεία του ενυδρείου..

Καταρχήν ξέρω πως θα μου πείτε για το κόκκινο χαλίκι... ΄Και εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά ο μονομάχος μου προέκυψε εντελώς απρόοπτα -"love at first sight" που λένε - και δεν είχα κάτι άλλο να βάλω. Θα ήταν όμως πιστεύω να αγοράσω ολόκληρο σακκούλι με χαλίκι για να χρησιμοποιήσω ελάχιστο... Και η αλήθεια είναι πως την "κοκκινίλα" έχω αρχίσει να την συνηθίζω...

Επίσης για να προλάβω τον φίλο KLAZ έβαλα και μαύρο χαρτόνι για φόντο! ;)

Από εκεί και πέρα στο ενυδρείο υπάρχουν 2 κομμάτια ρίζας όπου επάνω έχουν δεθεί 2 ανούμπιες νάνο και κερατόφυλλο. Ο θερμοστάτης είναι ο πιο μικρός που βρήκα και όχι γυάλινος για να μην καθρεφτίζεται ο "μάγκας". Φίλτρο ΕΗΕΙΜ 2006 ρυθμισμένο στην ελάχιστη ροή (50 λίτρα ανα ώρα) που ήρθε και μπήκε έτοιμο στρωμένο από άλλο μου ενυδρείο).

Το ενυδρείο δεν διέθετε λάμπα φωτισμού. Απέκτησε όμως μέσω πατέντας την οποία θα περιγράψω εκτενώς στην σχετική ενότητα. Είναι μια λάμπα φθορισμού 7 wattpoy σκοπω έχω να ανάβω 10 ώρες ημερησίως (μην χάσουμε τις ανούμπιες...)

Εχτές έριξα και 0,25 ml λίπασμα και βλέπουμε...

Παραθέτω τις φωτογραφίες...

Zorba_The_Freak
16-04-07, 14:33
Ωραία η βίλλα του λεβέντη σου.

Μόνο να έχεις το νου σου στο θερμαντικό που έχεις βάλει γιατί δεν έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη και μπορεί να ανεβάσει πολυ την θερμοκρασία.

soupia
16-04-07, 14:36
Ωραίο το ενυδρειάκι σου. Θα νοιώθει πολύ άνετα το ψαράκι σου. Μόνο το ψηλό φυτό που έχεις στα αριστερά ίσως να ήταν καλύτερα να το βάλεις από την άλλη πλευρά για να κρύβει κ το φίλτρο.

jstiva
16-04-07, 14:46
Και θερμόμετρο έχουμε βάλει για την θερμοκρασία... Οσο για το φυτό που λές να πάει αριστερά το σκέφτηκα και εγώ αλλά, ακόμα και αυτή η μικρή ροή τουφίλτρου το κάνει να γέρνει και φαίνεται άσχημα... Υστερα εκεί που είναι τοποθετημένο το ενυδρείο δεν φαίνεται πολύ η πλευρά που είναι τοποθετημένο το φίλτρο. Τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι έχω βάλει τις ανούμπιες όσο γίνεται πιο κοντά στο φως (Το οποίο είναι τοποθετημένο στην μέση και με διαγώνια διάταξη στο καπάκι). Αν πάω το κερατόφυλλο δεξιά τότε για να χωρέσει το ξύλο που είναι δεμένο πρέπει οι ανούμπιες να πάνε αριστερότερα και να χαίρονται λιγότερο φως. Γι αυτό προτίμησα την διάταξη που βλέπεις...

tsikis
16-04-07, 18:23
Ωραία η βίλλα του λεβέντη σου.

Μόνο να έχεις το νου σου στο θερμαντικό που έχεις βάλει γιατί δεν έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη και μπορεί να ανεβάσει πολυ την θερμοκρασία.
Τον συγκεκριμένο θερμοστάτη τον έχω δει μπροστα στα μάτια μου να "σκάει".
Πρόσεχε τον.

Το θερμόμετρο τώρα αν δεν κάνω λάθος είναι της sera.
Είχα έναν και έδειχνε ότι ήθελε.

Το ένυδρείο είναι πολύ όμορφο αλλά ναι.....το χαλικάκι...χμμμμ.....δεν....:D :D

PascM
17-04-07, 15:53
Ο συγκεκριμένος θερμοστάτης δεν ρυθμίζει και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι ρυθμισμένος στους 26-27 βαθμούς! Δεν ξέρω αν σκάει έχω έναν εδώ και 3 χρόνια και παίζει μια χαρά! Αλλά τον δουλεύω με χρονοδιακόπτη για να κρατάω την θερμοκρασία 26, αλιώς πάει 29-30!

crazyio
17-04-07, 16:26
πολύ όμορφο αποτέλεσμα !!! μπράβο.
Αλλά.....
Αν αντί για το κόκκινο χαλικί έβαζες πολύ λεπτή άμμο, μή ασβεστολιθηκή φυσικά, θα έβλεπες ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
Άλλαξα το χαλίκι απο το 40λιτρό μου με την άμμο που περιγράφω και η αισθητική του πλευρά άλλαξε 100%. Δοκιμασέ το, στην τελική κανα 5ευρω έχει το σακί με την άμμο .... όση περισέψει κράτησέ την, η "λόξα" με τους μονομάχους δεν τελειώνει με ένα μόνο ψαράκι .... :D
Για τον θερμαντήρα δεν νομίζω να είχες πρόβλημα καθρεπτισμού, κανένας μονομάχος μου δεν έδωσε σημασία σε θερμαντήρα, και όλοι τους ήταν γυάλινοι.
Αλλά αφού τον πήρες, με γεία σου αλλά πρόσεξέ τον όπως σου λένε τα παιδία. Εγω εμπειρία απο τέτοιον θερμαντήρα δεν έχω αλλά για να στο λένε .... ;)
Όσο για τις ανούμπιες, είναι φυτά που δεν θέλουν απευθείας φώς μια και θα σου πιάσουν άλγη στα φύλα τους που είναι πλατιά.
Προτιμούν πιο σκιερά μέρη ....
Παρακολούθησε την ανάπτηξή τους και αν δείς πως "καφετίζουν" απο πάνω ή ό,τι άλλο, μπορείς να τις μετακινήσεις σε πιο σκιερό μέρος.

jstiva
18-04-07, 11:30
Σε μένα πάντως ο θερμοστάτης παίζει για κάνα εξάμηνο χωρίς πρόβλημα. Το θερμόμετρο λέει σταθερά 26 βαθμούς και παλιότερα στο ενυδρείο είχα θερμόμετρο της ΕΗΕΙΜ - και αυτό 26 έλεγε... Τώρα τί να πω...Ισως έλαχε το κομμάτι που έσκασε να ήταν ελλατωματικό...

Το χαλικάκι το κόκκινο στον πρώτο που δεν αρέσει είμαι εγώ... Οταν στήσω το επόμενο ενυδρείο και περισσέψει άλλο χαλικάκι ή άμμος θα το αλλάξω...

oceanic
17-05-07, 22:11
Αυτα ειναι σπιτια ρεεεεεεεε....
Ωραιος
Για κοιτα εγω πως ξεκινησα(ΑΝΙΔΕΟΣ) και πως καταληξα οταν ανακαλυψα το GAB!!!!!!!!!!!!
Η αρχικη ιδεα ηταν να βαλω 15 ψαρια......αλλα ψαχνοντας εδω μεσα.........
εμεινε μονος. ε ενταξει εχει κι ενα φιλαρακο για την καθαριοτητα...ενα μικουλι BORNEO1

mariah
17-05-07, 23:31
Αυτα ειναι σπιτια ρεεεεεεεε....
Ωραιος
Για κοιτα εγω πως ξεκινησα(ΑΝΙΔΕΟΣ) και πως καταληξα οταν ανακαλυψα το GAB!!!!!!!!!!!!
Η αρχικη ιδεα ηταν να βαλω 15 ψαρια......αλλα ψαχνοντας εδω μεσα.........
εμεινε μονος. ε ενταξει εχει κι ενα φιλαρακο για την καθαριοτητα...ενα μικουλι BORNEO1
Κουκλος ο μονομαχος σου!:D

jstiva
18-05-07, 11:38
Σαφής βελτίωση ... αν και οι αρχαιοελληνικές κολώνες με σκελετούς πειρατών μάλλον δεν έχουν σχέση... Τουλάχιστον το ψάρι θα είναι ΟΚ

oceanic
18-05-07, 20:17
ΝΑΙ!! Εχεις και εσυ δικιο .Δεν κολλαει απλα ξερεις τωρα το ενυδρειακι χαριστηκε στον πιτσιρικα που πηρε Α στα διαγωνισματα ( και επειδη εγω αγορασα μεγαλυτερο ) και η νεκρο του αρεσε πολυ αλλα στην επομενη αλλαγη θα βγει κι αυτη οπωσδηποτε!!!!!
Το ΒΑΣΙΚΟ ειναι οτι εμαθα απο δω μεσα οτι ενα κομματι χαρτονι πισω χρειαζεται για διαφορους λογους, επισης αληθινα φυτα, ριζες κλπ και τα εφαρμοσα πεταγοντας τις πλαστικες μπουρδες που......πολλοι .... αγοραζουμε την πρωτη φορα που θα μπουμε σε pet shop και θα ζητησουμε ενυδρειο.......

Takis
18-05-07, 20:42
τις πλαστικες μπουρδες που......πολλοι .... αγοραζουμε την πρωτη φορα που θα μπουμε σε pet shop και θα ζητησουμε ενυδρειο.......
Οι πιο πολλοι, γιατι τα περισσοτερα μαγαζια ειναι γεματα με τετοια «διακοσμητικα»...