PDA

Επιστροφή στο Forum : Θαλασσινο 60 λιτρα?


epistimon
15-04-07, 12:13
Καλησπερα. Εχω ενα μικρο ενυδρειο 60 λιτρων που μεχρι προτεινως φιλοξενουσε εναν αστακο (απεβιωσε). Εκανα μια σκεψη μηπως εκανα μια αρχη για θαλασσινο, αλλα δεν εχω καθολου εμπειρια στο αθλημα. Πρωτη απορια ειναι αν μπορει να γινει σε τοσο μικρο ενυδρειο. Δευτερη απορια ειναι ο εξοπλισμος. Αυτη τη στιγμη εχω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο (που καλυπτει τις αναγκες μεχρι τωρα), αεραντλια και θερμοστατη. Τι απο αυτα μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω, τι πρεπει να αντικαταστησω και τι να προσθεσω? Ποιο θα ειναι το κοστος περιπου του ολου εγχειρηματος? Ευχαριστω

Lsourtzo
15-04-07, 12:36
καταρχάς πες μας τι σκοπεύεις να φτιάξεις ...
θα είναι fish only ή reef !!
τα λίτρα σου γενικά είναι λίγα ...
και επειδή δοκίμασα το εγχείρημα πριν λίγο καιρό ... σε λιγότερο από 3 μήνες έχω είδη πάρει μεγαλύτερο ενυδρείο ...
τα 60 λίτρα θέλει πολύ7 τρέξιμο και αρκετή εμπειρία σε γλυκό νερό πριν τα δοκιμάσεις ... κατά την γνώμη μου πάντα.
τώρα το κόστος ...
εξαρτάτε πόσο υπομονή θα έχεις ...
από που θα φωνήσεις ... (internet ή μαγαζιά)
τον τύπο του ενυδρείου ( reef ή fish only )
για μία σωστή δουλειά .. και ξεκίνημα ... νομίζω ότι το κάτω όριο είναι γύρο στα 400 euro... (Ζ. αραγωνήτης, Ζ. βράχος, κύκλοφορητές, Skimmer, τα πρώτα αλάτια, και τα πρώτα χημικά) , και μετά ανεβαίνει όσο θες ... (φώτα ... κτλ κτλ)

accnt
15-04-07, 12:44
Ένα ενυδρείο 60 λίτρων για θαλασσινό είναι πολύ μικρό δυστυχώς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχεις αυτό χωρίς chiller (αρκετά ακριβό) ή χωρίς σύστημα αυτομάτου αναπληρώσεως νερού σε περίπτωση που εγκαταστήσεις ανεμιστηράκια.
Αν πραγματικά θέλεις να μπεις στον κόσμο του θαλασσινού ενυδρείου θα σου πρότεινα ένα ενυδρείο τουλάχιστον 120-150 λίτρων.
Πολλά παιδιά από εδώ ήδη αναβάθμισαν το ενυδρείο τους σε αυτά τα λίτρα από μικρότερα, βλέποντας τα αρνητικά στοιχεία των μικρών. Ακόμα όμως και τα 120 λίτρα είναι λίγα για να χαρείς πραγματικά χωρίς πολλές υποχωρήσεις, ένα θαλασσινό ενυδρείο.
Σκέψου λοιπόν τα παραπάνω διάβασε και εδώ τα υπόλοιπα θέματα που έχουν ξεκινήσει τα υπόλοιπα παιδιά με παρόμοιες ερωτήσεις σαν τις δικές σου και ότι απορίες ρώτα ελεύθερα.