Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πετρες με μεταλευμα.

Andros
15-04-07, 10:44
Παιδια εχω μαζεψει αρκετες πετρες απο ποταμι για ενυδρειο μαλαουι αλλα τωρα που τις βλεπω στον ηλιο γιαλλιζουν.Μηπως περιεχουν μεταλευμα?Και αν ναι σιγουρα δεν κανουν για ψαρακια ετσι?:confused:

steady
15-04-07, 11:39
οταν λες ''γυαλιζουν''?καμια φοτο θα βοηθουσε!

Andros
15-04-07, 11:57
Σαν να εχουν μικρα πολυ μικρα κομματακια απο γυαλι

Carebean pirate
15-04-07, 16:04
Σαν να εχουν μικρα πολυ μικρα κομματακια απο γυαλι

Για αρχή θα μπορούσες να τις πλύνεις πολύ καλά με ζεστό νερό και να ρίξεις πάνω τους άκουαφορτε (ph-minus) ή ξύδι....Αν αφρίσουν είναι ασβεστολιθιές άρα κατάλληλες για το ενυδρείο σου...

Για τα κομματάκια από γυαλλί που λες ότι έχουν και αυτά που γυαλίζουν δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό...:smt068 Δοκίμασε να βάλεις μια φωτό ή αν δεν τα καταφέρεις πες μας απο που τις πήρες...:smt047 Από το Μιτσερό..?:smt047

Andros
15-04-07, 16:47
Χριστοφορε, αν ειναι ασβεστολιθικες ή οχι, δεν παιζει ρολο, αφου το νερο στην Κυπρο ειναι σκληρο αυτο που με προβληματιζει ειναι αν υπαρχουν μεταλλευματα πανω στις πετρες. Οχι δεν ειναι απο το Μιτσερο αλλα απο ποταμι μεταξυ Καλου Χωριου και Γουρρι (προς Φαρμακα).

Carebean pirate
15-04-07, 17:09
Χριστοφορε, αν ειναι ασβεστολιθικες ή οχι, δεν παιζει ρολο, αφου το νερο στην Κυπρο ειναι σκληρο αυτο που με προβληματιζει ειναι αν υπαρχουν μεταλλευματα πανω στις πετρες. Οχι δεν ειναι απο το Μιτσερο αλλα απο ποταμι μεταξυ Καλου Χωριου και Γουρρι (προς Φαρμακα).

Μπα δεν νμζ να έχουν κάποια μεταλλευματα αφού ήταν μέσα σε χωράφι...
Βάλε μια φωτό να τις δουμε...;)

Andros
15-04-07, 18:11
Αυτές είναι οι πέτρες παιδιά. Τα σχόλια σας pls

Carebean pirate
15-04-07, 18:30
Εμένα μια χαρά μου φαίνονται οι πέτρες. Ίσως να γυαλίζουν λίγο αλλά δεν νμζ να έχουν κάτι επιβλαβες..Ας μας που και τις γνώμες τους κι' άλλοι...+-8

Steve
15-04-07, 19:03
κι εμενα καλεσ μου φαινοντε

mikenuke
15-04-07, 20:19
Για αρχή θα μπορούσες να τις πλύνεις πολύ καλά με ζεστό νερό και να ρίξεις πάνω τους άκουαφορτε (ph-minus) ή ξύδι....Αν αφρίσουν είναι ασβεστολιθιές άρα κατάλληλες για το ενυδρείο σου...

Για τα κομματάκια από γυαλλί που λες ότι έχουν και αυτά που γυαλίζουν δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό...:smt068 Δοκίμασε να βάλεις μια φωτό ή αν δεν τα καταφέρεις πες μας απο που τις πήρες...:smt047 Από το Μιτσερό..?:smt047

Χριστοφορεεεεεεεε.....αν αφρισουν δεν σημαινει οτι ειναι καταλληλες για το ενυδρειο, η απαντηση σου αφηνει την εντυπωση πως μονο πετρες που ανεβαζουν σκληροτητα χρησιμοποιουμε για ενυδρεια μαλαουι...το θεμα ειναι οτι αυτη τη διαδικασια με το ακουαφορτε την κανουμε οταν ψαχνουμε για ουδετερες πετρες για ενα ενυδρειο που δε θελουμε να ανεβαινει η σκληροτητα του νερου εξαιτιας τους, οπως σε δισκοενυδρειο.
στις μαλαουι και γενικα σε ψαρια που δεν εχουν απαιτησεις για μαλακο νερο, δεν μας ενδιαφερει και πολυ το θεμα πετρας παρα μονο αν θελουμε μια προσομοιωση βιοτοπου, τωρα αν αυτες οι πετρες για παραδειμα περιειχαν μεταλλευμα επικυβδινο για οργανισμους τοτε αυτο θα ηταν προβλημα.
Παντως το γυαλι ειναι ουδετερο και αν οντως ειναι μορφη γυαλιου τοτε δεν υπαρχει κινδυνος.

Υ.Γ. πολυ ωραιες πετρες για βιοτοπο μαλαουι!!!

Andros
15-04-07, 20:57
Όντως πολύ ωραίες πέτρες! Τι λες mikenuke; Έχω βάλει ορισμένες σε μικρό ενυδρειάκι και μουλιάζουν μέσα στο νερό. Τι test να αγοράσω και να τους κάνω για να δώ αν υπάρχει κάτι επικύνδινο; Ήδη έχω κάνει test KH - 14, & PH - 8.5.

mikenuke
15-04-07, 23:44
ειναι πολυ ωραιες...
οποιοδηποτε τεστ και να κανεις δε θα σου δωσει συμπερασματα, μονο τεστ εργαστηριακου τυπου και μεθοδων, θα μπορουσε να ανιχνευσει τα υλικα.
Προσωπικα πιστευω θα ειναι ακινδυνες εγω θα τις εβαζα χωρις κανενα ενδοιασμο.

Tolis
16-04-07, 01:25
Χριστοφορε μηπως πρεπει να σου ξαναστειλω το λινκ που σου εστειλα πριν λιγες μερες? Και για εδω και για αλλα θεματα?

Carebean pirate
16-04-07, 15:12
Χριστοφορεεεεεεεε.....αν αφρισουν δεν σημαινει οτι ειναι καταλληλες για το ενυδρειο, η απαντηση σου αφηνει την εντυπωση πως μονο πετρες που ανεβαζουν σκληροτητα χρησιμοποιουμε για ενυδρεια μαλαουι...το θεμα ειναι οτι αυτη τη διαδικασια με το ακουαφορτε την κανουμε οταν ψαχνουμε για ουδετερες πετρες για ενα ενυδρειο που δε θελουμε να ανεβαινει η σκληροτητα του νερου εξαιτιας τους, οπως σε δισκοενυδρειο.
στις μαλαουι και γενικα σε ψαρια που δεν εχουν απαιτησεις για μαλακο νερο, δεν μας ενδιαφερει και πολυ το θεμα πετρας παρα μονο αν θελουμε μια προσομοιωση βιοτοπου, τωρα αν αυτες οι πετρες για παραδειμα περιειχαν μεταλλευμα επικυβδινο για οργανισμους τοτε αυτο θα ηταν προβλημα.
Παντως το γυαλι ειναι ουδετερο και αν οντως ειναι μορφη γυαλιου τοτε δεν υπαρχει κινδυνος.

Υ.Γ. πολυ ωραιες πετρες για βιοτοπο μαλαουι!!!

Δεν ήθελα να νοηθεί ότι αν είναι ασβεστολιθικές κάνουν για το ενυδρείο σου, και να δεν είναι σβεστλιθικες δεν κάνουν για το ενυδρείο σου...σρ

Χριστοφορε μηπως πρεπει να σου ξαναστειλω το λινκ που σου εστειλα πριν λιγες μερες? Και για εδω και για αλλα θεματα?
Ποια άλλα θέματα..:confused:

Andros
16-04-07, 17:18
παιδια θα βάλω τις πέτρες κια ο θεός βοηθός.