Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση φύλου Ramirezi
Αυτή τη φορά βρήκα μάλλον θηλυκό ραμ. Δείτε φώτο οι ειδικοί και πείτε μου.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j11-exidna000-enidreio-2-1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j11-exidna000-enidreio-3-1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j11-exidna000-enidreio-4-1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j11-exidna000-enidreio-5.jpg
Αν και λίγο φοβισμένη (δεν έχει δείξει όλα της τα χρώματα)... είναι όντως θηλυκό. :smt023
Ανέβασε κι άλλες φωτογραφίες σε 2-3 μέρες όταν εγκλιματιστεί στο ενυδρείο για να την δούμε.
Ευχαριστώ Γιώργο, εσένα περίμενα να απαντήσεις :D , το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή απλά ήθελα επιβεβαίωση για το 100%. μετά από μέρες θα στείλω κι άλλες, ίσως βοηθήσουν κι άλλους.
Zorba_The_Freak
14-04-07, 20:49
Γιώργο μπορείς να μας εξηγήσεις ποια σημεία και σε ποια φωτογραφία κοίταξες για να μαθαίνουμε και εμείς?
Αυτο ηθελα να το ρωτήσω και εγώ γιατι εγω την δικια μου την γνωριζω απο την κόκκινη κηλια και τη μαυρη γραμμη στο πανω πτερύγιο. Με μια λεξη ασχετος
Ο καλύτερος τρόπος για να διαχωρίσει κανείς το φύλο των ramirezi είναι από τα ραχιαία και εδρικά πτερύγια. Στην ουσία είναι πολύ απλό.
Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι στα αρσενικά αυτά τα πτερύγια προεκτείνονται πάντα πέρα από τη βάση του ουραίου (δεν είναι ανάγκη να περνάει το ουραίο πτερύγιο) ενώ στα θηλυκά τα ραχιαία και εδρικά πτερύγια είναι πολύ κοντύτερα από αυτά των αρσενικών. Δηλαδή ποτέ δεν φτάνουν πέρα από τη βάση του ουραίου πτερυγίου. ;)
* Είναι πολύ δυσκολότερος ο σεξουαλικός διαχωρισμός στην μακρυπτέρυγη ποικιλία... η οποία πρέπει να αποφεύγεται!
Αυτά που λένε περί μεγαλύτερες ακτίνες στο ραχιαίο πτερύγιο των αρσενικών (υπάρχουν και θηλυκά με μακρύτερες ακτίνες) και κόκκινο στην κοιλιά των θηλυκών είναι αλήθεια αλλά πρέπει να τα παρατηρήσει κανείς είτε όταν τα ψάρια είναι σε ώριμη ηλικία είτε όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας (που σπάνια συμβαίνει στα ενυδρεία καταστημάτων... ειδικά αφού μπει η απόχη στο νερό).
Zorba_The_Freak
14-04-07, 22:51
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Άρα σωστα θεωρώ ότι έχω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά :)
Βεβαίως και ισχύει αλλά σε ποια ηλικία; Πόσο μικρά είναι;
Τα γνωστα Γιωργο που εχουμε συζητηση αλλου 1 μηνος και 1 εκ + εχουν παρει χρωμα και στα 4 απο τα 5 η πρωτη ακτινα στην πλατη ειναι καταμαυρη για αυτο ρωτησα αν σημενει τιποτε ασε που άρχισαν να παιζουν ξυλο
Κοίτα να δεις, Γιάννη.
Είναι όντως ακόμη αρκετά μικρά. Σε λίγες εβδομάδες τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα οπότε κάνε λίγη υπομονή. Βέβαια, μια καλή ένδειξη είναι ότι αυτά που κυνηγιόνται μεταξύ τους είναι μάλλον του ιδίου φύλου. ;)
Ευχαριστω θα μαθω που θα παει τα αλλα αυγα σκασανε αλλα θα τα πουμε στο σωστο μερος:smt041
φυσικά το καλύτερο είναι να βάλετε κι εσείς τις φώτος σας για αναγνώριση. Νομίζω ότι μαζί με τα προηγούμενα ισχύει και το ότι τα αρσενικά έχουν εδρικό και ραχιαίο πτερύγιο μυτερά στην πίσω άκρη, ενώ τα θηλυκά στρογγυλεμένα.
thanosatha
15-04-07, 17:29
Ηλια, δε μας ειπες που το βρηκες ομως...:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.