Επιστροφή στο Forum : eheim 2213.επισκευη.γνωριζει κανεις?
fitilakias
13-04-07, 18:54
γεια σας φιλοι μου.
σημερα ενας γνωστος μου χαρισε ενα eheim 2213 το οποιο ειχε αγορασει καινουργιο κ λεει οτι ξεφυσουσε,προφανως ελλατωματικο,κ το ειχε ''στουμπωσει'' στη σιλικονη,στην ενωση του καπακιου του ρελε με τον κουβα,δηλαδη στο σημειο της φλαντζας.δεν ειχε νοημα γιατι ετσι κ να θελε να το καθαρισει δεν ανοιγε.επειδη ξενρωσε μου το χαρισε για να μη το πεταξει.ειμαι σε φαση που μεχρι το βραδυ θα το εχω καθαρισει κ θαναι οπως πρεπει.παρηγγειλα κ καινουργια φλαντζα κ ελπιζω να ειναι μονο αυτο το προβλημα.
ηθελα να ρωτησω.
εχει τυχει καμια περιπτωση παρομοια σε καποιον?
μπορει να φταιει κατι αλλο εκτος της φλαντζας?
ειναι ολοκαινουργιο κ το μοτερ λειτουργει.
αν γνωριζετε καμια πατεντα για τετοιες περιπτωσεις παρακαλω ενημερωστε μηπως κ το κανουμε να λειτουργει.
ευχαριστω προκαταβολικα
O netblue ειχε κανει ενα ποστ για αυτο το θεμα πριν λιγες μερες και αν θυμάμαι καλα ηθελε λίπανση η φλάντζα
αυτό είναι το ποστ του netblues
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16584
Zorba_The_Freak
13-04-07, 19:14
Χώρια ότι τα eheim έχουν τρια χρόνια εγγύηση.
τι εννοεις ξεφυσουσε το φιλτρο?μηπως εμενε αερας μεσα και τσαμπα παιδευοταν ο φιλος σου με τις σιλικονες?
fitilakias
15-04-07, 17:12
δεν ξερω.περιμενω σημερα την φλαντζα απο θεσνικη.αν ειναι μονο αυτο το προβλημα ειμαι πολυ τυχερος.ειδαλλως θα αναφερω στοιχεια κ το ξανασυζηταμε
fitilakias
19-04-07, 17:14
καλησπερα σας.
ηρθε κ η φλαντζα.ολα οκ.στεγανοτητα τελεια.αλλα......
το μοτερ ενω λειτουργει κ η φτερωτη γυριζει δεν εχει δυναμη να στειλει το νερο.το δουλεψα πιο ψηλα,διπλα,κ πιο χαμηλα απο το ενυδρειο κ τιποτα.
ακομη καποια στιγμη εβγαλα κ τα υλικα φιλτραρισματος απο μεσα κ αφησα μονο νερο κ παλι τιποτα.
λοιπον.το περιεργο πιο ειναι,?
σε ενα κουβα νερο,βουτηξα μονο το καπακι του φιλτρου ,δηλαδη μονο την φτερωτη κ τραβαει κ ριχνει νερο ωραιοτατα.
το ιδιο εκανα κ στο πρασινο κουβα του φιλτρου αλλα εκει τιποτα.
θα τρελαθω κ εχει κολλησει το μυαλο μου.
τι μπορει να φταιει?
βοηθεια ΠΑΡΑΚΑΛΩ
γεμισε το καδο του φιλτρου με νερο ενυδρειου μεχρι να ξεχειλισει και μετα κουμπωσετο με την βανα ανοιχτη θα βγει οτι αερας εγκλωβιζεται στο καδο.το επομενο που πρεπει να κανει πριν συνδεσεις τις 2 βανες τις εξοδου ειναι να "ρουφηξεις" απο το λαστιχο της εξοδου νερο και να κλεισεις το βανακι.ενωνεις τα βανακια το βαζεις στην πριζα και παιζει.υπαρχει και post σχετικο αν ψαξεις.
fitilakias
20-04-07, 11:53
εχω ψαξει αλλα δεν βρηκα κατι.αν γνωριζει κανεις να μου πει σε ποιο κεφαλαιο του forum........
ευχαριστω πολυ
δοκιμασες αυτο που σου ειπα παραπανω και δεν καταφερες κατι?
fitilakias
21-04-07, 11:53
οχι ακομη.σημερα.ειδωμεν
ευχομαι ναναι μονο τοσο απλο.ετχαριστω iliasf
-------------------------
τελικα ειχες δικιο .
ευχαριστω πολυ.
ολα καλα
Θα σου πω τι μου είπαν να κάνω κάποια στιγμή που παραλίγο να το σπάσω το ρημάδι, και δούλεψε μια χαρά.
Γεμίζεις το φίλτρο σου με τα υλικά και με νερό, όπως σου είπαν παραπάνω.
Το βάζεις στη θέση του κανονικά και ανοίγεις και τις βάνες. Δεν το βάζεις ακόμα στην πρίζα.
Παίρνεις το σωλήνα που είναι η έξοδος του νερού, και πριν την βάλεις στο ενυδρείο, την χαμηλώνεις σε ένα κουβά. Αρχίζει να τρέχει το νερό, και το αφήνεις για λιγάκι να τρέχει.
Βάζεις το δάχτυλό σου μπροστά στο σωλήνα για να σταματήσεις το νερό, και το βάζεις στο ενυδρείο.
Το βάζεις στην πρίζα, και....voila.....
Με μένα δούλεψε, και συνεχίζει να δουλεύει, Κάθε φορά που πλένω το φίλτρο και το ξαναβάζω στη θέση του, δεν ξεκινάει ποτέ χωρίς να το κάνω αυτό (έτσι για να μου σπάει τα νευράκια)
Ελπίζω να δουλέψει και σε σένα :):)
Τα μειονεκτηματα της σειρας 221Χ.... Το ecco τα λυνει ολα αυτά. :D
Τα μειονεκτηματα της σειρας 221Χ.... Το ecco τα λυνει ολα αυτά. :D
ααααα... μη μας κακολογείς τα μηχανήματά μας :smt021
Το ecco τα λυνει ολα αυτά. :grin:
Μάλλον δεν έχει δεί αλλαγή νερού στο palundarium του συλλόγου. Όσες φορές ήμουν παρών αυτή η "χουλιάρα" που πατάς πριν το βάλεις στο ρεύμα δεν έκανε τίποτα....:grin: :grin: :grin: .
Η σειρά 221Χ δεν θέλει κόπο θέλει ... τρόπο...
πάντα καλά,
Caverman
fitilakias
27-04-07, 18:18
εμενα μου δουλεψε ως εξης.αδειο,εβαλα το σωληνακι που ρουφαει το νερο φυσηξα απο το αλλο να κανει λιγες μπουρμπουληθρεσ μετα το εβαλα στη μπριζα κ αρχικα γεμισε κ μετα ολα καλα.
σας ευχαριστω
Δούλεψε τελικά!!!!!! :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Καλορίζικο λοιπόν το νέο σου φίλτρο...:p
Δούλεψε τελικά!!!!!! :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Μπράβο μπράβο... καλορίζικο :D:D
fitilakias
03-05-07, 16:45
σας ευχαριστω ολους.
Και για την ιστορια τα Eheim που δεν εχουν αυτόματο γέμισμα γεμίζουν εύκολα και χωρις ρούφηγμα με αυτό https://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=400354&t=temartic_e&userid=uIbbSF5ox0mSgR7ozazmjkhuonNsn9Z0GS0
Το έχω δοκιμάσει
Και εγώ το έχω αλλά το ρούφηγμα είναι πιο εύκολο ;)
Και εγώ το έχω αλλά το ρούφηγμα είναι πιο εύκολο ;)
Συμφωνώ !! Το πήρα κι εγώ αυτό το μαραφέτι, αλλά μου'σπασε τα νευράκια. Οπότε ξαναγύρισα στην πατροπαράδοτη μέθοδο !!! :)
Γιατί ρε παιδια σε μενα δουλεύει μια χαρα λέτε να με φοβάται :D
Να ρωτήσω και εγώ κάτι όσον αφορά το Eheim 2213... Το πήρα πριν κανένα μήνα και το έθεσα σε λειτουργία προχθές με την βοήθεια του βασιλάκη που μου έδωσε μπόλι...!!! Όλα καλά και όλα ωραία... !!! Μόνο ένα μικρό προβληματακάκι... Στην είσοσο στο σημείο λίγο πριν τον κάδο έχει μία πλασική γωνία η οποία ενώνει τον κάδο με το λάστιχο+ τις βάνες.... Εγώ χωρίς να ξέρω το "πείραξα" λίγο και το έσφιξα πιο πολύ από ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να αρχίσει να στάζει ελάχιστα.... Έτσι έβαλα τεφλόν με το σκεπτικό να σταματήσει αυτή η διαροή, αλλά τπτ....
Τότε το πήγα από το μαγαζί που το πήρα και δεν μπορώ να πω ηταν εξυοηρετικοί.... Μου το άλλαξαν με ένα καινούριο χωρίς επιβάρυνση.... Αλλά μόλις πήγα σπίτι και το δοκίμασα διαπίστωσα ότι πάλι στάζει λίγοτερο βέβαια από πριν....
Του έχει τύχει κανενός κάτι παρόμοιο....????
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.