Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο-Δίσκοι. Μια πονεμένη ιστορία
Carebean pirate
12-04-07, 13:25
Γειά σας...:D
κάνω νέα αρχή με τους δίσκους...:smt063
έχω δωσει τους 2 δίσκους πίσω σε πέτ σοπ και θα πάρω άλλους οι οποίο δεν θα έχουν μαυρες ρίγες, καμοιά αρρώστια κτλ..
Οι αλλαγές στο ενυδρείο...:
Σχεδιάζω να βάλω 2 μηχανάκια (:smt042 δεν ξέρω πως τα λεν για το αυτόματο άνοιγμα και κλίσειμο των φωτων στο ενυδρείο...
Αγορά νέων φυτών και λιπασμάτων για υο ενυδρείο για την καλυτερευση του aquascaping και ελπίζω να βρω κερατόφυλλο και elodea που απορροφουν τα νιτρικά... έχω ψάξει σε αρκετά πετ σοπ αλλά ακόμα να βρω...:smt074
Θα κάνω αλλαγή νερου 100 λίτρων περίπου. 65% Α.Ο και 35% νερό δικτύου...
Να καθαρίσω την άλγη που άρχισε να κάνει την εμφάνιση της
Και τέλος να προσπαθήσω να φτιάξω DIY Co2. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί όσες φορές δοκιμασα δεν....:smt096Αυτά για την ώρα... Αργότερα σκέφτομαι να βάλω ακόμα ένα εξωτερικό γιατί αυτά τα 2 φίλτρα που έχω τώρα δεν νομίζω να με καλύπτουν.. Πιο μετά θα βάλω νέον, μιας και μου αρέσου πάρα πολύ..
Ελπιζω να δω το αποτέλεσμα που θέλω..
άντε και καλη μου συνέχεια...
Μια και κάνεις νέα αρχή Χριστόφορε! η πρώτη πρόταση αντί για νέον να βάλεις καρδινάλιους μια και ταιριάζουν περισσότερο στις συνθήκες των δίσκων! (Θερμοκρασία).
Τα μηχανάκια λέγονται χρονοδιακόπτες καλη επιτυχία
Carebean pirate
12-04-07, 13:37
Τα μηχανάκια λέγονται χρονοδιακόπτες καλη επιτυχία
Α ναι ρε, χρονοδιακόπτες λέγονται...:mrgreen:
Btw μια μικρή απορία...στο άλλο εξωτερικό φίλτρο που θα βαλω αργότερα σκέφτηκα να βάλω και τύρφη για να χαμηλώνει το Ph, αλλά μου είπαν οτι δεν θα έχω σταθερες συνθήκες στο Ph και θα αρρωστουν συνέχεια... Τι λέτε..? Να βάλω ή όχι τύρφη..?
Carebean pirate
12-04-07, 13:42
ΟΧΙ αφού έχεις Α.Ο.
Ok ευχαριστώ...;)
κάνω νέα αρχή με τους δίσκους...:smt063
έχω δωσει τους 2 δίσκους πίσω σε πέτ σοπ και θα πάρω άλλους οι οποίο δεν θα έχουν μαυρες ρίγες, καμοιά αρρώστια κτλ..
λεω..αν..λεω ...μηπως θα επρεπε να περιμεννες λιγο ,να διαβαζες περισσοτερο και να ειχες μεγαλυτερη υπομονη αγαπητε πειρατη γιατι εχω την αμυδρα εντυπωση οτι οι ριγες των δισκων σου(προερχονται απο μεγαλο ..και ισως συνεχομενο στρες),και οι μετεπειτα αρρωστειες..μπορει να προηλθαν μεσα στο ενυδρειο σου και να μην εγιναν στο πετ σοπ.......????λεω τωρα....:rolleyes:
Carebean pirate
12-04-07, 13:59
λεω..αν..λεω ...μηπως θα επρεπε να περιμεννες λιγο ,να διαβαζες περισσοτερο και να ειχες μεγαλυτερη υπομονη αγαπητε πειρατη γιατι εχω την αμυδρα εντυπωση οτι οι ριγες των δισκων σου(προερχονται απο μεγαλο ..και ισως συνεχομενο στρες),και οι μετεπειτα αρρωστειες..μπορει να προηλθαν μεσα στο ενυδρειο σου και να μην εγιναν στο πετ σοπ.......????λεω τωρα....:rolleyes:
Απο τι να στρεσάρονταν..? Μόνο ο ένας δίσκος ήταν άρρωστος και είχε μαυρες ρίγες...αν ήταν πραγματικλο στρεςς δεν θα είχαν διάφορα συμπτωματα και οι 2..?
Και κάτι άλλο.... επειδή μέσα στο ενυδρείο δεν έχω κάποιο καθαριστή σκέφτηκα να βάλω aplle snails..? Είναι κατάλληλα..?
Ούτε τα apple snails κάνουν διότι θέλουν σκληρότερο νερό! Θα διαβρωθεί πολύ γρήγορα το καβούκι τους και φυσικά η ανάπτυξή τους θα μειωθεί και επόμενο αυτών θα πεθάνει πολύ γρήγορα!
Carebean pirate
12-04-07, 15:26
Ούτε τα apple snails κάνουν διότι θέλουν σκληρότερο νερό! Θα διαβρωθεί πολύ γρήγορα το καβούκι τους και φυσικά η ανάπτυξή τους θα μειωθεί και επόμενο αυτών θα πεθάνει πολύ γρήγορα!
hmmm....thnx
Τεσπα..δεν βρίσκω τι καθαριστες θα βάλω μέσα...νμζ θα γίνω εγώ ο καθαριστής των τζαμιων στο τέλος..
Θα στρεσάρονται οι δίσκοι αν βάζω το χέρι μου, π.χ μια φορά την ευδομάδα μέσα στο ενυδρείο για τον καθαριστό τυχον άλγης..?:-?
Λοιπόν.., μόλις επέστρεψα από πετ σοπ.
Πήρα μερικά φυτά, ταμπλέτες Co2μ λίπασμα σε υγρή μορφή μιας και μου έλειψε το άλλο και παρατήρησα τους δίσκους που είχε. Είχε πολλους και όμορφους δίσκους χωρίς μαυρες γραμμές, κόκκινους με άσπρο και είχε και ένα που ήταν περιπου 20εκα.:smt119 :mrgreen:
Τα φυτά που πήρα είναι 3 java ferm (εχω σκοπο να καλύψω όλο σχεδόν τον κορμό του μόμπανι)
Πήρα 2 ανουμπίες και ένα κρεμμυδόφυτο αν έτσι το λένε, το οποίο μοιάζει σε balisneria spiralis μόνο που έχει βολβό στο κάτω μέρος.
Και τέλος πήρα και 4 μικρά φυτά τα οποά μοιάζουν με γρασίδι κι σκοπευω να τα φυτεψω στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου...
Αυτά για την ώρα.. Πάω να καθαρίσω το ενυδρείο τώρα..Θα κάνω αλλαγή νερού, θα καθαρίσω την άλγη, θα φυτεψω τα φυτά, θα βάλω λίπασματα, θα καθαρίσω τους ανακλαστήρες από τα άλατα.
Μια μικρή απορία..το χαλίκι έβγαλε πάνω κάτι σαν άλγη..Πώς θα το καθαρίσω..?
Κάτι μου λέει ότι υπερβάλεις με τα λιπάσματα γι' αυτό και έχεις άλγη μέχρι και στο χαλίκι!!!
θυμήσου πρέπει να βρεις την ισορροπία!!
Και βάλε και ενα μαυρο χαρτονακι στο φοντο χε χε χε:D
Είχε πολλους και όμορφους δίσκους χωρίς μαυρες γραμμές, κόκκινους με άσπρο και είχε και ένα που ήταν περιπου 20εκα.:smt119 :mrgreen:
Από τιμές πως πάνε οι δίσκοι στην Κύπρο; Από περιέργεια ρωτάω.
Από τιμές πως πάνε οι δίσκοι στην Κύπρο; Από περιέργεια ρωτάω.
Μικρο-μεσαίοι 25 ευρώ
Μεγάλοι από 50-300 ευρώ εξαρτάται η ράτσα
Carebean pirate
13-04-07, 12:01
Κάτι μου λέει ότι υπερβάλεις με τα λιπάσματα γι' αυτό και έχεις άλγη μέχρι και στο χαλίκι!!!
θυμήσου πρέπει να βρεις την ισορροπία!!
Μπα δεν νομίζω..Λιπάσματα βάζω ferropol 24 κάθε μέρα και κάθε 3-4 μέρες ferropol... δεν είχα σε όλο το χαλίκι άλγη μόνο σε ένα κομματι πολύ λίγη..
Anw εχθές έκανα αλλαγή νερού καθυάρισα σχεδόν όλη την άλγη που υπήρχε (φίλτρα, μόμπμανι, στο χαλίκι όπου είχε, στα φυτά και τωρα λαμποκοπά:smt083 :smt083 )
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει ειναι ό καθαριστής μου (shit machine) μου ξέφυγε από την γεννήστρα που το είχα και τώα είναι ελευθερος μέσα στο ενυδρείο και μου έχει γεμίσει τον τόπο .....:smt095 :smt095 Πως να τον πιάσω, για νατον χαρίσω κάπου..?
Στην Κύπρο οι δίσκοι 6,3 εκα. είναι 12Λ.Κ άρα ακριβώς 20ε, Οι μεγαλύτεροι είναι ακριβότεροι και εξαρτάται και από την ράτσα, όπως λεει ο μάριος.
Σύντομα φωτος από το ενυδρείο..
Η ποσότητα των λιπασμάτων που βάζεις Χριστόφορε δεν λέει και πολλά! Το θέμα είναι να προλαβαίνουν τα φυτά σου να αποροφούν τα λιπάσματα που βάζεις και να αναπτύσονται σωστά χωρίς να περισσεύει λίπασμα (τουλάχιστον πολύ) για να μην βρίσκει την ευικαιρεία η άλγη να το τρώει και να αναπτύσετε!!!
Χριστοφορε αν καταλαβα καλα εχεις στο ενυδρειο μονο τα φυτα που πηρες τωρα? Αν ναι δεν χρειαζεται σχεδον καθολου λιπασμα..
Επισης νομιζω οτι πρεπει να καταληξεις τι αλλα ψαρια θα βαλεις εκτος απο δισκους, να τα βαλεις και αφου εχει περασει καιρος τοτε να βαλεις και τα δισκακια. Μεχρι τοτε θα εχει ισοροπησει το ενυδρειο(τιμες,αλγη..κτλ.),θα εχεις καταληξει στις ρουτινες(αλλαγες,ταισμα..κτλ.) και θα ειναι καλυτερα τα πραγματα..:smt023
Για "καθαριστες" νομιζω οτι οι Ottocinclus affinis ειναι οτι πρεπει..(ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος..). ;)
ΧOttocinclus affinis
Σπάνιο είδος στη μεγαλόνησο... :smt071
Από ότι θυμάμαι, δεν είσαι και πολύ δεκτικός στις προτάσεις/ παρατηρήσεις οπότε... υπομονή. Κάποια στιγμή θα μάθεις... από μόνος σου. :)
Θεόφιλος
Carebean pirate
13-04-07, 13:49
Mια νέα φωτό από τις χθεσινές αλλαγές στο ενυδρείο..:smt020
http://img223.imageshack.us/img223/3795/newlookuv5.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=newlookuv5.jpg)
Θα ηθελα να ακούσω γνώμες για το μέχρι τώρα aquascaping...:) Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου άλγη και το νερό φαίνεται πολύ καθαρό..
Τα φυτά είναι μια χαρά μέχρι τώρα, δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, και ελπίζω πως όχι..!!
Το Ph που μέτρησα σήμερα ήταν περίπου 6,5-7... Το χρώμα του νερού ήταν κιτρινο-πρασινο και δεν μπορώ να ξεχωρίσω πολύ καλά.. Σύντομα θα σας κάνω και τις υπόλοιπες μετρήσεις και θα σας πω τα αποτελέσματα...
Αργότερα θα αγοράσω κι'άλλα φυτά και ίσως και ένα φίλτρο εξωτερικό καλύτερο γιατία υτό που έχω δεν νμζ να με καλύπτει..
Ερώτηση! Έχεις φίλτρο βυθού?
Πρόταση! Τους θερμοστάτες μπορείς να τους κρύψεις βάζοντάς τους π.χ. οριζόντια πίσω από τα φυτά σου!
Carebean pirate
13-04-07, 22:05
Ερώτηση! Έχεις φίλτρο βυθού? Oxi..
Πρόταση! Τους θερμοστάτες μπορείς να τους κρύψεις βάζοντάς τους π.χ. οριζόντια πίσω από τα φυτά σου!Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω στην επομένη αλλαγή...
:mrgreen:
Εκείνος ο κυκλοφοριτής στην γωνία τότε που φτύνει και φυσαλίδες τι κάνει?
Carebean pirate
14-04-07, 12:04
Εκείνος ο κυκλοφοριτής στην γωνία τότε που φτύνει και φυσαλίδες τι κάνει?
Το ενυδρείο το αγόραζες ξεχωριστά την βάση, το ενυδρείο και το φίλτρο.. Εγώ πήρα μόνο την βάση και το ενυδρείο και για φίλρα έβαλα εκείνο που βλέπεις το οποίο είναι εξωτερικό και αυτος εκεί αν δεν κάνω λάθος είναι ο κυκλοφορητής που στέλνει το νερό στο φίλτρο και επιστρέφει από πίσω από εκείνα τα άσπρα πραγματάκια που βλέπεις από πάνω. έχω και ένα αμβουργου μέσα το οποίο αγόρασα και νομίζω ότι αυό κάνει ολη τη δουλεία...
Όπως είπα δεν νμζ να με καλύπτουν τα φίλτρα και σύντομα θα αγοράσω καλύτερο εξωτερικό φίλτρο..;)
Ασπρα πραγματακια? Εγω βλεπω ενα κυκλοφορητη που ρουφαει νερο απο τη βαση και το ξαναγυρναει στο ενυδρειο ψηλα..
Το φιλτρο που ειναι?
Carebean pirate
19-04-07, 15:21
Ασπρα πραγματακια? Εγω βλεπω ενα κυκλοφορητη που ρουφαει νερο απο τη βαση και το ξαναγυρναει στο ενυδρειο ψηλα..
Το φιλτρο που ειναι?
Ο κυκλοφορητής ρουφα νερό από η βάση, μεταφέρει το νερό πάνω μέσο ενος σωλήνα και πηγαίνει στο εξωτερικό φίλτρο που βρίσκεται κρεμασμένο έξω από το ενυδρείο και με ένα άλλο λαστιχένιο σωλήνα επιστρέφει από το εξωτερικό φίλτρο στο ενυδρείο...
όπως ειπα το φίλτρο μου δεν είναι καλό και άρχισα ήδη να ψάχνω για άλλο εξωτερικό...
Btw τα σαλιγκάρια έχουν γεννήσει και έχει γεμίσει όλο το ενυδρείο...:mad: , οι κλωστες που έδεσα πάνω τα φυτά στο ξύλο έχουν κοπεί και τα φυτά σχεδον είναι έτοιμα να πέσουν και ακόμα προσπαθω να πιάσω τον καθαριστή...:mad:
Οι άλγες νμζ έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται..Απο την ημέρα που έκανα αλλαγή νερού δεν έχουν ξαναεμφανιστεί....
Θα κάνω ακόμα μία αλλαγή νερού και μετά ίσως να βάλω τους δίσκους...:grin:
Θα σας πω μετρήσεις σύντομα...:smt020
Carebean pirate
21-04-07, 17:34
......:smt073
Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει αυτό το φίλτρο! μήπως μπορείς να ανεβάσεις φωτό? Εμένα πάντος η όλη κατασκευή για φίλτρο βυθού μου κάνει! Τώρα αν δουλεύει και πως δεν ξέρω!
Carebean pirate
22-04-07, 09:03
Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει αυτό το φίλτρο! μήπως μπορείς να ανεβάσεις φωτό? Εμένα πάντος η όλη κατασκευή για φίλτρο βυθού μου κάνει! Τώρα αν δουλεύει και πως δεν ξέρω!
Ο.κ 8α ανεβάσω φωτό σύντομα...όπως και να'χει έχω αρχίσει να βάχνω για εξωτεριό φίλτρο και μάλλον θα καταλήξω στο Fluval 04 (έτσι είναι νμζ ο κωδικός του :rolleyes: )
Χριστόφορε το φίλτρο ειναι το fluval 404 πρέπει να είναι αυτό που εννοείς.... αυτό ειναι το ένα εκ των δύο φίλτρων που έχω εγώ. Είναι αρκετά καλό.
Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου πμ ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Αν θέλεις έχω αρκετή java moss και μερικά άλλα φυτάκια στο ενυδρείο μου που έχω μονο για περίσσια φυτά, μπορώ να σου δώσω.
Carebean pirate
22-04-07, 20:18
Χριστόφορε το φίλτρο ειναι το fluval 404 πρέπει να είναι αυτό που εννοείς.... αυτό ειναι το ένα εκ των δύο φίλτρων που έχω εγώ. Είναι αρκετά καλό.ναι αυτό εννουσα :grin:
Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου πμ ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Αν θέλεις έχω αρκετή java moss και μερικά άλλα φυτάκια στο ενυδρείο μου που έχω μονο για περίσσια φυτά, μπορώ να σου δώσω.Σας ευχαριστώ πανίτσα, θα μου χρειαστουν τα φυτά...:smt020
:D ...
Εγώ δεν θα άλαζα με τίποτα τα eheim!
Καλά ειναι τα eheim αλλά εδώ δεν τα βρήσκεις, οπόταν χρειάζεται να γίνει παραγγελία απο το εξωτερικό και όταν θέλεις ενα μονο πράγμα για να φέρεις τα εξοδα ειναι περισσότερα. Το δεύτερο μου ειναι eheim 2215 αρκετά καλό όπως και το flouval 404.
Ειπαμε χριστοφορε fluval 404 πολυ καλο.
-------------------------
Το φίλτρο του Χριστοφορου είναι το λεγόμενο τοπ-φίλτερ
Ρουφάει νερό με τη βοήθεια εκείνου του κυκλοφορητη και το στέλνει σε ένα κανάλι που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μέσα σε εκείνο το κανάλι έχει χώρο για διάφορα υλικά... μετά τη βοήθεια της βαρύτητας επιστρέφει από την άλλη πλευρά.
http://www.o-fish.com/Filter/images/sketsaTFall.jpg
Δυστυχώς απαιτεί πολύ προσοχή γιατί βουλώνει πολύ εύκολα και ξεχυλίζει... χριστόφορε θα σε απογοητεύσω αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο είναι εποιηκώς άχρηστο για δίσκους.
Όσο για Eheim στην Κύπρο φέρνει ένα κατάστημα στη λευκωσία. Δυστυχώς είναι λίγο ακριβός σχεδόν διπλάσια τιμή από το aquaristik πχ. Εγώ αγόρασα τα πάντα από το νέτ στέλνουν κανονικά στην Κύπρο χωρίς πρόβλημα και ακόμα και με τα έξοδα αποστολής το φίλτρο μου βγήκε κανά 40λιρο φτηνότερο από το μαγαζί.
Carebean pirate
25-04-07, 15:48
Το φίλτρο του Χριστοφορου είναι το λεγόμενο τοπ-φίλτερ
Ρουφάει νερό με τη βοήθεια εκείνου του κυκλοφορητη και το στέλνει σε ένα κανάλι που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μέσα σε εκείνο το κανάλι έχει χώρο για διάφορα υλικά... μετά τη βοήθεια της βαρύτητας επιστρέφει από την άλλη πλευρά.
http://www.o-fish.com/Filter/images/sketsaTFall.jpg
Δυστυχώς απαιτεί πολύ προσοχή γιατί βουλώνει πολύ εύκολα και ξεχυλίζει... χριστόφορε θα σε απογοητεύσω αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο είναι εποιηκώς άχρηστο για δίσκους.
Όσο για Eheim στην Κύπρο φέρνει ένα κατάστημα στη λευκωσία. Δυστυχώς είναι λίγο ακριβός σχεδόν διπλάσια τιμή από το aquaristik πχ. Εγώ αγόρασα τα πάντα από το νέτ στέλνουν κανονικά στην Κύπρο χωρίς πρόβλημα και ακόμα και με τα έξοδα αποστολής το φίλτρο μου βγήκε κανά 40λιρο φτηνότερο από το μαγαζί.
Ναι ακριβώς έτσι είναι, μόνο που είναι λίγο πιο μικρό..
:D :D
Καλά ειναι τα eheim αλλά εδώ δεν τα βρήσκεις, οπόταν χρειάζεται να γίνει παραγγελία απο το εξωτερικό και όταν θέλεις ενα μονο πράγμα για να φέρεις τα εξοδα ειναι περισσότερα. Το δεύτερο μου ειναι eheim 2215 αρκετά καλό όπως και το flouval 404.
Εχει δίκαιο η πανίτσα..το eheim δεν τα έχω βρει σε κανένα σχεδόν κατάστημα..μόνο κάποια ενυδρεία όπως το cayman, scubaline(αυτο που πήρα), cube και σε πολύ ψηλότερες τιμές από'τι εδώ... Το φίλτρο,αυτό που έχω προς το παρων το είχω πάνω στο καππάκι του ενυδρείου και πολλές φορες στάζει..ακόμα δεν έχει βουλλώσει...(!) Θα το αλλάξω σύντομα:smt020
υπάρχουμ ΕΗΕΙΜ στη κύπρο και μάλιστα σε στοκ όλη η σειρά και τα παρελκόμενα όπως και jagger θερμάστρες. Στείλε μου μύνημα να σου πω που να πας. Είναι στη Λευκωσία.
Carebean pirate
30-04-07, 14:59
το ενυδρείο παέι μια χαρά...
η άλγη έχει περάσει νμζ μια και δεν έχω δει εδώ και αρκετό καιρό..
απόφάσισα να κάνω αλλαγες νερου κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή 40 λίτρα..ειμαι σωστός?
στο ενυδρίο προς το παρων δεν έχει κανένα ψάρι που δεν τον θέλω..(τον χαρίζω όποιος τον θέλει...:D :D :D :D )
ένα άλλο πρόβλημα είναι τα σαλιγκάρια..έχουν γεμίσει στο ενυδρίο, και έχουν γεννήσει στο μπροστινό τζάμι πολλά μωρα...δεν τα θέλω..μου έφαγαν μερικά φύλλα απο τα φυτά μου.:smt108 ...τι να κάνω..??
Σήμερα θα κάνω ακόμα μια αλλαγή νερου και θα σς πω μετρήσεις αργότερα..:smt020
Και ακόμα τι κάτοικους λέτε να βάλω..? Μπορω να βάλω ραμιρεζί, κρίμπνεσις και ίσως..καποια αγγελόψαρα..? :smt020
Carebean pirate
04-05-07, 17:33
-+5 -+5
Σήμερα αγόρασα τους 2 πρώτους μου δίσκους... Έκανα προσαρμογή και τους έβαλα στο ενυδρείο..και οι δύο ειναι αρκετα καλά μέχρι τώρα...κολυμπάνε και δεν κρύβονται..βέβαια ακόμα να ανάψω τα φώτα..κανένας απο τους δύο δεν έχει μαυρες ρίγες ή κάτι τέτιο και ελπίζω αυτη τη φοράνα μην βγουνε μπασταρδικοι...θα βάλω φοτο αργότερα...
Η μόνη μέτρηση που είχα όρεξη να κάνω ήταν ph που μου έδειξε 6.5 περίπου..σύντομα θα σας πω και τις υπόλοιπες σύντομα.....
Σήμερα είχα σκοπό να κάνω αλλαγή νερου αλλάθα την αναβάλω, μη θέλωντας να στρεσάρω τα ψαρια...
Οι μόνες ερωτήσεις τώρα είναι...:
Πότε να κάνω αλλαγή νερου..?
Πότε να ανάψω τα φώτα και
Πότε να ταίσω και τι..Σας ευχαριστώ και περιμενω τις απαντήσεις σας...(Πρυτάνηηηη...:smt100 :smt100 :smt100:grin: :grin: )
Μάλλον πρόλαβα τον Πρύνατη...
Χριστόφορε, η άλγη δεν εξαφανίζεται μόνο με το καθάρισμα του ενυδρείου αλλά με το να βρεις εσύ τις ισορροπίες. Καθαρίζοντας το ενυδρείο απλά καθυστερείς την επανεμφάνισή της. Αν δεν βρεις τους λόγους (πολύ λίπανση ή λάθος χορήγηση λίπανσης, λίγο CO2 και πολύ φως, κλπ) που προκάλεσαν το ξέσπασμα άλγης θα ξαναεμφανιστεί.
Πρέπει να ξέρεις ότι δύο δίσκοι απλά δεν... εκτός κι αν είναι αποδεδειγμένα ζευγάρι. Οι δίσκοι ζουν σε κοπάδια που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 δίσκους... άρα και περισσότερα λίτρα (περίπου 300). Έχοντας δύο δίσκους, είναι πολύ πιθανό να τους δημιουργηθεί στρες (οι μαύρες ρίγες που λες πιο πάνω).
Επίσης, αφού γνωρίζεις ότι η φίλτρανση του ενυδρείου σου δεν επαρκεί, γιατί βιάστηκες να αγοράσεις τους δίσκους; Πρώτα ετοιμάζουν το ενυδρείο ...ολόκληρο (που σημαίνει aquascaping, θέρμανση, φίλτρανση, ποιότητα νερού---κάνουμε όλες τις μετρήσεις, κλπ) και μετά μπαίνουν τα ψάρια.
Και για να απαντήσω στις τελευταίες σου ερωτήσεις:
- Αλλαγή νερού σε 4-5 μέρες για να αρχίσουν να κατασταλάζουν οι δίσκοι.
- Αύριο το πρωί ανάβεις τα φώτα και φροντίζεις να αναβοσβήνουν από τους χρονοδιακόπτες.
- ΔΕΝ πιστεύω να αγόρασες δίσκους (μάλιστα είχες δίσκους πριν λίγο καιρό) και να μην ξέρεις ΤΙ τρώνε;;;;; :smt108
Δοκίμασε να τα ταΐσεις λίγο (πολύ λίγο) αύριο να δεις αν τρώνε.
* Τον καθαριστή τον έβγαλες ή θα τον κυνηγάς με αποτέλεσμα να στρεσάρεις τους δίσκους;
Carebean pirate
05-05-07, 11:29
Μάλλον πρόλαβα τον Πρύνατη...
Χριστόφορε, η άλγη δεν εξαφανίζεται μόνο με το καθάρισμα του ενυδρείου αλλά με το να βρεις εσύ τις ισορροπίες. Καθαρίζοντας το ενυδρείο απλά καθυστερείς την επανεμφάνισή της. Αν δεν βρεις τους λόγους (πολύ λίπανση ή λάθος χορήγηση λίπανσης, λίγο CO2 και πολύ φως, κλπ) που προκάλεσαν το ξέσπασμα άλγης θα ξαναεμφανιστεί.
Εχετε δίκαιο....η άλγη έχει ξαναεμφανιστει σε λίγες ποσότητες πάνω στο μπροστινό και πισινό τζάμι του ενυδρείου και είναι πρασινοκαφέ... στην επομένη αλλαγή νερου θα την καθαρισω...
Πρέπει να ξέρεις ότι δύο δίσκοι απλά δεν... εκτός κι αν είναι αποδεδειγμένα ζευγάρι. Οι δίσκοι ζουν σε κοπάδια που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 δίσκους... άρα και περισσότερα λίτρα (περίπου 300). Έχοντας δύο δίσκους, είναι πολύ πιθανό να τους δημιουργηθεί στρες (οι μαύρες ρίγες που λες πιο πάνω). Το ενυδρείο είναι περίπου 400 λίτρα και θα βάλω κι' άλλους δίσκους αργότερα.., αφου βρω κάποιο εξωτερικό φίλτρο..:rolleyes: Αργότερα θα βάλω ακόμα λίγα φυτά, μιας και αυτά ΄που έχω τώρα δεν είναι πολλά...
Επίσης, αφού γνωρίζεις ότι η φίλτρανση του ενυδρείου σου δεν επαρκεί, γιατί βιάστηκες να αγοράσεις τους δίσκους; Πρώτα ετοιμάζουν το ενυδρείο ...ολόκληρο (που σημαίνει aquascaping, θέρμανση, φίλτρανση, ποιότητα νερού---κάνουμε όλες τις μετρήσεις, κλπ) και μετά μπαίνουν τα ψάρια.
Και για να απαντήσω στις τελευταίες σου ερωτήσεις:
- Αλλαγή νερού σε 4-5 μέρες για να αρχίσουν να κατασταλάζουν οι δίσκοι.
- Αύριο το πρωί ανάβεις τα φώτα και φροντίζεις να αναβοσβήνουν από τους χρονοδιακόπτες. Τους έχω ρυθμίσει από τις 10-10:30 μέχρι τις 10-10:30 την νύχτα..
- ΔΕΝ πιστεύω να αγόρασες δίσκους (μάλιστα είχες δίσκους πριν λίγο καιρό) και να μην ξέρεις ΤΙ τρώνε;;;;; :smt108 Εδώ εννουσα αν θα έπρεπε ίσως να τους έδινα κάτι διαφορετικό απο την κανονική τροφή που θα τους έβαζα συνήθως..πχ αποξηραμένα σκουλίκια..Θα δοκιμάσω να τους ταισω αργότερα και θα σας πω νέα...:rolleyes:
Δοκίμασε να τα ταΐσεις λίγο (πολύ λίγο) αύριο να δεις αν τρώνε.
* Τον καθαριστή τον έβγαλες ή θα τον κυνηγάς με αποτέλεσμα να στρεσάρεις τους δίσκους? τον καθαριστή θα τον αφ'ησω τελικά γιατί δοκίμασα πάρα πολλές φορές να τον βγάλω πριν βάλω τους δίσκους αλλά ήταν αδύνατο...:smt108
Θα βάλω φωτος σύντομα να μου πείτε την γνώμη σας για τους δίσκους που πήρα..
Μείωσε την φωτοπερίοδο για να βρεις σιγά σιγά την άκρη με την άλγη 12 ώρες είναι πολύ για ενυδρείο που δεν είναι full planted!
Carebean pirate
05-05-07, 16:26
Μείωσε την φωτοπερίοδο για να βρεις σιγά σιγά την άκρη με την άλγη 12 ώρες είναι πολύ για ενυδρείο που δεν είναι foul planted!
Θα το κάνω..! :rolleyes:
Πριν λίγο παρατήρησα ότι ο ένας δίσκος τσιμπάει τον άλλο με αποτέλεσμα ο ένας να κρύβεται και ο άλλος να κόβει βόλτες...όπως μου είπαν όταν ρώτηυσα γιατι συμβαίνει αυτό μου είπαν ότι αυτό γίνεται μέχρι να εγκλιματιστουν και για να σταματήσουν να το κάνουν αυτό πρέπει να βάλω ένα μαυρο σεντόνι πάνω από το ενυδρείο και να κλισω τα φώτα για μια μέρα... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ....?:(
Να σβήσεις τα φώτα για μια σήμερα και να αφήσεις τα ψάρια να ηρεμίσουν! Άλωστε αν διαβάσεις θα δεις οτι οι δίσκοι είναι κυριαρχικά ψάρια!
Γι'αυτό και συνήθως προτείνουμε σ'ένα ενυδρείο να μπαίνουν ταυτόχρονα το σύνολο των δισκο-κατοίκων για να μην είναι έντονα αυτά τα φαινόμενα!
Carebean pirate
06-05-07, 10:28
Θα ανάψω σε λίγο τα φώτα και ελπίζω να μπορουν να είναι μαζί και να μην μαλώνουν...:grin: Εχτές πριν να κλίσω τα φώτα παρατήρησα ότι ο ένας ο δίσκος, ποτ τον τσιμπουσε ο άλλος, έκανε παράξενες κινήσεις και τα δύο πτερύγια που έχει στην κοιλιά του τα έκανε μέσα εξω πολύ γρήγορα...τι να κάνω για αυτό..? πρέπει να ανησυχήσω..??
Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι αν πρέπει να βιαστώ να βάλω και τους υπόλοιπους δίσκους (υπολογίζω ακόμα 2-3 και τέλος) για να μην έχω άλλα προβλήματα με την κυριαρχία των δισκων, να αγοράσω εξωτερικό φίλτρο αφου η φιλτρανση μου δεν ειναι αρκετή ή να ασχοληθω λίγο με το aquascaping..:confused: :confused:
Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι αν πρέπει να βιαστώ να βάλω και τους υπόλοιπους δίσκους (υπολογίζω ακόμα 2-3 και τέλος) για να μην έχω άλλα προβλήματα με την κυριαρχία των δισκων, να αγοράσω εξωτερικό φίλτρο αφου η φιλτρανση μου δεν ειναι αρκετή ή να ασχοληθω λίγο με το aquascaping..:confused: :confused:πρωτα κοιταμε να εχουμε την καλυτερο δυνατο φιλτραρισμα...στη συνεχεια φτιαχνουμε και εχουμε ετοιμο το ακουασκειπινγκ...και τελευταια προσθετουμε τα ψαρια...μπας και τα γλυτωσουμε απο το στρες.....
...και χριστοφορε,οσο λιγοτερο και γρηγοροτερα βαζεις τα χερια σου στο ενυδρειο για τη συντηρηση ,τοσο λιγοτερο στρες δημιουργεις στα δισκακια σου....
Carebean pirate
06-05-07, 13:51
πρωτα κοιταμε να εχουμε την καλυτερο δυνατο φιλτραρισμα...στη συνεχεια φτιαχνουμε και εχουμε ετοιμο το ακουασκειπινγκ...και τελευταια προσθετουμε τα ψαρια...μπας και τα γλυτωσουμε απο το στρες.....
...και χριστοφορε,οσο λιγοτερο και γρηγοροτερα βαζεις τα χερια σου στο ενυδρειο για τη συντηρηση ,τοσο λιγοτερο στρες δημιουργεις στα δισκακια σου....
Ok..πάμε για φίλτρο τώρα...:rolleyes:Θα μπορουσα να αφήσω το κρεμαστό φίλτρο που έχω ήδη τώρα και όταν βάλω και το νέο φίλτρο να έχω 3 φίλτρα στο σύνολο..??
Ok..πάμε για φίλτρο τώρα...:rolleyes:Θα μπορουσα να αφήσω το κρεμαστό φίλτρο που έχω ήδη τώρα και όταν βάλω και το νέο φίλτρο να έχω 3 φίλτρα στο σύνολο..??και βεβαια γιατι οχι...?? ξερω πολλους που εχουν πολλα-πολλα φιλτρα για να εχουν οσο το δυνατο καλυτερο νερακι για τους δισκους τους..:p
Carebean pirate
06-05-07, 20:16
και βεβαια γιατι οχι...?? ξερω πολλους που εχουν πολλα-πολλα φιλτρα για να εχουν οσο το δυνατο καλυτερο νερακι για τους δισκους τους..:p
Α ωραία..σε ευχαριστώ Κώστα...:p :p :D :D
hxmm...τι άλλο να ρωτήσω...?:rolleyes: :rolleyes:
Ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να σκέφτομαι για συγκάτοικους..τι θα λέγατε αν έβαζα αργότερα καποια κριμπνεσις, ραμς, κακατοειδες ή αγγελόψαρα..??
Ο ένας ο δίσκος ακόμα κυνηγάει τον άλλο...:mad: Τι να κάνω για αυτό..?
Και κάτι άλλο..στο ενυδρείο υπάρχουν πολλά σαλιγκαρακια..τι να κάνω για αυτά..? :smt120
Κριμπενσις - σκαλαρια οχι.
Καποια ραμς ή καποια κακατου ναι.
Πάντως για τα σαλιγκάρια ξέρω μία πολύ καλή συνταγή (με πολύ σκόρδο) :D
Carebean pirate
07-05-07, 14:19
Πάντως για τα σαλιγκάρια ξέρω μία πολύ καλή συνταγή (με πολύ σκόρδο) :D
Πες μου την...:rolleyes:
Εντομεταξύ ο ένας ο δίσκος συνεχίζει να κυνηγάει τον άλλο..τι να κάνω..??:confused: Θέλει όλο το ενυδρείο δικό του..?zw ? Βοηθήστε με πρκλ...
βαλε κι αλλα φυτα και ξυλα - αλλαξε λιγο τη διακοσμηση
Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι. :D
Θ.
Carebean pirate
07-05-07, 14:32
βαλε κι αλλα φυτα και ξυλα - αλλαξε λιγο τη διακοσμηση
Mompani εχω ένα στη μία άκρη του ενυδρείου...(Θυμάστε τη φωτογραφίες που σας έδειξα) Θα βάλω ακόμα ένα στην άλλη μεριά του ενυδρείου και να φυτεψω πολλά φυτά στις ακριες και στη μέση και να προσπθήσω να στρώσω καπιο μικρό είδος φυτου μπροστα.Θα βάλω και ανουμπίες και java moss+java ferm και νμζ θα γίνει καλό....:rolleyes: :p :rolleyes: :rolleyes:
Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι. :D
Θ.
... .. .
Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.
Carebean pirate
07-05-07, 14:40
Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.
Σας ευχαριστώ πολύ κ.Τόλη...:D
Θα αγοράσω ακόμα ένα ξύλο μόμπανι μέχρι το τέλος της ευδομάδας..:rolleyes:
Μέχρι τότε τι να κάνω με τον φοβισμένο δίσκο που είναι συνέχεια κρυμμένος και τι με αυτόν που τον πειράζει...?
Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.
Θ.
Carebean pirate
07-05-07, 14:49
Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.
Θ.
Oυφ..δεν θέλω να φύγω κανένα από τους 2...:( Είναι και οι 2 τους πολυ όμορφοι...:( (Τώρα ο κυνηγόμενος; δίσκος έχει εμφανίσει 4-5 κάθετες γκρίζες γραμμές που δεν υπήρχαν στην αρχή αλλά εμφανίστηκαν μετά..Πότε θα φύγουν..?)
Θα αλλάξω διακόσμηση και ελπίζω ο δίσκος να σταματήσει το κυνήγι...
Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....
Carebean pirate
07-05-07, 14:55
Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....
Οκ..θα δω τι θα κάνω...
Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....
Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).
Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.
Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.
Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.
Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.
Carebean pirate
07-05-07, 17:26
Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....
Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).
Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.
Θα τα κανονισω. Μέχρι το τέλος της ευδομάδας θα προσπαθήσω να έχω κάνει τα πιο πανω...
Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του=Χριστόφορος) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.
Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.
Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.
..........
Carebean pirate
09-05-07, 14:18
Νομίζω θα τα έχω κανονίσει τα περισσότερα μιας και είναι η γιορτή μου σήμερα...:) :D :p
Carebean pirate
12-05-07, 15:16
Σήμερα αγόρασα νέο ξύλο μόμπανι και μερικά ακόμα φυτά.. Ο δίσκος δεν έχει σταματήσει να κυνηγάει τον άλλο, και όποτε τον δει να παίρνει λίγο θάρρος τον κυνηγά... zw
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο μικρός κυνηγαει τον μεγάλο :smt108...;;:smt108 Σκέφτηκανα τον βάλω σε γεννήστρα για λίγο να δω τι θα γίνει αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι σωστό..:confused:
Και κάτι λίγο άσχετο τώρα... λίγο πιο πέρα από το δωμάτιο μου, που είναι το ενυδρείο έχουμε πιάνο.. Θα υπάρχει πρόβλημα όποτε παίζει κάποιος...;;
χεχεχεχεχεχεχε...........................
Carebean pirate
12-05-07, 18:37
[quote=netblues;174116]Με τα αυτια σας?Αστείοοο...
χεχεχεχεχεχεχε...........................
Να γελάσω και εγώ χα χα
μα αφου συνεχιζεις να κανεις του κεφαλιου σου....τι να κανουμε βρε χριστοφορε....???το ριξαμε λιγο στο γελιο.....
Carebean pirate
12-05-07, 18:48
μα αφου συνεχιζεις να κανεις του κεφαλιου σου....τι να κανουμε βρε χριστοφορε....???το ριξαμε λιγο στο γελιο.....
Τι έκανα δλδ..;; εφτιαξα τo aquascaping..το μόνο που μένει τώρα είνα η αγορά του εξωτερικου φίλτρου το οποιό θα είναι το sera fil 900 και το έχω παραγκειλει και θα το πάρω την πέμπτη που έρχεται και θα αγοράσω ακόμα 3 νέους δίσκους και θα πάρω πιθανον πισω τον άλλο γιατί είναι άγριος.
Carebean pirate
16-05-07, 15:42
Λοιπόν..εχθές αγόρασα ακόμα λίγα φυτά, μονο που δεν ξέρω το όνομα τους..!:grin: Το aquascaping άρχισε να παίρνει την μορφη του νμζ, παρόλο που μόνο η μια μεριά του ενυδρείου έχει φυτά..!!
θα σας δείξω δωτό σύντομα και νμζ πρέπει να βάλω και μερικές μετρήσεις..., έτσι..?? :rolleyes: :D
Την Παρασκευή νμζ θα αγοράσω ακόμα 2 δίσκους..Είδα κάτι όμορφους μπλέ σε κάποιο πετ σοπ και νμζ θα πάω να τους πάρω..!!
Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??
Με τα σαλιγκάρια τι να κάνω..?? Σκέφτηκα να πάρω 2-3 κλοουν για να τα εξαφανίσουν...:smt120 τι λέτε...??
Άσε τους κλόουν στην άκρη! Βγάζε μηχανικά όσα βλέπεις και μπορείς στις περιοδικές συντηρήσεις που κάνεις στο ενυδρείο και αργότερα βλέπεις/ουμε
Carebean pirate
16-05-07, 16:38
Άσε τους κλόουν στην άκρη! Βγάζε μηχανικά όσα βλέπεις και μπορείς στις περιοδικές συντηρήσεις που κάνεις στο ενυδρείο και αργότερα βλέπεις/ουμε
Ok..ελπίζω να μην μου βγάλουν καμοιά τρύπα στα φυτά μ...:smt073
Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??:confused: Εδώ τι λές..?? :rolleyes:
Carebean pirate
18-05-07, 19:16
Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??:confused: Εδώ τι λές..?? :rolleyes:
:confused: :confused: :confused: :confused:
Βλέπω ότι δεν έχεις τηρήσει αυτά που σου είπα (τα έχω γράψει με σειρά προτεραιότητας μάλιστα).
Αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό αλλά δεν αναφέρεις πόσο νερό θα αλλάζεις. Αν αλλάζεις 20% / τρεις φορές την εβδομάδα θα είσαι άρχοντας.
Carebean pirate
18-05-07, 22:11
Βλέπω ότι δεν έχεις τηρήσει αυτά που σου είπα (τα έχω γράψει με σειρά προτεραιότητας μάλιστα).
Αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό αλλά δεν αναφέρεις πόσο νερό θα αλλάζεις. Αν αλλάζεις 20% / τρεις φορές την εβδομάδα θα είσαι άρχοντας.
20% τότε, 3 φορές την ευδομάδα..,στα 400 λίτρα που είναι περίπου 80 λίτρα σε κάθε αλλάγή νερου.., σωστά..?
Carebean pirate
27-05-07, 14:14
Μερικές μετρήσεις που έκανα σήμερα..? Τι λέτε..?
ph:~6.5
gh:11-12
kh:6-7
Nh4:0
No2:~0,05
Po4:1,5
No3:~0,5Έγιναν όλα με υγρά τεστς της jbl..
οχι ασχημα(αν μετρας με ακριβεια βεβαια)
λιγο αν μπορει να χαμηλωσει η γενικη σου σκληροτητα,θα ηταν καλυτερα....
Carebean pirate
27-05-07, 14:28
οχι ασχημα(αν μετρας με ακριβεια βεβαια)
λιγο αν μπορει να χαμηλωσει η γενικη σου σκληροτητα,θα ηταν καλυτερα....
Ε νμζ ότι τα τεστ της jbl είναι αρκετά καλά, και πιστευω ότι τα μέτρησα σωστά..:D
Η γενική σκληρόττα πως θα χαμηλώσει και πόσο..?
πριν πουμε το οτιδηποτε,μετρα την gh της βρυσης σου,για να δουμε τυχον αποκλισεις...και βλεπουμε....
thanosatha
27-05-07, 15:10
ph:~6.5
kh:6-7
Xρησιμοποιεις co2? Καποιο αλλο μεσο για να κατεβασεις το ph?
Γιατι κατι δεν παει καλα...
Carebean pirate
27-05-07, 15:38
[/list]Xρησιμοποιεις co2? Καποιο αλλο μεσο για να κατεβασεις το ph?
Γιατι κατι δεν παει καλα...
Χρησιμοποιώ α/ο και ταμπλέτες co2...τι δεν πάει καλά..?:confused:
και ξαναρωταμε......
η βρυση σου,τι πεχα,ανθρακικη,και γενικη σκληροτητα εχει....???
thanosatha
27-05-07, 15:42
Για να εχεις ph 6.5 με kh 6 χωρις να χρησιμοποιεις καποιο αλλο μεσο εκτος co2 για να κατεβασεις το ph (π.χ. τυρφη), σημαινει πως εχεις 57ppm co2 στο νερο σου. Δε νομιζω να ζουν ψαρια ετσι...
Carebean pirate
27-05-07, 17:04
και ξαναρωταμε......
η βρυση σου,τι πεχα,ανθρακικη,και γενικη σκληροτητα εχει....???
Θα σας πω σε λίγο..
Για να εχεις ph 6.5 με kh 6 χωρις να χρησιμοποιεις καποιο αλλο μεσο εκτος co2 για να κατεβασεις το ph (π.χ. τυρφη), σημαινει πως εχεις 57ppm co2 στο νερο σου. Δε νομιζω να ζουν ψαρια ετσι...
:-? :smt017 :smt017 :smt017
Τι δεν κατάλαβες Χριστόφορε!! ???
Carebean pirate
27-05-07, 20:01
Αυτό.. που είπε ο thanosatha..!:)
Αυτό που είπε ο Θάνος είναι οτι σύμφωνα με τον πίνακα ή έχεις πολύ CO2 στο ενυδρείο σου ή δεν μετράς σωστά το ΡΗ σου!
Carebean pirate
26-06-07, 09:45
Μερικές νέες φωτό για να μου πείτε τις γνώμες σας:
http://www.imageshack.gr/thumbs/tzkgn2m00tzdyj3byiat.jpg (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=tzkgn2m00tzdyj3byiat.jpg)
http://www.imageshack.gr/thumbs/mmqrjm2w2emgz4wyjkza.jpg (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=mmqrjm2w2emgz4wyjkza.jpg)
Carebean pirate
26-06-07, 10:00
Βρε βρε ο Πειρατής!
Τι...? Είναι καλές ή όχι..? Οι δίσκοι είναι καλοί...?
εμενα μου αραισει πολυ...!
Δεν έχω ιδέα από δίσκους αλλά αν θες την γνώμη μου σαν γενική εικόνα είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο σου,φυτά και ψάρια.
Τώρα για λεπτομέρειες σχετικά με συνθήκες κτλ καλό είναι να σε συμβουλέψουν οι εμπειρότεροι της παρέας.
Πάντως φαίνεται ότι έχεις μεράκι και αγάπη για τους δίσκους.
Ρώτα τα παιδιά εδώ μέσα(που οι συμβουλές τους μόνο για το καλύτερο του ενυδρείου σου θα είναι σίγουρα)και όλα θα παν καλά.
Καλή συνέχεια.
Πειρατή ωραίο φαίνετε, μου άρεσε, αλλά γιατί δεν βγάζεις μια φωτογραφία που να φαίνετε ολόκληρο; Αν δεν δω ολόκληρο ενυδρείο δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ.
Carebean pirate
01-07-07, 13:33
Θα βάλω και ολόκληρη σύντομα...
Σήμερα έκανα μερικές σκέψειςγια το aquascaping... Μια ιδέα που μου ήρθε (δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστή) ήταν να βάλω τα ψάρια σε ένα κουβά και με ε΄να θερμοστάτη και μετά να βγάλω όλα τα φυτά που έχω στο ενυδρείο και να τα ξαναφυτέψω γιατί έτσι πως είναι τώρα δεν μου αρ΄σεσουν καθόλου.
Ξέχασα να πω ότι όταν βγάλω τους δίσκους και τους βάλω στον κουβά θα προσπαθήσω να πιάσω τον καθαριστή και θα κάνω και αλλαγή νερού..Ακόμα θα προσπαθήσω να βγάλω όσα σαλιγκάρια μπορώ και θα καθαρίσω και ολόκληρο το ενυδρείο γενικά.
Περιμένω τις γνώμε σας..
Θεωρώ το στρες που θα προκληθεί αρκετά μεγάλο!!! Προσπάθησε σιγά σιγά να το φτιάχνεις τμήμα τμήμα χωρίς να βγάλεις τα ψάρια από μέσα! Οι αλλαγές αυτές είναι πολύ πιθανόν να σε οδηγήσουν σε ασθένειες!!
Carebean pirate
01-07-07, 14:51
Θεωρώ το στρες που θα προκληθεί αρκετά μεγάλο!!! Προσπάθησε σιγά σιγά να το φτιάχνεις τμήμα τμήμα χωρίς να βγάλεις τα ψάρια από μέσα! Οι αλλαγές αυτές είναι πολύ πιθανόν να σε οδηγήσουν σε ασθένειες!!
Ασθένεις θα εννοείς το ick έτσι..? Αλλά και πάλι, θα είναι μια ευκαιρία να καθαρισω το ενυδρείο, να ξαναφτιάξω το ενυδρείο γενικα, να φυτέψω νέα φυτά κτλ.. :rolleyes:
Αλλά για να το λες εσύ, έτσι θα είναι.. Ποιος έιναι ο καλύτερος τροπος για να κάνω αυτό που είπα για το ενυδρείο, χωρίς να τα στρεσάρω πολύ, και χωρίς να τα βάλω σε ξεχωριστό κουβα...?
Προσπάθησε σιγά σιγά να το φτιάχνεις τμήμα τμήμα χωρίς να βγάλεις τα ψάρια από μέσα!
Και δεν είναι μόνον το ich!!! Το στρεςς μπορεί να οδηγήσει σε πολλά και άσχημα ....
Carebean pirate
01-07-07, 15:06
Και δεν είναι μόνον το ich!!! Το στρεςς μπορεί να οδηγήσει σε πολλά και άσχημα ....
α..οκ..καμιά ιδέα για τα άλλα...?
Carebean pirate
12-07-07, 21:54
α..οκ..καμιά ιδέα για τα άλλα...?
μμμ..μάλλον όχι.. :\
Θέλω να αλλάξω το χαλίκι μου γιατι μου είπαν ότι δεν είναι και το πιο κατάλληλο, και θέλω να βάλω άμμο. Πως θα γίνει...?
Carebean pirate
06-08-07, 16:51
Μερικές φωτό απο τους δίσκους μου και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.
πολυ ομορφα τα ψαρακια σου να σου ζησουν......
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.