Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Υπάρχει ψηφιακό Αμμωνιόμετρο?

dimitrisgiannoulakis
11-04-07, 17:20
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο όργανο με το οποίο να μπορούμε να κάνουμε ακριβής μετρήσεις τις αμμωνίας μέσα στο νερό:confused: :confused: . Μήπως γνωρίζει κανείς?

lasal
11-04-07, 23:21
Τι ακρίβεια θέλεις στις μετρήσεις σου?
Ενα απλό Liquid τεστ δεν σου αρκεί?

dimitrisgiannoulakis
13-04-07, 07:52
Φίλε λασαλ, προσπαθώ να βρω ότι μέσω υπάρχει έτσι ώστε να έχω συνεχείς μετρήσεις (ή τουλάχιστον εύκολες) και ακριβής. Γι’αυτό και το ερώτημά μου. Αν καταλαβαίνω καλά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για αμμωνία έτσι?

netblues
13-04-07, 08:16
Ηλεκτρονικο οχι..
Υπαρχει ομως το seachem ammonia alert που ειναι αρκετα ακριβες και διχνει μονιμα ενδειξη..
Μειονεκτημα οτι δεν δουλευει σε χαμηλο ph..

CASPER
13-04-07, 18:05
Ηλεκτρονικο οχι..
Υπαρχει ομως το seachem ammonia alert που ειναι αρκετα ακριβες και διχνει μονιμα ενδειξη..
ωχ.... όταν λέμε "χαμηλό"???

Μικρος
13-04-07, 18:07
Ηλεκτρονικο οχι..
υπαρχει της ΗΑΝΝΑγια NH3,N02,N03*και O2 οσο για την αξιοπιστια τους θα σου πουν οι εμπειροι,απλα ειναι λιγο ακριβα 200$
*

CASPER
13-04-07, 18:15
υπαρχει της ΗΑΝΝΑγια NH3,N02,N03*και O2 οσο για την αξιοπιστια τους θα σου πουν οι εμπειροι,απλα ειναι λιγο ακριβα 200$
*
ΜΟΝΙΜΟ εννοείς?

netblues
13-04-07, 18:26
Το κειμενο λεει οτι αν το ph ειναι κατω απο το 7 τοτε η αμμωνια γινεται αμμωνιο που δεν ειναι τοξικο...
Οποτε αν εχουμε το συγκεκριμενο σε ph 6.5 και για καποιο λογο το φιλτρο δεν δουλεψει και ανεβασει αμμωνιο, το ammonia alert δεν θα δουλεψει..
Αν ανεβει το ph πανω απο 7 τοτε θα το δειξει...
Παντως απο την εμπειρια σε αποτομα οverstocked ενυδρεια που αναγκαστικα εμφανιζεται αμμωνια, το ph πρεπει να ειναι πολυ κατω απο 7 για να μην υπαρχουν προβληματα. (ως προβληματα θεωρω να εμφανιζονται τριχες και καψιματα στις ακρες των πτερυγιων και να μην τρωνε...)

http://www.seachem.com/support/FAQs/AmmoniaAlertFAQ.html

A:The technology of this device is very unique to our company and has been an excellent seller for many years to hobbyists, breeders, and public facilities alike. The Ammonia Alert is designed to change color in the presence of free (gaseous) ammonia, not ammonium (ionized ammonia) which is harmless to fish and other aquatic life. The longer it is left in a particular body of water/aquarium, the more sensitive it becomes to that water. Most conventional test kits test total ammonia which is a combination of free ammonia + ammonium = total ammonia. PH is the determining factor on what type is present. If your pH is acidic (below 7.0), it is chemically impossible for ammonia (harmful gas) to exist. Yet a total ammonia test kit will register a reading because it detects both the free ammonia (harmful gas) and ammonium (harmless ionized form of ammonia). The more basic your pH becomes, the greater the chance of ammonia existing. Example: If you have 1.0 ppm of total ammonia and your pH is below 7.0, then 1.0 ppm will exist as ammonium. Ex. If you have 1.0 ppm of total ammonia and your pH is 7.6 (slightly basic), then of that 1.0 ppm total ammonia......only .2 or so would exist as a gas and the other .8 would exist as ammonium.

CASPER
13-04-07, 18:29
Απότι κατάλαβα δηλαδή, εγώ που έχω ΡΗ 6,7 με 6,8, τσάμπα το έχω μέσα?

PascM
13-04-07, 18:49
Κάπως έτσι!

CASPER
13-04-07, 18:52
Κάπως έτσι!
αααααα.... λαμπρά !!!!

Ευτυχώς δηλαδή που είμαι υστερική με τις μετρήσεις, και κάνω έτσι κι αλλοιώς κάθε εβδομάδα με υγρά, και δεν αρκέστηκα στο μόνιμο της seachem !!!!!

Μικρος
13-04-07, 20:11
αααααα.... λαμπρά !!!!

Ευτυχώς δηλαδή που είμαι υστερική με τις μετρήσεις, και κάνω έτσι κι αλλοιώς κάθε εβδομάδα με υγρά, και δεν αρκέστηκα στο μόνιμο της seachem !!!!!
σχετικα με το θεμα...

automated aquarium systems
ενδιαφερον site οπως και τα link που εχει,αρκετα πραγματα με τεχνολογια(μετρητες,controller.συστηματα αυτοματισμου) και καλες τιμες αφου ειναι σε $ ,συν τα μεταφορικα, συν αν υπαρξει τελωνειο.
βασικα εγω ψαχνομαι για ph/co2 controller και οσο πιο πολυ ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι....:confused: .

george
13-04-07, 20:14
http://www.saltycritter.com/probes.htm (http://www.saltycritter.com/milwaukee.htm)

CASPER
13-04-07, 20:20
βασικα εγω ψαχνομαι για ph/co2 controller.
milwaukee sms122 :)

george
13-04-07, 20:21
Παίζει και αυτό :
http://www.aquaristic.net/aquarium/measurement_regulation/measuring_electronic/controllers_computers/aqua_light_phco2_controller_sonderpreis.html?lang= 1

lasal
13-04-07, 22:39
*
Το φωτόμετρο της hanna ναι μέν κάνει καλές μετρήσεις ομως δεν ειναι συνεχείς.

dimitrisgiannoulakis
14-04-07, 10:21
Από ότι καταλαβαίνω τελικά, ψηφιακό αμμωνιόμετρο μάλλον δεν υπάρχει.:rolleyes: :rolleyes:

Πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση PH – τοξικής αμμωνίας. Δεν το ήξερα.

netblues
14-04-07, 11:11
Σε ενα στρωμενο ενυδρειο σωστα εξοπλισμενο η αμμωνια δεν εμφανιζεται ετσι απο το πουθενα. Ειναι αποτελεσμα διαφορων γεγονοτων, τα οποια μας υποψιαζουν και αρχιζουμε τις μετρησεις...
Το συστημα της seachem ειναι ήδη υπερ-αρκετό....

aafent
14-04-07, 20:58
Από ότι καταλαβαίνω τελικά, ψηφιακό αμμωνιόμετρο μάλλον δεν υπάρχει.:rolleyes: :rolleyes:

Πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση PH – τοξικής αμμωνίας. Δεν το ήξερα.

Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τη τοξικότητα της αμμωνίας μπορείς να διαβάσεις σχετικό μου άρθρο εδώ (http://www.prologic.gr/aafent/toxicnh3nh4.html)

dimitrisgiannoulakis
15-04-07, 10:09
Νομίζω ότι με έχετε καλύψει. Σας ευχαριστώ όλους. Aafent συγχαρητήρια για το άρθρο.

george
15-04-07, 21:43
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τη τοξικότητα της αμμωνίας μπορείς να διαβάσεις σχετικό μου άρθρο εδώ (http://www.prologic.gr/aafent/toxicnh3nh4.html)

Δεν το ανεβάζουμε ως υπόμνημα ;

dimitrisgiannoulakis
16-04-07, 08:25
Και εγώ πιστεύω ότι θα βοηθούσε πολύ ως υπόμνημα

aafent
16-04-07, 09:41
Και εγώ πιστεύω ότι θα βοηθούσε πολύ ως υπόμνημα

Καλημέρα σε όλους, εγω το προσάρμοσα και το έβαλα σαν Post, εάν κάποιος υπεύθυνος θέλει μπορεί να το μετακινήσει και να το κάνει είτε ξεχωριστό post είτε υπόμνημα.

Tolis
16-04-07, 12:34
Εγινε