Επιστροφή στο Forum : Τί ξύλο, τί πέτρα???
Χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη!
Θα ήθελα τα φώτα και τις γνώσεις σας σχετικά με το διάκοσμο του ενυδρείου που προσπαθώ να στήσω...
Θέλω να φτιάξω έναν όσο πιο αληθινό βιότοπο (Upper) Rio Negro -στο μόνο που κάνω παραχώρηση είναι στην προσθήκη λίγων φυτών- και το ερώτημά μου έχει να κάνει με το τί ξύλο έχει ο ποταμός και πως μπορώ να το αναπαραστήσω με ίδιο ή παρόμοιο, καθώς και τι πέτρες!
Στην πέτρα έχω διαβάσει για γρανίτη, αλλά είμαι σωστός και αν ναι, τι χρώμα είναι..?
Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη,
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ίσως σε βοηθήσει αυτό
http://fish.mongabay.com/
http://fish.mongabay.com/biotope_amazon_blackwater.htm
http://www.mongabay.com/brazil_amazon_river.htm
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!:p
Μήπως υπάρχει και κάτι πιο συγκεκριμένο..?:rolleyes:
Κάποιες κατευθύνσεις-υποδείξεις για ξύλα και πέτρες, καθώς στα μαγαζιά δεν υπάρχει τίποτα Αμαζονίου (τουλάχιστον από όσα έχω ρωτήσει)...:p
Φέρνουν κυρίως από Αφρική και Μαλαισία...:(
Και ποιό είναι το πρόβλημα ;
Πρέπει να βρεις πέτρες και ξύλα μαζεμένα από τον Αμαζόνιο ;
Δες τις φωτογραφίες και ψάξε να βρεις κάτι που μοιάζει !!!
Δεν έχεις και πολύ άδικο george...:cool:
Άντε και πες ότι βγάζω μια κάποια άκρη με τα ξύλα...
Με τις πέτρες δε βρήκα κάποια φωτό...:(
ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΘ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ...
Για να δεις τι πέτρες,ψάξε για υποβρύχιες φωτό του ποταμού και θα δεις πως είναι...Αν και απόσο ξέρω ο Negro δεν έχει και πολύ πέτρα...Είναι ποταμός με πολύ οργανική ύλη που σαπίζει και έχει κυρίως ξύλα,πεσμένα φύλλα και άλλα...Τα δοκιμαντερ ''Αγρια Νοτια Αμερικη'' μέρος 1 ή 2 έχουν υποβρύχιο βιντεο του ποταμού και δείχνουν και λίγο την συμπεριφορά των Festivum στη φύση...Αν θες πάρε και δες το...Δεν υπάρχουν πέτρες...
Όσο για ξύλα,μερικά pet shop φέρνουν ξύλα Μαονι που είναι τροπικα Νοτιο Αμερικάνικα δέντρα...Τα γνωστά Mahogany...
Κωνσταντίνε τα ντοκυμαντέρ που προτείνεις θα τα βρω σε βίντεο κλάμπ...σε παλιά τεύχη εφημερίδας...που..?
Δυστυχώς το Mahogany δεν είναι ξύλο Ν.Αμερικής, αλλά από άλλες περιοχές, με πιο πιθανή την Αφρική...:(
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahogany
Ωραίο σαν ξύλο και σαν χρώμα όμως, θα ταίριαζε σε δεξαμενή μαύρου νερού,είχα πάει να δω το ξύλο στο μαγαζί που μου είχες προτείνει (σε ευχαριστώ:D ), αλλά πάλι δεν είχε κομμάτια και φέρνει ελάχιστα γενικά...
Για την πέτρα μετά από πολύ +-4 έμαθα ότι υπάρχει, αλλά μόνο upper, ούτε middle, ούτε lower Negro... Σίγουρα γρανίτης αλλά δεν είδα ούτε μια φωτό για να ξέρω περίπου τη μορφολογία και το χρώμα του... Αν έχεις κάνα λινκ...
Δε ξέρω αν θα τα βρεις σε βίντεο club αλλά σίγουρα θα τα βρεις στα Metropolis,fnac και άλλα καταστήματα που πουλάνε και Dvd.
Τα mahogany είναι Ν. Αμερικάνικα δέντρα.Απλά υπάρχει και ένα άλλο δέντρο από Αφρική που συγγενεύει με αυτά και έχει ξύλο παρόμοιας ποιότητας...Όμως πιο συχνά βρίσκεις ξυλεία από τα Ν. Αμερικάνικα είδη παρά από το Αφρικάνικο είδος...Πάντως πράγματι,παίζει να είναι και του Αφρικάνικου είδους.Ίσως αν δεις φωτό ξύλου των Ν. Αμερικάνικων και του Αφρικάνικου να υπάρχει κάποια εμφανή διαφορά και έτσι να τα ξεχωρίσεις...Εγώ πάντως όταν χρειαστώ ξανά ξύλα θα κοιτάξω αυτό που σου είπα...όσον αφορά για το μαγαζί που σου είπα οτι έχει,μπορεί και αν έχει αλλά να μην το ξέρουν οι υπάλληλοι:D Αν ξαναπας,ψάξε για πολύ σκούρο καφέ-κόκκινο ξύλο με τελείως διαφορετική σύσταση από τα mopani...Αν τους το δείξεις και τους ρωτήσεις,θα σου πουν οτι είναι μαόνι.
Από πέτρες,όπως σου είπα το μέρος που θες δεν έχει...Πέτρες θα βρεις,αν βρείς,μόνο στο κεντρικό ποτάμι που έχει αρκετή ροή...Εσύ όμως αναπαριστάς τις πιο ήσυχες περιοχές αφού έχεις altum οι οποίες δεν έχουν πέτρες...
Δεν ξέρω τι πέτρες βρίσκεις στο Negro,ξέρω πάντως πως στο γειτονικό Orinoco βρίσκεις βασάλτη...
file mou mpwreis na valeis opiadipote petra arkei na plithi kala
καλως ηρθες nakis!!
:p
σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες...ειναι στους κανονες του φορουμ.
υποθετω πως μετα 3 χρονια η διακοσμηση θα εχει γινει...
Και οχι, δεν μπορει να βαλει οποιαδηποτε πετρα, για το ενυδρειο που θελει.
διαβασες και το ποστ Τολη...:p..??
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.