PDA

Επιστροφή στο Forum : Κόκκινο σπυράκι.


garfield
07-04-07, 19:35
Λοιπόν, το ένα μου χρυσόψαρο (2 χρυσόψαρα μέσα σε ένα 25λιτρο με επίπεδα αμμωνίας κανονικά από ότι είπε ένας φίλος μου που μου έκανε τα τεστ που μου είχατε πει να πάρω - πριν 3 μέρες έκανα το τεστ). το ένα λοιπόν στο στοματάκι του από το πλάι σαν να πρήστηκε λιγουλάκι..όχι πολύ...λίγο μόνο...είχε κανά 2 μέρες κρυβόταν πίσω από τα φυτά και σήμερα ξεθάρρεψε λίγο μόλις άναψα την λάμπα....βασικά τώρα που το βλέπω καλύτερα είναι πώς είναι τα σπυράκια τα κόκκινα στην αρχή ..έτσι. Και είναι από το στόμα το πρήξιμο μέχρι κάτω από το μάτι...σαν σπυράκι κόκκινο....μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Δεν μπορώ τώρα να βάλω φωτογραφία...ελπιζω κάποιον από εσάς να βρω μέσα....και καλή ανάσταση εύχομαι!

tsikis
07-04-07, 20:49
2 χρυσόψαρα σε 25 λίτρα είναι πολλά.
Για ένα χρυσόψαρο χρειάζονται τουλάχιστον 20 λίτρα....

Blanch για βοήθησε λιγάκι την κατάσταση!!!

Blanch
07-04-07, 21:22
Ακούγεται σαν βακτηριδιακή μόλυνση και ο σημαντικότερος λόγος που την προκαλεί είναι οι συνθήκες του νερού. Τα 25 λίτρα (που δε θα είναι καθαρά αν αφαιρέσουμε τον όγκο που πιάνουν χαλίκι, διακοσμητικά, το ίδιο το τζάμι κ.λ.π.) δεν προσφέρουν σταθερές συνθήκες ακόμα και αν οι μετρήσεις είναι καλές. Παρ' όλα αυτά θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζουμε σαφείς μετρήσεις αμμωνίας ΝΗ3/ΝΗ4, νιτρωδών ΝΟ2 και νιτρικών ΝΟ3. Αν υπάρχει πρόβλημα εκεί, είναι το πρώτο που θα πρέπει να διορθώσουμε.

Κόκκινα εξανθήματα είναι πολύ συχνά συμπτώματα που εξελίσσονται σε πληγές. Δεδομένων των τώρα συνθηκών προτείνω προσθήκη αλατιού σε αναλογία 0,3% αφού προηγηθεί αλλαγή νερού και οπωσδήποτε τεστάρισμα του νερού για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

garfield
08-04-07, 19:23
ok, θα πάω να ξαναπάρω τα τεστ και θα σας πω ότι νεότερο.Αλάτι πως βάζω; γενικά δεν βάζω καθόλου αλάτι μέσα στο νερό. Απλά κάνω αλλαγές νερού κάθε 2 μέρες το μισό ενυδρείο..τι να κάνω σήμερα να προλάβω; πάντως έχει ζωηρέψει αρκετά

aafent
08-04-07, 22:08
Αγοράζεις τυροκομικό αλάτι ή ενυδρειακό αλάτι και σύμφωνα με τη δοσολογία της Αργυρούς βάζεις το αλάτι μέσα στο νερό μαζί με το αντιχλώριο, αναδεύεις πολύ καλά και το ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο. Δεδομένου της κατάστασης του ψαριού έχω να σου συστήσω να κάνεις την απόρριψη αλλά και τη συμπλήρωση του νερού σου με τη χρήση μικρής διαμέτρου σωλήνα ώστε η αλλαγή να γίνει αργά και να αποφύγεις επιπλέον στρες. Επίσης το νερό που θα βάλεις να έχει την ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου σου.

Blanch
09-04-07, 12:09
γενικά δεν βάζω καθόλου αλάτι μέσα στο νερό.

Δεν υπάρχει λόγος να βάζεις γενικά αλάτι σε ενυδρείο με χρυσόψαρα παρά μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακολούθησε τις οδηγίες του aafent. ;)

garfield
09-04-07, 12:56
αυτό το αλάτι το βρίσκω σε πετ σοπ? να ξέρω να πάω αύριο να πάρω γιατί σήμερα είναι κλειστά ή κάνω λάθος? δεν βάζω κοινό αλάτι ε? Τελικά σήμερα που το είδα είναι σαν σπυρί κόκκινο. Δεν είναι κοκκινίλα. Είναι σπυρί μάλλον. Και γενικά κρύβεται πίσω από ένα φυτό. Μόνο αν πάω εγώ κοντά και μιλήσω αρχίζει να βγαίνει και να κουνιέται.τέσπα...

πάντα με σωλήνα αλλάζω το νερό . Αλλά ήταν λίγο μεγάλος...σαν λάστιχο...λ΄τε να φταίει αυτό? Αύριο θα έχω και τα τέστ.

george
09-04-07, 13:11
Μπορείς να αγοράσεις αυτό από κάποιο ενυδρειομάγαζο ;)

garfield
09-04-07, 13:21
ευχαριστώ ελπίζω να μην πάθει κάτι το ψαράκι ως αύριο και να το σώσω...

garfield
09-04-07, 14:04
τα έβγαλα φωτογραφίες μήπως βοηθήσει, γιατί τώρα αγχώθηκα γιατί και το άλλο ψάρι το πορτοκαλί κάτι έχει πίσω...ένα εξόγκωμα, ...εκεί είχε μερικά πτερύγια αλλά του τα τσίμπαγε το άλλο. τώρα βλέπω ότι το πορτοκαλί κάποιες φορές πάει και κυνηγάει το άλλο για λιγάκι..τι να κάνω βρε παιδιά;;;ουφ...:( (ο τρόπος που έβγαλα το άσπρο δεν είναι και ο καλύτερος, αλλά ήθελα να το δείτε μήπως με βοηθήσετε...έχει κάτι στο χείλος του, στο στόμα...δεν φαίνεται πολύ καλά...)βοηθήστε με please...

Blanch
09-04-07, 18:47
Δυστυχώς από τις φωτογραφίες δε μπορώ να διακρίνω κάτι σαφές. Αλλά από τα συμπτώματα που περιγράφεις ή πρόκειται για παράσιτα ή για βακτηριδιακή μόλυνση. Η θεραπεία με το αλάτι που προαναφέρθηκε, αυτή τη στιγμή είναι η πιο ενδεδειγμένη. Το ψάρι με το πρόβλημα στο στόμα ίσως να έχει προσβληθεί από mouth rot, το οποίο συναντάται συχνά σε μικρά ενυδρεία όπου τα ψάρια λόγω έλλειψης χώρου χτυπούν στα τοιχώματα του ενυδρείου ή πάνω στα διακοσμητικά που βρίσκονται μέσα. Το κυνηγητό μεταξύ τους γίνεται ή λόγω αναπαραγωγής ή λόγω στενότητας χώρου, που προκαλεί επιπλέον στρεσάρισμα.

Σύντομα θα πρέπει να προμηθευτείς μεγαλύτερο ενυδρείο...

garfield
09-04-07, 21:35
ναι μάλλον...αύριο πάω για αλάτι σούμπιτο...

aafent
10-04-07, 22:30
Τι έγινε ; έβαλες αλατάκι ;