Επιστροφή στο Forum : Νανοκιχλιδες
Γεια σας εδω και καιρο διαβαζω για τις νανοκιχλίδες τις νοτιας αμερικης.Εχω ενα 54λιτρο ενυδρειο.Σκεφτομουν για ενα ζευγαρι ραμιρεζι η για τα apistogramma agassizi.Πιστευετε οτι με τις καταλληλες συνθηκες νερου(μαλακο κ ελαφρως οξινο νερο) θα μπορεσω να εχω καποιο απ αυτα τα ειδη στο συγκεκριμενο ενυδρειο?Αν τελικα βαλω ενα ζευγαρι ραμιρεζι,στο ιδιο ενυδρειο θα μπορω να βαλω κ ενα μικρο κοπαδακι νεον η καρδιναλους(δεδομενου οτι ειναι μικροσωμα και δν αυξανουν πολυ την ιχθυοφορτιση)?
Τα ραμιρέζι θα βολευτούν μια χαρά αν τους προσφέρεις τις συνθήκες που αναφέρεις.
Το ίδιο και τα απιστογραμμα αλλά δεν μπορείς να βάλεις πάνω από ένα θηλυκα που μερικά απιστος χρειάζονται.
Αν στοχεύεις να κρατήσεις γέννα, το κοπαδάκι θα δυσκολέψει την κατάσταση.
Αν και θεωρούνται πιο ανθεκτικά και καταλληλότερο για τον αρχάριο (έστω στις νανοκιχλίδες), δεν θα πρότεινα κανένα Apistogramma σε ενυδρείο μικρότερο από 80 λίτρα.
Με τις κατάλληλες συνθήκες (επεξεργασία του νερού - μαλακό, όξινο) και με λίγη προσοχή, μπορείς να κρατήσεις άνετα ένα ζευγάρι ramirezi στο ενυδρείο σου. Για κοπάδι, θα έλεγα το πολύ 5 otocinclus sp. και όχι κάποιο είδος tetra.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Μαλλον τελικα ραμιρεζι θα επιλεξω.Προεχει βεβαια η ρυθμιση των παραμετρων νερου με τις οποιες μεθοδους αποφασισω,ετσι ωστε να παρεχω στα ραμιρεζι οσο το δυνατον καλυτερες συνθηκες.
Αν και θεωρούνται πιο ανθεκτικά και καταλληλότερο για τον αρχάριο (έστω στις νανοκιχλίδες), δεν θα πρότεινα κανένα Apistogramma σε ενυδρείο μικρότερο από 80 λίτρα.
Με τις κατάλληλες συνθήκες (επεξεργασία του νερού - μαλακό, όξινο) και με λίγη προσοχή, μπορείς να κρατήσεις άνετα ένα ζευγάρι ramirezi στο ενυδρείο σου. Για κοπάδι, θα έλεγα το πολύ 5 otocinclus sp. και όχι κάποιο είδος tetra.
Σίγουρα η απάντηση αυτή είναι πιο σωστή !
Με αυτά που βλέπω τελευταία όμως έχουν αλλάξει λίγο τα 'νούμερα' και οι προτάσεις.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα άπιστος θέλουν τουλάχιστον 120 Λιτρα αλλά βλέπουμε να προτείνουν 50-60 ως το κατώτερο όριο....:|
Σχετικα με το κοπαδακι τετρα που ρωτησα,θα ειναι καλυτερο να μην το βαλω με τα ραμ μονο για τη περιπτωση γεννας?Αν δν ειναι ζητουμενο η αναπαραγωγη μπορουν να συμβιωσουν ειρηνικα με τα ραμιρεζι μιας και μιλαμε για μικρο ενυδρειο?
Βεβαίως και μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά (εξαιρείται η περίπτωση γέννας). Απλά δεν θα πρέπει να υπερβείς τα 5-6 άτομα.
Γεια σας.Επιστρεφω σ αυτο το θεμα μετα απο καποιο καιρο, καθως τη δευτερα αγορασα δυο bolivian ram.Τα προτιμησα απ τα blue ram καθως διαβασα οτι γενικα ευκολότερα απ αυτα.Τελικά όμως ειναι και τα δυο αρσενικα.Γενικα τα πανε καλα αλλα οταν ερθει η ωρα του φαγητου,το πιο μεγαλο κυνηγαει το μικρο συνεχως μεχρι να υσηχασουν μετα απο καποια ωρα.Σχετικά με τις συνθηκες εχω ph 7, gh 6 , kh 4.Πιστευτε οτι θα πρεπει να ανεβασω μηπως τις σκληροητες? Για το θεμα του φυλλου θα πρεπει να απομακρυνω το ενα αρσενικο μιας και το ενυδρειο ειναι 54 λιτρα ετσι δεν ειναι?
Δεν νομίζω ότι παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα οι μετρήσεις σου, είναι μια χαρά.
Σίγουρα αν κάνεις ένα ζευγάρι, θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους :D
Eυχαριστω για την απαντηση.Κατι ακομα,μηπως 54 λιτρα ειναι λιγα για το συγκεκριμενο ειδος(microgeophagus altispinosa) η μπορω να τα διατηρησω οπως ακριβως τα microgeophagus ramirezi?
Είναι οριακά (αρκετά οριακά θα έλεγα) για ένα ζευγάρι και 4-5 otocinclus.
Διαβαζοντας και σε διαφορα site διαπιστωσα οτι οντως ειναι πολυ οριακα για τα λιτρα μου οποτε θα τα δωσω και θα παρω ενα ζευγαρι blue ram.
Ευχαριστω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.