Επιστροφή στο Forum : ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΖΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ
:) ΓΕΙΑ ΣΑΣ:p
Εχω κατασκευασει αυτοματη αλλαγη νερου με φλοτερ -ρελε-και ολα τα :D υπολοιπα.τα προβληματα που αντιμετωπισα εκτος των αλλων ειναι οτι διοχετευω στο συστημα μονο κρυο νερο μιας και δεν εχω βρει καποια πατεντα να ριχνει στο ενυδρειο νερο ζεστο και κρυο στους 28 βαθμους ασ πουμε.
και μια μαθηματικη εξισωση για μαθηματικουσ .
Το ενυδρειομου ειναι 380 λιτρα στους 28 βαθμους και κανω αλλαγη με κρυο νερο 14 βαθμων κελσιου και αλλαζω 60 λιτρα ποσο θα πεσει η θερμοκρασια δηλαδη απο 28 ποσο θα παει?
Ολο και καποια πατεντα θα υπαρχει για ζεστο και κρυο νερο καθως επισης και καποις μαθηματικος με πτυχιο ομως.:D
Εγω μαθηματικος δεν ειμαι, αλλα αν αλλαζεις 60 στα 380 δεν θα εχεις προβλημα. Αν πεσει και 1 - 2 βαθμους η θερμοκρασια δεν τρεχει τιποτα...
Στο σχολειο αλλαζουμε τι 1/3 του νερου και πεφτει 2 βαθμους τον χειμωνα.
Το ενυδρειομου ειναι 380 λιτρα στους 28 βαθμους και κανω αλλαγη με κρυο νερο 14 βαθμων κελσιου και αλλαζω 60 λιτρα ποσο θα πεσει η θερμοκρασια δηλαδη απο 28 ποσο θα παει?
Περίπου 25,79
Περίπου 25,79
Στην πραξη ειναι μικροτερη η διαφορα. Θερμοκρασια εχουν και το υποστρωμα και τα τζαμια και ολα μαζι κρατανε πιο χαμηλα την απωλεια.
Παντως για τετοιο ποσοστο αλλαγης δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ασχοληθεις. Εκτος και αργοτερα χρειαστεις μεγαλυτερες αλλαγες, οποτε αλλαζει το πραγμα....
τα προβληματα που αντιμετωπισα εκτος των αλλων ειναι οτι διοχετευω στο συστημα μονο κρυο νερο μιας και δεν εχω βρει καποια πατεντα να ριχνει στο ενυδρειο νερο ζεστο και κρυο στους 28 βαθμους ασ πουμε.
Αν και με 60 λίτρα δεν θα έχεις πρόβλημα υπάρχει και η λύση της hydor
http://www.aquatichouse.com/Pumps_files/Hydor%20inline.jpg
http://www.hydor.it/inglese/eth.htm
Λίγο υπομονή μόνον γιατί αργεί αν κατέβει η σελίδα.
έξυπνη κατασκευή που πιστεύω βοηθάει την όποια αυτοματοποίηση.
το θέμα είναι αν προλαβαίνει να ζεστάνει το νερό τόσο γρήγορα που θα περνάει απο μέσα του ή απλά αν "σπάει" λίγο το παγωμένο νερό και το ανεβάζει μόνο μερικούς βαθμούς ....
Ανάλογα τη ροή και τα βατ οπως οι ταχυθερμοσίφωνες
Στην πραξη ειναι μικροτερη η διαφορα. Θερμοκρασια εχουν και το υποστρωμα και τα τζαμια και ολα μαζι κρατανε πιο χαμηλα την απωλεια.
Παντως για τετοιο ποσοστο αλλαγης δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ασχοληθεις. Εκτος και αργοτερα χρειαστεις μεγαλυτερες αλλαγες, οποτε αλλαζει το πραγμα....
Θερμοτητα δασκαλε.. θερμοτητα..
Θερμοτητα δασκαλε.. θερμοτητα..
Σωστο, αλλα βλεπεις, ου γαρ ερχεται μονον...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.