PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπολιασμα?

Varavas
01-04-07, 14:53
Γεια χαρα στη παρεα σας και συγχαρητιρια για την πολυ καλη δουλεια που εχετε κανει στο συλλογο σας.
Πριν λιγο καιρο αποφασισα να ξεκινισω ενα μικρο ενυδρειο (100λτ) με την βοηθεια ενος εμπειρου φιλου,το ενυδρειο το εστησα χθες και εχω προσθεσει 5λτ απο το νερο του φιλου μου.Αυτο μπορει να θεωρηθει μπολιασμα?αν οχι με την προυποθεση οτι εχω <<ετοιμο νερο>> τι βηματα πρεπει να ακολουθησω για στρωσιμο?
Να σημειωσω δε οτι το ενυδρειο του εδω και 3 χρονια ειχε μονο μια απωλεια οποτε πιστευω οτι ειναι καθαρο.Δυστηχως δε μπορω να σας δωσω πληροφοριες για το τι ειδους ψαρακια εχει μεσα (δεν τα αναγνωριζω ακομα :p ).

klaz
01-04-07, 15:09
καλως ηρθες στη παρεα μας φιλε μου!!!
δυστυχως ενυδρειο ΔΕΝ μπολιαζουμε με νερο.....
το μπολιασμα γινεται με βιολογικο υλικο απο ηδη στρωμενο ενυδρειο που τρεχει,και ειναι υγιες..!!!!
προφανως αν μπορει ο φιλος σου να σου δωσει λιγο απο το υλικο που εχει στο φιλτρο του για να το στιψεις(ολη τη βρωμια δξλαδη..!!) μεσα στο δικο σου....
για δες παρακατω κατι σημαντικο.....
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/aquastart.htm

καλη συνεχεια φιλε μου,και καλο διαβασμα..!!!

ΥΓ.ετοιμο νερο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..!!!!!!
ΥΓ2.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΨΑΡΙΑ ΜΕΣΑ...,ΒΓΑΛΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ..!!! ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ.....

Varavas
01-04-07, 15:24
Οκ σημερα 8α τον επισκευτω και θα του ζητησω υλικο απο το φιλτρο του.Ειναι το ιδιο αν στιψουμε το σφουγγαρι του σε νερο το οποιο αργοτερα το τοποθετησω στο δικο μου ενυδρειο?Επισης θα ηθελα να μου πειτε ποσα ψαρακια χωραει το ενυδρειο μου χωρις να υπαρχει προβλημα?

klaz
01-04-07, 15:41
διαβασε με πολυ προσοχη οσο περισσοτερο μπορεις στο λινκ που θα σου δωσω.....
θα βρεις τις περισσοτερες απαντησεις στις ερωτησεις σου...;););)
http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm

ΥΠΟΜΟΝΗ,ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ..!!!!!

halvas69
01-04-07, 17:19
Ειναι το ιδιο αν στιψουμε το σφουγγαρι του σε νερο το οποιο αργοτερα το τοποθετησω στο δικο μου ενυδρειο?

Nαι έτσι θα το κάνεις.

Varavas
02-04-07, 03:25
Οκ το μπολιασμα εγινε ο χρονος θα δειξει αν πετυχε.Παρατηρησα οτι στην επιφανεια του ενυδρειου μου υπαρχουν αρκετες φυσαλιδες που επιπλεουν.Ειναι φυσιολογικο αυτο?

Tolis
02-04-07, 08:06
Φυσιολογικο ειναι απο το στιψιμο.
Υο οψιν πως οταν μπολιαζουμε, ή βαζουμε κατευθειαν λιγα ψαρια μεσα, ή ριχνουμε λιγη τροφη καθημερινα για να διατηρουνται τα βακτηριδια στο φιλτρο.