PDA

Επιστροφή στο Forum : γεια σας

manolo
22-03-07, 16:36
εχουμε ενα ενυδρειο 125 λιτρα εχω μεσα 1σιλβερ σαρκ 1 γκουραμι 1 παγκασιο 1 κιχλιδα αφρικησ κιτρινη 1 παρανταις (μαλλον αρσενικο) 1 γατοψαρο αρμυ 1 τζουελ 1 οσκαρ 1 κλοουν 1παπαγαλο 1 ακομα αλλα δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του ποια απο αυτα μπορω να κανω αναπαραγωγη και αν γινεται βεβαια θα ηθελα κιολασ να με πειτε πως ξεχωριζουν τα γκουραμι αρσ-θθλ κι το παρανταις ευχαριστω.

Giorgos
22-03-07, 16:41
Καλησπέρα.

Καταρχάς, χωρίς να έχω σκοπό να σε αποθαρύνω, θα σου έλεγα πρώτα να κοιτάξεις να διορθώσεις τη σύνθεση του ενυδρείου σου και μετά να πας ένα βήμα παραπάνω που είναι η αναπαραγωγή.

Αφιέρωσε όσο χρόνο μπορείς και θέλεις διαβάζοντας το φόρουμ μας μιας και θα βρεις πολλές πληροφορίες για τα ψάρια που έχεις. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοώ λέγοντας σου να διορθώσεις τη σύνθεσή σου.
Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8388

Καλωσόρισες και καλό διάβασμά!

netblues
22-03-07, 16:45
Ταχεις καιρο ολα αυτα η τα πηρες προσφατως?
Απο στρωσιμο πως παμε?

alexinio
22-03-07, 17:02
δεν ξερω πολλα απο ψαρια και γενικα απο ενυδρεια αλλα νομιζω οτι τα ψαρια που εχεις στο ενυδρειο σου δεν ταιριαζουν
βασικα το gourami μου φαινεται λιγο ακυρο

crazyio
22-03-07, 18:40
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κοίτα την σύνθεση των ψαριών σου ....
απορρώ πως χωρέσανε τόσα εκει μέσα και τα συγκεκριμένα είδη !!
διάβασε πολύ καλά όσα περισσότερα μπορείς στο φόρουμ και θα καταλάβεις τί λάθη έχεις κάνει αλλά και πως μπορείς να τα διορθώσεις.;)

vasilakis
23-03-07, 01:09
Το γκουραμι ειναι το λιγοτερο ακυρο απο ολα...
Δες τις αναγκες καθε ψαριου και απομακρυνε οτι δεν μπορει να εχει υγιη ζωη στο ενυδρειο.

george
23-03-07, 10:14
δεν ξερω πολλα απο ψαρια και γενικα απο ενυδρεια αλλα νομιζω οτι τα ψαρια που εχεις στο ενυδρειο σου δεν ταιριαζουν
βασικα το gourami μου φαινεται λιγο ακυρο

Μοd.note : άμα δεν ξέρουμε ή άμα δεν είμαστε σίγουροι για κάτι ας μην το λέμε. Έτσι δεν είναι φίλε μου ; ;)

manolo
26-03-07, 16:55
εχω ενυδρειο 125 λιτρα και εχω μεσα τα εξης ψαρια 1 παγκασιο(δεν γνωριζω αν ειναι αρσενικο-θυλ ας πει καποιος),1 οσκαρ αλπινο,2 παρανταις μαλλον ζευγ, 1 παπαγαλο,1 γατοψαρο (αρμυ),1κιχλιδα κιτρινη αρσενικια(Labidochromis sp. “yellow” (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm)αφρικης νομιζω,1 θυλικο τζουελ(ο συζηγος απεβιωσε),1 κλοουν,1 σιλβερ σαρκ,1 δολαριο,2 γκουραμι κολισα,1 ραμιρεζ. θελω να με πειτε την γνωμη σας βασικα για ολα αυτα που εχω μεσα στο ενυδρειο και φυσικα ενα μπωρο να παρω καποιες γεννες απο αυτα και πως...φιλικα ΜΑΝΟΣ

george
26-03-07, 19:50
To ενυδρείο σου έχει μεγάλο πρόβλημα με την ασυμβατότητα των ψαριών που έχεις μέσα.
Πρώτα θα πρέπει να κοιτάξεις αυτό και μετά όλα τα υπόλοιπα.

manolo
27-03-07, 10:47
εχουμε ενα ενυδρειο 125 λιτρα εχω μεσα 1σιλβερ σαρκ 1 γκουραμι 1 παγκασιο 1 κιχλιδα αφρικησ κιτρινη 1 παρανταις (μαλλον αρσενικο) 1 γατοψαρο αρμυ 1 τζουελ 1 οσκαρ 1 κλοουν 1παπαγαλο 1 ακομα αλλα δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του ποια απο αυτα μπορω να κανω αναπαραγωγη και αν γινεται βεβαια θα ηθελα κιολασ να με πειτε πως ξεχωριζουν τα γκουραμι αρσ-θθλ κι το παρανταις ευχαριστω.

να βγαλω δηλαδη γκουραμι πηρα και ενα θυλ τωρα :( απο στρωσιμο το νερο ειναι μια χαρα εκανα και το σχετικο τεστ ph και ανανεωσα νερο στο 1/3 του. τωρα οσο για αναπαραγωγη που λεω δεν το δενω σχοινι κορδονι που λεμε απλα εαν κατσει εκατσε (θελω να κατσει -+13 ).θα το βγαλω φωτο και θα προσπαθισω να την ανεβασω εδω

PascM
27-03-07, 10:50
Φίλε και συνονόματε δεν θα κάτσει με τίποτα η αναπαραγωγή! Το θέμα είναι οτι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με τα ψάρια που έχεις και φυσικά το ph τεστ δεν είναι το βασικό σου αυτή τη στιγμή! Αυτά που θέλεις είναι ΝΗ3/ΝΗ4 - ΝΟ2 - ΝΟ3

klaz
27-03-07, 10:56
αγαπητε φιλε,το θεμα δεν ειναι αν θα βγαλεις η οχι αναπαραγωγη,αλλα οπως ειπε παραπανω και ο george,να φτιαξεις τη συνθεση των ψαριων σου,που ειναι στην κυριολεξια οτι να'ναι..!!!!!:(....προφανως η δεν σε ενημερωσε ποτε κανεις για τα ψαρακια που αγοραζες,η απλα οτι σου αρεσει...καταληγει στο ενυδρειο σου..
δεν ειναι ομως ετσι..!! τα ψαρακια σου χρειαζονται διαφορετικες συνθηκες νερου(και οχι μονο) το ενα απο το αλλο,οποτε καταλαβαινεις οτι εδω δεν μιλαμε για αναπαραγωγη.??,αλλα για επιβιωση.....
απο τεστ,δεν ειναι τοοσο πολυ σημαντικο στην παρουσα φαση το να μετρας το πεχα,αλλα να δεις τα νιτρικα σου,και την αμμωνια,η οποια ειναι δηλητηριο και σκοτωνει.....
βλεπεις,λοιπον οτι εχεις αρκετο διαβασμα,και θα πρεπει να διαλεξεις τελικα,ποια ψαρακια σου αρεσουν και να συνεχισεις με αυτα.....
στο παρακατω λινκ υπαρχουν αρθρα γραμμενα ευκολα για αρχαριους,που θα σε βοηθησουν αρκετα...καλη συνεχεια απο μενα...http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm

John T
29-03-07, 18:19
1 γατοψαρο (αρμυ)

γνωρίζει κανείς ποια είναι η επιστημονική ονομασία του ψαριού αυτού?

george
29-03-07, 23:36
Corydoras armatus :confused::confused::confused:

tzimakos
30-03-07, 01:32
εχω ενυδρειο 125 λιτρα και εχω μεσα τα εξης ψαρια 1 παγκασιο(δεν γνωριζω αν ειναι αρσενικο-θυλ ας πει καποιος),1 οσκαρ αλπινο,2 παρανταις μαλλον ζευγ, 1 παπαγαλο,1 γατοψαρο (αρμυ),1κιχλιδα κιτρινη αρσενικια(Labidochromis sp. “yellow” (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm)αφρικης νομιζω,1 θυλικο τζουελ(ο συζηγος απεβιωσε),1 κλοουν,1 σιλβερ σαρκ,1 δολαριο,2 γκουραμι κολισα,1 ραμιρεζ. θελω να με πειτε την γνωμη σας βασικα για ολα αυτα που εχω μεσα στο ενυδρειο και φυσικα ενα μπωρο να παρω καποιες γεννες απο αυτα και πως...φιλικα ΜΑΝΟΣ

οταν λες παπαγαλο, εννοεις παπαγαλόψαρο? - ή έχωσες εκεί μέσα κανέναν original παπαγαλο?με φτερα κι ετσι....

MiziGr
30-03-07, 02:25
Φίλε manolo!!!! Τα ψάρια που έχεις πραγματικά είναι αντελώς ασύνδετα μεταξύ τους. Ορισμένα δεν κάνουν καν για τα λίτρα που έχεις. Εγώ στη θέση σου θα τα έδινα όλα πίσω (ή θα κρατούσα μόνο αυτά που κάνουν για το ενυδρείο μου) και θα ξεκινούσα από την αρχή!!!!! Δεν μας είπες ποιός σου πρότεινε τα συγκεκριμένα ψάρια!!!! Αν το έχει κάνει μαγαζάτορας είναι πραγματικά για :smt070:smt070:smt070

PascM
30-03-07, 11:58
Corydoras armatus :confused::confused::confused:

Μήπως είναι αυτά που είδα τελευταία με κάτι μπλεδάκια και ροζάκια σεμέν! και δεν κάνω πλάκα μιλάω για βαμένα!