PDA

Επιστροφή στο Forum : ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

alexinio
22-03-07, 21:29
γεια σας
θελω να ρωτησω κατι
ενα δωματιο εχει προβλημα με την υγρασια αμα εχει παραπανω απο ενα ενυδρεια??????

vasilakis
23-03-07, 01:04
Κανενα απολυτως . Και καπακι να μην εχουν δεν προκειται να δεις σημαδια υγρασιας πουθενα γυρω απο τα ενυδρεια.

PascM
23-03-07, 01:10
Δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος αν δεν έχουν καπάκι! και καλό εξαερισμό ο χώρος! που θα πάει το νερό που εξατμίζεται?

vasilakis
23-03-07, 01:13
Ενα καλοκαιρι το ειχα το δικο μου χωρις καπακι σε ενα χωρο 17-18 τετραγωνικων με τη θερμοκρασια να φτανει μεχρι και 31 βαθμους και παρα την μεγαλη εξατμιση δεν παρατηρησα ιχνος υγρασιας στον χωρο.

PascM
23-03-07, 01:16
Μόνο που ήταν καλοκαίρι! Το χειμώνα πάντος εγώ στο σπίτι μου αντιμετωπίζω ψιλοπροβληματάκια με δεδομένο οτι λείπω πολλές ώρες αρα και δεν ανάβω πάντα την θέρμανση στο φούλ. Βέβαια αυτό συμβαίνει σε χώρο (δωμάτιο) που είχα μαζεμένα 4 ενυδρεία συνολικά 450 λίτρα για γέννες.

msigouros
23-03-07, 01:38
αν εχει ενα - ανοιχτό 1500 λίτρων - οχι
αν εχει περισσότερα απο ενα δηλαδή δύο κλειστά των 20 λίτρων;;;

Η σωστή ερώτηση είναι αν τα ενυδρεία επειρεάζουν την εσωτερική υγρασία του χώρου που τα φιλοξενουν.
Οχι σε βαθμό που να σου δημιουργουν πρόβλημα.:smt023 :smt023 :smt023

steady
23-03-07, 01:54
εχει σχεση και με την ηλικια του σπιτιου με τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν κτλ μην το ξεχναμε αυτο;)

msigouros
23-03-07, 02:02
εχει σχεση και με την ηλικια του σπιτιου με τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν κτλ μην το ξεχναμε αυτο;)

και ποιός έφτιαξε το ενυδρείο τι διαρροές έχει:D :D :D :D :smt026 :smt026 :smt026

heiko27
23-03-07, 02:27
Πάντως και εγώ έχω κάτι αντίστοιχο .
Το ενυδρείο που έχω ειναι 130 λίτρα με 2 μεγαλούτσικες τρύπες στο καπάκι ( παλιά είχε skimer ) .
Κάθε απόγευμα που γυρνάω οι καναπέδες μου έχουν μια μικρή αίσθηση υγρασίας

Λετε να ειναι απο το ενυδρειο ;

GhostShip
23-03-07, 04:53
Πάντως και εγώ έχω κάτι αντίστοιχο .
Το ενυδρείο που έχω ειναι 130 λίτρα με 2 μεγαλούτσικες τρύπες στο καπάκι ( παλιά είχε skimer ) .
Κάθε απόγευμα που γυρνάω οι καναπέδες μου έχουν μια μικρή αίσθηση υγρασίας

Λετε να ειναι απο το ενυδρειο ;

Δε νομίζω, αν είναι από το ενυδρείο γιατί μόνο κάθε απόγευμα να υπάρχει αυτή η αίσθηση υγρασίας και όχι συνέχεια?

Σίγουρα η θερμοκρασία του ενυδρείου μεταδίδεται στον εξωτερικό χώρο, όταν αυτός είναι πιο ψυχρός από το ίδιο ή και το αντίθετο, αλλά και γενικότερα... Η θερμοκρασία μεταδίδεται στο περιβάλλον, περνάει μέσα από τα σώματα κλπ, οπότε σίγουρα τα ενυδρεία είναι πηγές θερμότητας. Τα ενυδρεία με καπάκι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η εξάτμιση του νερού εγκλοβίζεται στην εσωτερική επιφάνεια του καπακιού, υγροποιείτε και επιστρέφει(ξαναστάζει) στο νερό, πάντα βέβαια ένα μέρος βγαίνει, αλλά είναι πολύ μικρότερο στο σύνολο. Όσοι είχατε ενυδρεία με καπάκι και χωρίς, θα έχετε δει πως τα ενυδρεία χωρίς καπάκι χρειάζονται συχνότερα πρόσθεση νερού. Ας μη φτάσουμε στην υπερβολή όμως, η υγρασία που βγαίνει από ένα ενυδρείο είναι πολύ μικρή για να αποτελέσει πρόβλημα στο χώρο, πόσο μάλλον στον άνθρωπο! Όσο για το από τι υλικά είναι φτιαγμένο και την ηλικία του σπιτιού δε νομίζω πως έχει καμία σχέση, αυτό που σχετίζεται είναι η εσωτερική θέρμανση του χώρου, ένα σπίτι μεγάλης ηλικίας εμφανίζει σημάδια υγρασίας λόγω του οτι έχει δεχθεί χιλιάδες αλλαγές θερμοκρασίας και καταπονήσεις από το καιρό και όχι από ένα ενυδρείο, προς Θεού...

Η σωστή ερώτηση είναι αν τα ενυδρεία επειρεάζουν την εσωτερική υγρασία του χώρου που τα φιλοξενουν.
Οχι σε βαθμό που να σου δημιουργουν πρόβλημα.:smt023 :smt023 :smt023

Θα συμφωνήσω με το Μιχάλη, αυτή είναι πράγματι η σωστή ερώτηση και η απάντηση, είναι όχι...! Εδώ τα ενυδρειομάγαζα και δεν έχουνε πρόβλημα, θα έχουμε πρόβλημα στο σπίτι? Δε νομίζω πως τίθεται θέμα.

Φιλικά ;)

lucy
23-03-07, 09:07
Εγώ σε δωμάτιο 15 τετρ. έχω 1 νανο ενυδρείο 3,3 λτ. και ένα 15 λτ. με μισάνοιχτο καπάκι και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

netblues
23-03-07, 09:14
Πολλες φορες στα σπιτια βαζουν δοχεια με νερό πανω στο καλοριφερ για να μην ξεραινεται πολυ η ατμοσφαιρα.
Ας πουμε οτι με ενα ενυδρειο στο δωματιο κατι τετοιο δεν πολυχρειαζεται.

geo_hal
23-03-07, 10:39
Εγώ καλού κακού έχω στο δωμάτιο που έχω τα ενυδρεία αφυγραντήρα. Μαζεύει σχεδόν ένα μικρό κουβαδάκι κάθε 20-30 μέρες.

Kostas G.
23-03-07, 12:03
Εγώ πάντως θα καλλιεργούσα τροπικά φυτά σε ένα τέτοιο δωμάτιο...:smt044
Υγρασία θα υπάρχει στο χώρο αν το ενυδρείο είναι μεγάλο και ανοιχτό,απλά όχι σε βαθμό που να προκαλεί ζημιά στους τοίχους και στα άλλα αντικείμενα...

PascM
23-03-07, 12:37
Δεν πιστεύω και εγώ οτι θα προκαλέσει ζημιά σε τοίχους κλπ.

GhostShip
23-03-07, 16:13
Πολλες φορες στα σπιτια βαζουν δοχεια με νερό πανω στο καλοριφερ για να μην ξεραινεται πολυ η ατμοσφαιρα.
Ας πουμε οτι με ενα ενυδρειο στο δωματιο κατι τετοιο δεν πολυχρειαζεται.

Χέχεχεχ :D :D :D Σωστός ο Σωτήρης...:smt023

heiko27
23-03-07, 18:00
Δεν εννοούσα ότι σίγουρα το ενυδρείο φταιει απλά μιας και είδα το θέμα μου μπήκαν ιδέες διότι δεν το είχα άλλη χρόνια αυτό το πρόβλημα αλλά μετά από της απαντήσεις σας πλέον δεν μου μπαίνουν ιδέες διότι δεν έχω και 1000 λίτρα ενυδρείο και ορθάνοιχτο .

steady
23-03-07, 19:11
Όσο για το από τι υλικά είναι φτιαγμένο και την ηλικία του σπιτιού δε νομίζω πως έχει καμία σχέση,
κανεις λαθος εχει σχεση σε προβλημα που εχω αντιμετωπισει μου το χει πει και μαστορας καθος εχει τυχει σε σπιτι 1χρονου να εχει σκασει η μπογια απ την υγρασια και σε σπιτι 30χρονων να μην εχει τιποτα,εχει μεγαλη σχεση και το εξωτερικο και το εσωτερικο του τοιχου με τι εχει βαφτει τωρα δεν ειμαι ειδικος να πω λεπτομεριες το λεω μπακαλιστικα:D

alexinio
23-03-07, 19:44
ευχαριστω για τισ απαντησεις σας
οποτε σαν τελικο συμπερασμα δεν θα υπαρχει προβλημα να βαλω ενα δευτερο εφοσον εχουν και τα δυο καπακι ????

Zorba_The_Freak
23-03-07, 22:17
Για πόσα λίτρα μιλάς αλήθεια???

newfish
24-03-07, 03:46
Σε κανένα από τα τέσσερα σπίτια που έχω μεταφέρει μέχρι τώρα τα ενυδρεία μου (560 ltr σύνολο), δεν είχα πρόβλημα με την υγρασία, εκτός από το τελευταίο που έχω πρόβλημα με την υγρασία, αλλά σε άλλο δωμάτιο και όχι στο δωμάτιο με τα ενυδρείο.

Άρα θα συμφωνήσω με την άποψη ότι ρόλο παίζει η κατασκευή του σπιτιού, πόσο παλιό είναι και πόσο αερίζετε και πως θερμαίνετε.

alexinio
24-03-07, 09:19
μιλαω για ενα 50λιτρο που εχω τωρα και ενα δυτερο που θελω των 20 λιτρων

Kostas G.
24-03-07, 10:47
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και πολύ μεγαλύτερα να ήταν...Μην το σκέφτεσαι καν;)

GhostShip
24-03-07, 15:49
κανεις λαθος εχει σχεση σε προβλημα που εχω αντιμετωπισει μου το χει πει και μαστορας καθος εχει τυχει σε σπιτι 1χρονου να εχει σκασει η μπογια απ την υγρασια και σε σπιτι 30χρονων να μην εχει τιποτα,εχει μεγαλη σχεση και το εξωτερικο και το εσωτερικο του τοιχου με τι εχει βαφτει τωρα δεν ειμαι ειδικος να πω λεπτομεριες το λεω μπακαλιστικα:D

Μένω στο πατρικό του πατέρα μου, το σπίτι είναι 50 χρονών και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας, σίγουρα παίζουν ρόλο τα υλικά του σπιτιού αλλά όσον αφορά το καιρό και όχι τα ενυδρεία, επιμένω...

steady
24-03-07, 19:15
Μένω στο πατρικό του πατέρα μου, το σπίτι είναι 50 χρονών και δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας, σίγουρα παίζουν ρόλο τα υλικά του σπιτιού αλλά όσον αφορά το καιρό και όχι τα ενυδρεία, επιμένω...
μα η υγρασια ειναι υγρασια ειται ειναι απο τον καιρο ειτε ειναι απο το ενυδρειο ειτε απεξω ειτε απο μεσα....οπως και να χει ξεφευγουμε απο το ποστ οποτε ας μην το συζητησουμε περετερω;) :D

GhostShip
25-03-07, 20:07
μα η υγρασια ειναι υγρασια ειται ειναι απο τον καιρο ειτε ειναι απο το ενυδρειο ειτε απεξω ειτε απο μεσα....οπως και να χει ξεφευγουμε απο το ποστ οποτε ας μην το συζητησουμε περετερω;) :D

Ο Αλέξης έχει πάρει ήδη την απάντηση, εννοείτε πως και τα δύο είναι πηγές υγρασίας απλά τονίζω πως ένα ενυδρείο δεν μπορεί να βλάψει τον εσωτερικό χώρο απ'ό,τι υλικά κι αν είναι φτιαγμένος... Ενώ ο καιρός είναι πολύ μεγαλύτερος παράγοντας.

thanosatha
26-03-07, 23:04
Πραθετω κατι σχετικο: http://192.38.244.204/go.asp?article=259

jojo
27-03-07, 09:39
εγω παραθετω ..απλα..την εμπειρια μου...3500 λιτρα ανοιχτο,με εξατμιση της ταξης των 150-200 λιτρων την εβδομαδα ,απολυτως κανενα προβλημα....:smt001

mikenuke
27-03-07, 23:15
Πραθετω κατι σχετικο: http://192.38.244.204/go.asp?article=259

ακριβως αυτο το αρθρο ηθελα να προτιενω κι εγω...:smt109