Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βελτιστη θεση αυτοσχεδιου spraybar

Nik25
21-03-07, 00:44
Mολις τελειωσε το ενυδρειο μου και τρεχει κανονικα.Εχω φτιαξει ενα αυτοσχεδιο σπρευμπαρ το οποιο αποτελειτε απο 4 εξοδους 16μμ διαμετρο η καθεμια.Η ερωτηση ειναι.Πως υα ηταν καλυτερα να τοποθετηθει παραλληλα με την επιφανεια του νερου(Φωτο 1) η καθετα(Φωτο2)?Στην 1η περιπτωση υπαρχει αρκετη αναταραξη της επιφανειας ενω στην 2η καθολου.Τι ειναι το καλυτερο?

steady
21-03-07, 01:16
βαλτο οπως στην πρωτη φοτο και απο αποψη εμφανησης το αν θες να χεις αναταραξη η οχι εχει σχεση με το αν θα ναι full planted η οχι και με την ιχθυοφορτηση σου φυσικα...

Nik25
21-03-07, 03:33
βαλτο οπως στην πρωτη φοτο και απο αποψη εμφανησης το αν θες να χεις αναταραξη η οχι εχει σχεση με το αν θα ναι full planted η οχι και με την ιχθυοφορτηση σου φυσικα...

Σκεφτομαι να βαλω πολλα φυτα αλλα οχι πολλα και μεγαλα ψαρια.Σιγοθρα θα βαλω ενα κοπαδι απο ροδοστομους η τετρα

steady
21-03-07, 10:25
εαν βαλεις πολλα φυτα πιθανον να σε και οκ με ανεπεσθητη αναταραξη αυτο βεβαια πρεπει να το δεις σταδιακα δηλαδη μεχρι να γεμισει με φυτα το ενυδρειο θες αναταραξη.... αν και παλι να σου που εγω οριζοντια θα το βαζα απλα θα βαζα τις εξοδους να κοιτανε προς τα κατω....καθετα παιζει και να ''φυσαει'' πολυ τα φυτα και αν τα ''φυσαει''πλαγια δεν θα φαινεται ωραιο.....τις εχεις κολησει με σιλικονη τις εξοδου?παντως καλη ιδεα η κατασκευη;)

Nik25
21-03-07, 15:47
Oχι δεν τα χω κολησει με σιλικονη ειναι σφινωτα στο λαστιχο.Απλα οταν ειναι καθετα εχω την εντυπωση πως μοιραζετε καλυτερα το νερο που επιστρεφει παρα οταν ειναι επιφανειακα.Αφου η αναταραξη ειναι απαραιτητη πιστευω πως η καλυτερη λυση ειναι να το βαλω οριζοντια με τα ακροφυσια προς τα κατω και να γυρισω το 1 η και 2 ακροφυσια προς τα πανω για αναταραξη.

steady
21-03-07, 17:24
σωστος τσεκαρε το ετσι πειραματισου λιγακι οσο θα το γεμιζεις φυτα και ψαρια και αμα γινει full φυτεμενο χαμηλωνεις την αναταραξη....η αναταραξη αμα εχεις λιγα ψαρια να ναι μικρη να μην χανεις και co2;)