Επιστροφή στο Forum : Φυτο/σαλιγκαρι id!!!
jimfytakis
19-03-07, 19:48
Λοιπον.....Βρηκα 1φυτό σε μια λιμνουλα διπλα σε 1 πηγη και πανω του καμια 10ρια σαλιγκαράκια.Μπορει κανεις να τα αναγνωρισει?(η φωτο του σαλιγκαριου δεν ειναι αυτη.Απλα εβγαλα ενα θαλλασης ιδιου σχηματος.Το κανονικο έχει μεγεθος απο 0,5 εκ εως 0,1εκ<τουλαχιστον τετοια βρηκα εγω>Τα χρωματα του κανονικου είναι καφέ,ίσως φερνει και προς το λαδι,και σε καποια σημεια χρυσίζει).Το φυτό όπως το βλεπετε,σαν μαρούλι στο σχήμα,και στο χρώμα λίγο πιο σκουρο από το λάχανο,μαλακό φύλλο....
Carebean pirate
19-03-07, 20:20
To φυτό το έβαλες στο ενυδρείο?:smt009 Ελπίζω πως όχι γιατί αν δεν ήταν καραντινιασμένο καλά θα γεμίσεις σαλιγκάρια... .. .
jimfytakis
19-03-07, 20:29
Πηρα τα σαλιγκαρακια προσεκτικα και τα εριξα σε 1 18λιτρο.Μετα εβαλα τα φυτο που βρηκα στο 120λ και μου το ξεσκισε ο πλεκο μου!Οποτε το πηρα και το βαλα και αυτο στα 18 για να δω πως θα παει.Αν δεν δημιουργησει προβλημα θα το αφησω στα 18 που ειναι η γεννηστρα μου!!
το σαλιγκάρι πρεπει να ειναι Melanoides tuberculata
το σαλιγκάρι πρεπει να ειναι Melanoides tuberculata
δεν νομίζω να είναι αυτό, πρόκειται για ελληνικό σαλιγκάρι απ'ότι κατάλαβα. Πάντως είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να εισαχθούν διάφορα άγνωστα για εμάς παράσιτα, μύκητες, μικρόβια κτλ και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες
αποσο ειδα σε προυγουμενο ποστ και τα δυο εχουν βρεθει απ ποταμι ετσι?δεν υπαρχει λογος να τα κρατησεις....
Όπως είπε και ο Strahos τα άγρια σαλιγκάρια είναι φορείς διάφορων παρασίτων και γιαυτό μακριά,μην τα βάλεις με τα ψάρια σου...Οι νύμφες πολλών παρασίτων είναι παράσιτα σε σαλιγκάρια μέχρι να ενηλικιωθούν και να πάνε να παρασιτίσουν σε ψάρια...
jimfytakis
19-03-07, 21:49
Tα βρηκα σε ενα χωριο διπλα στο παρνασσο σε μια λιμνουλα απο πηγη.Το χωριο είναι διπλα στη γνωστη τη γέφυρα της Παπαδιας
Ε...πες στην Παπαδιά να πει καμιά προσευχή....μπας και γίνει κανένα θαύμα :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.