Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με Nymphaea lotus

vasilakis
18-03-07, 02:31
Χθες το απογευμα παρατηρησα οτι το ψηλοτερο και πιο υγιες φυλλο του φυτου μου ειχε σχεδον κοπει στη βαση του και το αφαιρεσα...
Σημερα το πρωι εγινε το ιδιο και με ενα αλλο μεγαλο φυλλο καθως και με ενα αλλο που μολις ειχε βγει.
Ειναι λες και τα εχει φαει καποιο ψαρι αλλα τα δικα μου λιγο δυσκολο να το εκαναν(αγκασιζι ,νεον, σαε , οτοκυκλους και αμανο).
Φως εχει (0,7 βατ/λιτρο) λιπασματα εχει(flourish , iron , potassium) καθως και διοξειδιο.
Μια χαρα ειχε φωτοσυνθεση αλλα....

gaia
18-03-07, 11:25
Το παθαίνουν αυτό οι νυμφαίες αλλά τις πιό πολλές φορές είναι κάτι το περιοδικό και το ξεπερνούν. Ξαναδές και την δοσολογία στο potassium μήπως ρίχνεις λίγο . Γενικά είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις και αναπτύσσεται και με χαμηλό φωτισμό τσεκαρισμένα.

vasilakis
18-03-07, 12:38
Ριχνω 1 ml flourish ,1 iron ,3 potassium μερα παρα μερα. εχω 5 εχινοδορους αρκετες βαλισνεριες καμπομπες και αρκετη ριτσια σε 130 λιτρα .

klaz
18-03-07, 12:51
καλα εισαι...δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο....η νυμφαια ετσι καπως λειτουργει,οπως ακριβως σου τα ειπε ο γιωργος.........

CASPER
18-03-07, 19:16
Πράγματι έτσι είναι. Εχω αυτό το υπέροχο (και αγαπημένο μου) φυτό ενάμισι χρόνο.
Κάποιες φορές παρουσιάζει αυτό που λές σε κάποια φύλα, και απλά κι εγώ τα βγάζω.
Το φυτό όμως παραμένει πάντα σε άριστη κατάσταση.

Είναι γερό φυτό (φτου-φτου).
Να φανταστείς στην αλλαγή ενυδρείου, το άφησα εκτός νερού για πολλη ώρα, και όταν το έβαλα μέσα στο καινούριο, είχαν μείνει ελαχιστα φύλα σώα.
Σε πολύ λίγο χρόνο φούντωσε πάλι σε σημείο να χρειάζεται να κόβω φύλα που δεν έχουν πρόβλημα γιατί "πνίγει" όλο το ενυδρείο ;)
Το κλαδεύω κάθε εβδομάδα και αυτό αναπτύσεται ασταμάτητα.

vasilakis
18-03-07, 20:09
Εμενα μου εμεινε μισο φυλλο ... αν με καταλαβαινετε.
Εχει ριζες γερες. Οταν κοπει και αυτο θα πεταξει αλλα ή δεν μπορει να ζησει χωρις φυλλα...

CASPER
18-03-07, 20:20
Εμενα μου εμεινε μισο φυλλο ... αν με καταλαβαινετε.
Εχει ριζες γερες. Οταν κοπει και αυτο θα πεταξει αλλα ή δεν μπορει να ζησει χωρις φυλλα...
Εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις το φυτό όπως είναι. Είμαι της άποψης ότι θα σου ξαναφουντώσει.
Οταν έβαλα δικές μου nymphaea, η μία είχε μονο δύο φυλαράκια και η από την άλλη είχα μόνο το βολβό. Χωρίς καθόλου φύλα.
Η φωτογραφία είναι σημερινή, και υπόψη ότι σήμερα την κλάδεψα αρκετά.
Το ενυδρείο μου έχει μήκος 120 εκατοστά, και η nymphaea πιάνει το 1/4!!

Βέβαια έκανε αρκετό καιρό να φουντώσει, αλλά απ'ότι βλέπεις, άξιζε τον κόπο (και το χρόνο).

vasilakis
18-03-07, 22:22
Τελικα ειχε σαπισει ολη η ριζα και ηταν καταμαυρη... διαλυονταν και την εβγαλα...:-(

CASPER
19-03-07, 16:34
Τελικα ειχε σαπισει ολη η ριζα και ηταν καταμαυρη... ...
Αυτό δεν μας πειράζει. Ετσι κι αλλοιώς ο βολβός της Nymphaea είναι σκούρος.
... διαλυονταν και την εβγαλα...:-(
αυτό μας πειράζει !