Επιστροφή στο Forum : Είναι το υπόστρωμα τόσο απαραιτητο?
Carebean pirate
17-03-07, 14:55
:smt006
χω μια μικρή απορία σχετικά με το υποστρωμα... είναι ανάγκη να βάζουμε κάθε φορά...?στο ενυδρείο μου εγώ δεν εχω βάλει τόσο ώστε να γεμίσει όλο το ενυδρείο, και έχω σκοπό να το κάνω φυτεμένο...
Αν βάζω συχνά λίπασμα και ταμπλέτες θα υπάρχει πρόβλημα.??? :smt091 :smt091
θα πρέπει να βρεις ούτως η άλλος την ρουτίνα με τα λιπάσματα!
Carebean pirate
18-03-07, 12:44
θα πρέπει να βρεις ούτως η άλλος την ρουτίνα με τα λιπάσματα!
Αρα το υπόστρωμα δεν είναι τόσο απαραίτητο?:smt120
thanosatha
18-03-07, 14:42
Εξαρταται, απο το τι θες να κανεις...
Δηαλαδη, σε ενα βαρια φυτεμενο ενυδρειο, οπου οι ριζες των φυτων ειναι πολλες και η μια κοντα στην αλλη ειναι λιγο δυσκολο να βαζεις ταμπλετες. Ειναι αναγκαιο ομως οταν το υποστρωμα θα εχει χασει τις ιδιοτητες του ως πηγη σιδηρου... Σε μια περιπτωση σαν αυτη το υποστρωμα θα κανει τη δουλεια του για λιγο καιρο χωρις να σκοτιζεσαι για τη λιπανση των ριζων...
Αν κρινεις ομως τα αποτελεσματα και συγκρινεις την τιμη, συμφερει να βαλεις υποστρωμα στηνοντας ενα καινουριο ενυδρειο...
Μιλαμε παντα για τα "απλα" υποστρωματα του εμποριου που εχουν μικρη διαρκεια ζωης. Υπαρχουν βεβαια και αλλα (βλεπε λατεριτης) που διαρκουν για πολυ πολυ περισσοτερο, αλλα προυποθετουν και τη γνωση του χομπιστα στον πολεμο εναντια στην αλγη...
Carebean pirate
18-03-07, 16:42
Μιλαμε παντα για τα "απλα" υποστρωματα του εμποριου που εχουν μικρη διαρκεια ζωης. Υπαρχουν βεβαια και αλλα (βλεπε λατεριτης) που διαρκουν για πολυ πολυ περισσοτερο, αλλα προυποθετουν και τη γνωση του χομπιστα στον πολεμο εναντια στην αλγη...
Έχω βάλει υπόστρωμα της JBL και λεει ότι διαρκει εως 3 χρόνια....:smt107 :smt107 :smt083 :smt051
Λιπάσματα πάλι της JBL: Τhe 7 balls, florapoll, ferropoll 24, ferrotabs και θα βάζω σε καθε αλαγή νερου... Είναι καλά για την λιπανση των φυτών? :smt083
Προτείνω πιο συχνή λίπανση και μικρότερες δόσεις...
Carebean pirate
19-03-07, 20:18
Προτείνω πιο συχνή λίπανση και μικρότερες δόσεις...πχ: κάθε 4 μέρες?;)
thanosatha
19-03-07, 21:41
πχ: κάθε 4 μέρες?;)
Και καθε μερα αν γινεται...
Carebean pirate
20-03-07, 13:27
Και καθε μερα αν γινεται...
Δεν θα έχω προβλήματα άλγης??:smt005
Η ποσότητα θα είναι λίγη, έτσι??
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.