Επιστροφή στο Forum : Άνθισε!!!
Δε ξέρω αν είναι συνηθισμένο ή όχι, πάντως για μένα είναι εντυπωσιακό εφόσον δεν το έχω ξαναδει...
Η ανούμπια άνθισε!!!
Μπράβο Μπράβο.Σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα θα στραβομουτσουνιάσουν:p :p :p
Το φόντο σου όμως θέλει ΛΙΓΟ ρετουσάρισμα:rolleyes: :rolleyes:
Μπράβο Μπράβο.Σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα θα στραβομουτσουνιάσουν:p :p :p
Το φόντο σου όμως θέλει ΛΙΓΟ ρετουσάρισμα:rolleyes: :rolleyes:
Το φόντο και ο ψεύτικος βράχος είναι για να πάρουν δρόμο με την πρώτη ευκαιρία!!! Μένουν απλά μέσα μέχρι να θυμηθώ να πάρω μαύρο φόντο και να ετοιμάσω δυό τρεις πέτρες που έχω...
και μενα εχει βγαλει μπουμπουκακι αλλα δεν εχει ανθισει ακομα:(
;) Το φόντο και ο ψεύτικος βράχος είναι για να πάρουν δρόμο με την πρώτη ευκαιρία!!! Μένουν απλά μέσα μέχρι να θυμηθώ να πάρω μαύρο φόντο και να ετοιμάσω δυό τρεις πέτρες που έχω...
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13-03-07, 18:14
μηπως ξερει κανεις αν εχει εποχη που ανθιζει η ανουμπια;και βιολογικα πως γινεται εφοσον οι συνθηκες ειναι σταθερες στο ενυδρειο;κ εμενα με μπουμπουκι ειναι εδω κ 10 μερες.μετραει κυκλο ζωης ή μολις βρει καταλληλες συνθηκες λιπασματος γιατι πιστευω οτι ολα τα αλλα ειναι αρκετα σταθερα νερο κ φως.
Aμα αρχίσω τα μπινελίκα τώρα.....
Χθες πήγα σε ένα φίλο που στρώνει το ενυδρείο του.
Από την πρώτη μέρα που έστησε το ενυδρείο έβαλε και 2 anubias......ε του άνθισε !!! :smt076
Από την πρώτη μέρα που έστησε το ενυδρείο έβαλε και 2 anubias......ε του άνθισε !!! :smt076
ζηλια ζηλια:smt016 :smt016καλα ειναι τοσο δυσκολο να ανθισει μια ανουμπια?
bakogiannisd
14-03-07, 11:51
Πολύ ωραίο. Έχω και εγώ δύο ανθισμένες.
Ερώτημα: πού μπορώ να κόψω την ανούμπια για να έχω μοσχεύματα; έχω μία γύρω στα 10εκ μήκος και 3-4εκ περίπου είναι κορμός χωρίς φύλλα. αν το κόψω εκεί υπάρχει περιπτωση να βγάλει;
Ευχαριστώ
Carebean pirate
14-03-07, 13:02
Όπως είναι ο κορμός, τον κόβεις κάθετα σε διάφορα σημεία που θέλεις..Κάποτε είχα δει στο φόρουμ μια κατατοπιστικότατη φωτό, αλλά τώρα δεν την βρίσκω...:smt024
Εγω την κοβω 2-3 εκατοστα κορμου με φυλλα και ριζες και πιανει και αναπτυσεται αμεσως. κορμο χωρις φυλλα δεν μου εχει τυχη αν το εχει επιχειρησει κανας αλλος ασ πει.... Παντως με δεδομενο οτι τρεφετε απο τα φυλλα λιγο δυσκολο ο σκετος κορμος να πεταξει.παντως αν συμβαινει θα με βολευε.
Όπως είναι ο κορμός, τον κόβεις κάθετα σε διάφορα σημεία που θέλεις..Κάποτε είχα δει στο φόρουμ μια κατατοπιστικότατη φωτό, αλλά τώρα δεν την βρίσκω...:smt024
Nάτη !
Γειά σου χαλβά μου....
Είδα αυτό το ποστ και ... ποιόν σκέφτηκα???? ΕΣΕΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ :smt044
Είπα λοιπόν να σου πω απλά ένα "γειά" (έστω και αν είναι off topic) :D
Ρε, τι τραβάμε εμείς οι χορεύτριες !
ζηλια ζηλια:smt016 :smt016καλα ειναι τοσο δυσκολο να ανθισει μια ανουμπια?
Για μερικούς είναι. Ρε συ Γιώργο να την στείλω τελικά να πάψουν να σ' ενοχλούν όλοι;
Ρε, τι τραβάμε εμείς οι χορεύτριες !
κούνα την μεσούλα σου:smt106 :smt106 :smt106 :smt106
Για μερικούς είναι. Ρε συ Γιώργο να την στείλω τελικά να πάψουν να σ' ενοχλούν όλοι;
Είπαμε ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ :D:D:D:D:D:D:D:D:D
και οι δικες μου ανουμπιες εχουν ανθισει η μια η αλλη ειναι μπουμπουκι. αυτο ειναι που λενε η τυχη του αρχαρειου.:smt023
και οι δικες μου ανουμπιες εχουν ανθισει η μια η αλλη ειναι μπουμπουκι
Κατάλαβες Azores τώρα? Αν, ας πούμε ,του είχες δώσει φυτό με άνθος, πως θα μπορούσα τώρα να πω : "ακούς Χαλβά? Ανθισαν οι ανούμπιες της Ελένης" ? :smt044
Όλεεεε πάω να βρω μία πέτρα να δέσω στον λαιμό μου.
Θα τα πούμε στο λιμάνι......μπλουμμμμ
Θα τα πούμε στο λιμάνι......μπλουμμμμσιγα βρε αθεοφοβε.......
μεχρι εδω πανω στα <βουν;α φτασανε τα απονερα σου....:smt076
καλα χριστουγεννα γαβροπουλο.....:smt111:D
καλα χριστουγεννα γαβροπουλο.....:smt111:D
Τόσο καιρό που λείπεις νομίζεις οτι φτάσανε τα χριστούγεννα:smt111 :smt100 :smt100 :smt100 :smt100
Zorba_The_Freak
21-03-07, 15:43
Ευτυχώς που δεν έχω πει σε κανέναν ότι ούτε και οι δικιές μου ανούμπιες έχουν ανθίσει ποτέ....
:smt076:smt065:smt022:smt017
Ευτυχώς που δεν έχω πει σε κανέναν ότι ούτε και οι δικιές μου ανούμπιες έχουν ανθίσει ποτέ....
:smt076:smt065:smt022:smt017
καμιά συγγένεια με κάποιον.....halvas69 μήπως? Εστω και μακρινή????:D
Για να παρηγορήσω κάπως το halvas69 και όποιον άλλο αισθάνθηκε άσχημα, να σας πω ότι το λουλούδι μας τελείωσε. Έχει σχεδόν μαραζώσει πλέον. Μάλλον πρέπει να το κόψω (τι λέτε και εσείς; ) αφού τώρα μόνο όμορφο δεν είναι πια και επίσης μάλλον θα σαπίσει μέσα στο ενυδρείο.
Πάμε για τις υπόλοιπες ανούμπιες τώρα (ή μήπως και για την ίδια; ).
PS. Sorry halvas69...
Πάμε για τις υπόλοιπες ανούμπιες τώρα (ή μήπως και για την ίδια; )
Εμένα πάντως, από τη στιγμή που άρχισε να ανθίζει, βλέπω αρκετές φορές ανθάκια. Οπότε πολύ πιθανό να σου ανθίσει η ίδια.
Δυστυχώς απ'ότι κατάλαβες κι εσύ, δεν κρατάνε πολύ.
Zorba_The_Freak
21-03-07, 19:44
καμιά συγγένεια με κάποιον.....halvas69 μήπως? Εστω και μακρινή????:D
Ξέρω και εγώ?????:confused: :confused: :confused:
Ο κόσμος είναι μικρός...
Ας το καλό αυτό το διαφορετικού χρώματος φυλλαράκι που έχει αρχίσει να βγάζει η ανουμπια μου ειναι η αρχή για ανθός ;
Βρε τι έπαθα και παραλίγο να αρχίσω να ρωτάω τι έπαθε η ανουμπια .:):)
Ας το καλό αυτό το διαφορετικού χρώματος φυλλαράκι που έχει αρχίσει να βγάζει η ανουμπια μου ειναι η αρχή για ανθός ;
Βρε τι έπαθα και παραλίγο να αρχίσω να ρωτάω τι έπαθε η ανουμπια .:):)
πω πωωωω ..... θα πάθει τίποτα ο άνθρωπος.
Μη δίνεις σημασία χαλβά... είναι κακοί άνθρωποι αυτοί :smt096
Δυστυχώς απ'ότι κατάλαβες κι εσύ, δεν κρατάνε πολύ.Yπάρχει και Θεός !!!
Εμ τι νομίζατε :p :p :p
Yπάρχει και Θεός !!!
ε,ρε παιδακι μου.........να μη μεινουμε λιγο ησυχοι...πφφφφφφφφφ
ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑΔΙΑΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ....??????:smt033
Yπάρχει και Θεός !!!
μα τι κακουλίξ που είσαι !!! Παπαπαπαααα :smt075
Yπάρχει και Θεός !!!
Ο οποίος φροντίζει να μην μένουν κάποιες ανούμπιες χωρίς άνθη για πολύ...
Ο οποίος φροντίζει να μην μένουν κάποιες ανούμπιες χωρίς άνθη για πολύ...
Σωστός !!!
Ακούς κακουλίξ??????
Yπάρχει και Θεός !!!
Θα στείλω μία στο Μανώλη(PascM).
Αλλά μη το πείς ούτε στον ίδιο Το Θεό.
Μπορεί να στην κρατήσει λίγο παραπάνω ανθισμένη.:D:D:D
Έχω κρατήσει άνθος περίπου ένα μήνα! Μετά την πούλησα φυσικά με το άνθος! Αρα ....δεν θέλει ούτε κόπο ούτε τρόπο! Αν θέλει η ανούμπια να ανθήσει θα ανθήσει!
Δηλαδη δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να κανεις για να το δεις πια αυτο το ανθακι? Ετσι απλα θεμα τυχης ειναι?
Δεν έχω καταφέρει να αποδείξω κάτι διαφορετικό.
Λέτε να υπάρχει 'γένος' ;
Μια φώτο και από μένα το ένα μπουμπούκι άρχισε να ανθίζει ενώ για το δεύτερο περιμένω ακόμα :)
Έλεος......δείξτε έλεος......
Τώρα εγώ γιατί έχω την υποψία ότι είναι έτοιμη να ανθίσει και έτερη ανούμπια στο ενυδρείο μου;
Μακάρι να βγω ψεύτης χαλβά γιατί δε θέλω να σε πληγώσω άλλο... :smt034
Αλλά αν όντως ανθίσει δε θα είναι ωραίο;
Τι να κάνουμε; Μάλλον τελικά έχω αδυναμία στις ανθισμένες ανούμπιες και δεν το ήξερα τόσο καιρό!!! :D
Στην δικιά μου βγαίνει το ένα άνθος μετά το άλλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 σε διαφορετικές φάσεις.
Μήπως ήρθε η άνοιξη που ανθίζουν τα λουλούδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Zorba_The_Freak
24-03-07, 18:50
Κουράγιο χαλβά φίλε μου....
Τόσες ανούμπιες υπάρχουν στον κόσμο.
Δεν μπορεί να ανθίζουν και όλες εκτός από τις δικές μας....
:smt076 :smt021 :smt075 :smt062 :smt119 :smt071 :smt070 zw και πολλά :cry:
Βοήθεια!! Κάτι έχουν πάθει τα φυτά μου και ανθίζουν συνέχεια!!!
Μετά την πρώτη ανούμπια που είχε ανθίσει, είναι έτοιμη και δεύτερη!!! Έχει ένα μπουμπούκι και όπου να 'ναι σκάει!!!
Αλλά οι συμφορές μου ( :D ) δεν τελειώνουν εδώ. Έχω ακόμα ένα φυτό (που δε ξέρω πως το λένε - θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό) το οποίο έβγαλε και αυτό κάτι σαν μπουμπούκι!!! Λέτε να ανθίσει και αυτό; Δε θα το αντέξω!!!!
:p :smt043:smt041:smt038:smt101
Λέτε να ανθίσει και αυτό; Δε θα το αντέξω!!!!
:p :smt043:smt041:smt038:smt101
Χμμμμμ δεν είναι τίποτα ρίξε μία καλή ποσότητα βιτριόλι στο ενυδρείο και θα ηρεμήσουν.
Αν φοβάσαι να το κάνεις μην ανυσηχείς, θα έρθω εγώ να στο σενιάρω....μαζί με μερικών άλλων :smt019
ΓΙΟΥΥΥΠΙΙΙΙ...............
ΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ.....
ΒΑΛΙΣΝΕΡΙΕΣ...ΠΩΠΩΠΩ...
ΚΑΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑΑΑΑΑzwzwzw:p:p:D:D
φωτος,μολις γεννησουν τα σαε.......:rolleyes:
Χμμμμμ δεν είναι τίποτα ρίξε μία καλή ποσότητα βιτριόλι στο ενυδρείο και θα ηρεμήσουν.
Αν φοβάσαι να το κάνεις μην ανυσηχείς, θα έρθω εγώ να στο σενιάρω....μαζί με μερικών άλλων :smt019
Μήπως ξέρεις να μου πεις (ή όποιος ξέρει τελος πάντων) την αναλογία από βιτριόλι που πρέπει να ρίξω;
παρακάτω δίνω τα στοιχεία του ενυδρείου:
PH=7
GH=6
KH=4
NH4=0
NO2=0
NO3=5
Λίπανση καθημερινή με υγρό λίπασμα της Sera
CO2 -> 1 ταμπλέτα κάθε 2 μέρες (προς το παρόν και εν αναμονή μόνιμης λύσης)
Αεραντλία μόνο το βράδυ
τροφή: Φυλλαράκια της τετρα
Ψάρια: 3 σκαλάρια ενήλικα, 1 γκουράμι από αυτά που δε μεγαλώνουν, 4 ζέβρες, 3 ματωμένες καρδιές και 2 γλύφτες (κλασικούς).
Φυτά: Ανθισμένες ανούμπιες, κερατόφυλλο, και ένα δυο άλλα που αγνοώ.
Περιμένω λοιπόν την αναλογία...
Έχω και γώ λουλουδάκια απο τον εχινόδορο μου μμμμ ίσως να μην είναι και σπουδαίο το πράγμα αλλά για μένα είναι κάτι πολύ ωραίο και κράτησε αρκετές μέρες του έχω φωτο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ προς το παρόν να τις βάλω, ο υπολογιστής μου χάλια ειναι.... γράφω απο τη δουλειά μου.... διευκρίνηση.... εχω και λουλουδάκια απο τις ανουμπιες μου...... μαρεσειιιιιιιιιιι που ο υδρόβιος κήπος μου ανθισε ...... τον λατρεύω όπως λατρεύω και τα ψαράκια μου......
Αντε με το καλό πανίτσα να γίνει ο υπολογιστής σου να δούμε και καμία ανθισμένη......ανούμπια.
:D
Ούτε λίγο ούτε πολύ η τρίτη ανθισμένη ανούμπια σε διάστημα ενός μήνα είναι γεγονός!!! Και τολμώ να πω ότι είναι ωραιότερο λουλούδι από τα προηγούμενα!!!
Και μερικές φωτο απο μένα, δεν ειναι και σπουδαίες αλλά κάνουμε ότι μπορουμε .....
Και μερικές φωτο απο μένα, δεν ειναι και σπουδαίες αλλά κάνουμε ότι μπορουμε .....
:smt041:smt041:smt041
Μπράβο Πανίτσα
Αυτό το λουλούδι στην τρίτη φωτογραφία, από τι φυτό είναι; Δεν είναι ανούμπια! Είναι πολύ ωραίο... μπράβο.
Ειναι απο τον εχινοδορο μου, διπλα το φυτο με τα μεγάλα φύλλα. Ανθίζει συνέχεια τώρα έχει 2 ανθισμένα στο ίδιο κλαδάκι και οπουναναι ανοιγουν αλλα δύο.... με τα φυτάκια που μου δίνει έφτιαξα μμμμμ τον λαχανόκηπο μπροστά χαχχαχα τα προσγειώνω κάτω στο χαλίκι και αυτά δίνουν ρίζες και φυλλαράκια...... Σας παρακαλώ μην μου τα ματιάξετε ........
Ειναι απο τον εχινοδορο μου, διπλα το φυτο με τα μεγάλα φύλλα. Ανθίζει συνέχεια τώρα έχει 2 ανθισμένα στο ίδιο κλαδάκι και οπουναναι ανοιγουν αλλα δύο.... με τα φυτάκια που μου δίνει έφτιαξα μμμμμ τον λαχανόκηπο μπροστά χαχχαχα τα προσγειώνω κάτω στο χαλίκι και αυτά δίνουν ρίζες και φυλλαράκια...... Σας παρακαλώ μην μου τα ματιάξετε ........
Μπράβο. Πολυ όμορφο είναι το άνθος του εχινόδορού σου. Τώρα μαζί με τον halvas69, ζηλεύω κι εγώωωω:):):)
Φτου σκόρδα.....
Φίλες και φίλοι μου, σας ευχαριστώ και χαίρομαι που άρεσαν τα λουλουδάκια μου, πραγματικά μετά απο αρκετούς κόπους και μόχθους και αρκετό διαβασμα και με τη βοήθεια των εξαιρετικών εμπειρων φίλων μας εδώ κατάφερα να φτιάξω τον υποβρύχιο κήπο μου και ας ειμαι μίλια μακριά σας.
Να τι θα πεί να έχεις φίλους πραγματικούς ..... αυτό με κάνει να νιώθω υπερήφανη που έχω τέτοιους φίλους.... σας ευχαριστώ όλους που μου συμπαρασταθήκατε και εξακολουθείτε ακόμη να με βοηθάτε στη όποιαδήποτε δυσκολία ή απορία έχω.
Έχω κι εγώ τώρα πια και δεν ζηλεύω.
Αν και δεν είναι σπουδαίο άνθος, είναι το πρώτο μου και επιδή το κατάφερα χάρη στο GAB, το αφιερώνω σε όσους έχουν βοηθήσει στη δημιουργία του. Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!!!
jimfytakis
11-05-07, 15:47
Αγορασα 6 ανουμπιες απο μαλαισια μαζι με κατι αλλα φυτα και η μια ειναι ετοιμη να ανθισει με δυο μπουμπουκια!Η αλλη μια βγαζει τωρα μισχο για ανθος!Ποσο καιρο θα κανει να σκασει το λουλουδι?
εμένα πάντος με έσκασε στο περίμενε πριν σκάσει :D
Σημερα που πήγα να αλλάξω νερό, είδα οτι η ανούμπια μου άνθισε.
Ανθισε πάνω απο την επιφάνεια του νερού.
Υπάρχει πιθανότητα αν βραχεί το άνθος ή ακόμα και αν μπεί μέσα στο νερό?
Η σταθμη του νερού είχε πέσει λόγο εξάτμισης , και θα ήθελα να το γεμίσω κανονικά το ενυδρείο τώρα στην αλλαγή.
Πανέμορφο άνθος!!!
Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η δικιά μου είχε ανθίσει μέσα στο νερό, και ενώ το εσωτερικό στέλεχος χάλασε, το εξωτερικό λες κι έχει μουμιοποιήθει!
Φυσικά και μπορείς να σκεπάσεις το άνθος με νερό. :) Οι δικές μας ανθίζουν πάντα κάτω από το νερό. Αυτό το οποίο έχω διαβάσει (δυστυχώς δεν έχω ίδιαν πείρα) είναι ότι όταν το άνθος είναι εκτός νερού βγάζει και σπόρους, για αυτό και η διαφορά στον στήμονα μέσα και έξω από το νερό στην εικόνα σου.
Πάντως πολύ θα ήθελα να είχα στα χέρια μου μερικούς σπόρους. :D :D
Σημερα που πήγα να αλλάξω νερό, είδα οτι η ανούμπια μου άνθισε.
Ανθισε πάνω απο την επιφάνεια του νερού.
Υπάρχει πιθανότητα αν βραχεί το άνθος ή ακόμα και αν μπεί μέσα στο νερό?
Η σταθμη του νερού είχε πέσει λόγο εξάτμισης , και θα ήθελα να το γεμίσω κανονικά το ενυδρείο τώρα στην αλλαγή.
Η ίδια ανούμπια, σε άλλο ενυδρείο (στο ενυδρείο του γραφείου μου) , άνθισε για ακόμα μία φορά, βγάζοντας αυτή την φορά,
2 λουλούδια !!!
Τελικά ισχύει νομίζω η άποψη που είχα σχηματίσει. Οσο λιγότερο ασχολείσε με το ενυδρείο, τόσο καλύτερα πάει!
Τα πολλά χέρια μέσα, μόνο κακό κάνουν.
Στο συγκεκριμένο ενυδρείο, αλλάζω το μισό νερό, κάθε 20 μέρες περίπου, χωρίς να ασχολούμε ούτε 1 λεπτό στο ενδιάμεσο, με εξαίρεση τα μερικά δευτερόλεπτα για να ρίξω μερικά μπιλάκια τροφής στο ψάρι μου!
Να μην ανοίγω νέο θέμα, ας δείξω εδώ το μικρό μικρούλι ανθάκι μου από το pistia stratiotes το μικρό.
Μοιάζει με μικρό χνουδωτό σκουφάκι στο κέντρο του φυτού, μόνο το προσωπάκι της κοκκινοσκουφίτσας λείπει από μέσα :D
ενδιαφεροντα τα στρατιωτακια σου λουσυ....:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.