Επιστροφή στο Forum : DIY- Ενυδρειο 40λιτ
Αφου ειδα την κατασκευη του μαστρογαυρου
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
αποφασισα να φτιαξω κι εγω ενα ενυδρειο.
Σκεφτικα να αξιοποιησω ενα κοματι της βασης του πρωτου ενυδρειου 120λιτ.
Εκοψα τα τζαμια τα κολλησα και τωρα βρισκομαι στην φαση (3 ημερες για να στεγνωσει).
Θα μου εβγαινε πιο φθηνα αν επαιρνα ενα ετοιμο αλλα ηθελα τις συγκεκριμενες διαστασεις και πιστευω οτι οταν κατασκευαζεις κατι μονος σου σου δινει μεγαλητερη ικανοποιηση.
Ερωτηση
Οταν εκοψα τα τζαμια εκοψα και κοντρες αλλα επειδη ειναι μικρες οι διαστασεις του ενυδρειου (48χ30χ32,περιπου 40λιτ) θελω να ρωτησω ανα ειναι απαραιτητο να μπουν οι κοντρες πανω-κατω
τι παχος εχουν τα τζαμια σου?
Φιλε μου κατ΄αρχας να σου ευχηθω καλη επιτυχια..;)
Εγω σε 35 λιτ που εκανα 40χ30χ30 δεν εβαλα κοντρες και εδω και 2,5 μηνες δεν εχω προβλημα.Μαλιστα ειναι τασο στιβαρη η κατασκευη που νομιζεις οτι κρατας ξυλινο κουτι...(το παχος ειναι στα 5mm).
Αληθεια με τι τζαμι το εκανες?
Νομιζω οτι οι κοντρες ειναι καλο να υπαρχουν αλλα κυρια σε πιο μεγαλα ενυδρεια(πανω απο 60-70 λιτ)
Φιλε Steady και Imaikl
Τα τζαμια ειναι λιγο υπερβολικα (10mm)
δεν ειναι απαραιτητες οι κοντρες αλλα αφου τις εκοψες γιατι δεν τις βαζεις να σε 1000000000%σιγουρος?κοπος δεν ειναι...:D
Το προβλημα ειναι οτι το υψος ειναι 32cm και αν βαλω τις κοντρες θα μου παρουν 2εκατοστα αν υπολογισω και το καπακι οπου θα βαλω τον φωτισμο θα φαινεται ενα μικρο κοματι περιπου 24εκ.
Οσον αφορα το στροσημο μπορω να αξιοποιησω κατι απο το 120λιτρο για να γινει πιο γρηγορα
Επισεις σκεφτομαι ως φιλτρο να κανω την κατασκευη ΦΙΛΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/filters4.htm
Η μηπως να βαλλω ενα κοματι τζαμι για να μην πιασει ολη την επιφανεια.
Αν εχετε να μου δωσετε καμια αλη ιδεα γι αυτα τα λιτρα
Φιλε Steady και Imaikl
Με 10αρια τζαμια σε τοσο μικρο ενυδρειο σιγα μην χρειαστεις και κοντρες!!!
Με τιποτα!!!
Θα μου εβγαινε πιο φθηνα αν επαιρνα ενα ετοιμο αλλα ηθελα τις συγκεκριμενες διαστασεις και πιστευω οτι οταν κατασκευαζεις κατι μονος σου σου δινει μεγαλητερη ικανοποιηση.
Στα λίτρα αυτά ναι, σε περισσότερα συμφέρει το diy! Καλά έκανες και έφτιαξες diy πάντως, θα φτιάξω κι εγώ ένα μετά τις γιορτές... Εννοείτε πως οι κόντρες δε θα χρειαστούν, μιας και τα τζάμια για 40 λίτρα είναι 10cm. Κράτησέ τις για το επόμενο :D
Εξαρταται απο το τι θες να χρησιμοποιησεις το ενυδριο.Αλλο φιλτρο χρησιμοποιεις για γεννηστρα και ισως αλλο για π.χ. κοινωνικο(νομιζω ετσι?)
Παντως εγω εχω ενα eheim picup 2006 που μου εχει λυσει τα χερια.Υπ'οψιν το 35λιτ. μου το εχω για καραντινα-νοσοκομειο.;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15902
Φιλε GP250381 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=1496)
Το εχω διαβασει το σιγκεκριμενο θεμα και σκεφτομαι να φτιαξω το πρωτο φιλτρο ( πρωτη φωτογραφια απο αριστερα απο αυτες που ανεβασες) αν δεν καταφυγω σε ετοιμο.
Ευχαριστω παντος
Φιλε Steady και Imaikl
Αυτό δεν είναι ενυδρείο.10αρι τζάμι σε 40 λίτρα!!!!!!!!!
Κόντρες βασικά βάζουμε σε ενυδρεία από 80 πόντους μήκος και πάνω.:cool: :cool: :cool: :cool:
Κόντρες βασικά βάζουμε σε ενυδρεία από 80 πόντους μήκος και πάνω.:cool: :cool: :cool: :cool:
Σωστο, αν και σε ενα 80 cm αν ειναι με 10αρια τζαμια, ουτε αυτο θελει κοντρες!!!
Σωστο, αν και σε ενα 80 cm αν ειναι με 10αρια τζαμια, ουτε αυτο θελει κοντρες!!!
Σωστός ο κύριος Τάκης.Με 10άρι φτιάχνουμε από 1 μέτρο μέχρι 1,2μ με ύψος νερού τους 60 πόντους στο περίπου;) ;) ;)
Μιχάλη σε 1.5 μέτρο και 30 εκατοστά ύψος τι πάχος τζαμιού βάζουμε?
Με τέτοιο ύψος νερού 10άρι και ολα καλά.Κόντρες βέβαια θα μπούν.Τα υπόλοιπα είναι υπο συζήτηση:smt062 :smt062 :smt062 :smt062
Με τέτοιο ύψος νερού 10άρι και ολα καλά.Κόντρες βέβαια θα μπούν.Τα υπόλοιπα είναι υπο συζήτηση:smt062 :smt062 :smt062 :smt062
Εννοείτε... Δε το ξεκινάω ακόμα, τα σχέδια θα τα κάνουμε μαζί σε κανα 2 βδομάδες με καφεδάκι :D :D :D Πόσα σου χρωστάω ως τώρα, έχουμε περάσει τα 100? Να ξέρω αν είναι να πάρω τη συσκευασία από τα lidle που συμφέρει κιόλας :smt043
Χαρτί μολύβι είπαμε φέρνω εγώ, εσύ ξύστρα και χάρακες :smt082
Καμια ιδεα για το φιλτρο
Σκεφτομαι στο ενυδρειο αυτο να βαλω
Capoeta tetrazona (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm) τιγρακια (4 η 6)
Τα οποια προς το παρον τα εχω στο 120λιτρο
Τι μου προτεινετε να παρω ενα ετοιμο η να κανω μια παραλλαγη του Αμβουργου.
Υ.Γ Τωρα θα ξεφυγω λιγο απ το θεμα
Στο 120λιτρο (φυτεμενο Anumbia,Egeria Densa,Vallisneria Spiralis)
θα βαλω 2 σκαλαρια Pterophyllum scalare (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/scalar.htm)
[/URL]
[URL="http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/scalar.htm"]Τι αλλα ψαρια μπορω να βαλω σ αυτα τα λιτρα
(http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/scalar.htm)
θα τα κάνουμε μαζί σε κανα 2 βδομάδες με καφεδάκι :D :D :D :smt082
Να υποθεσω οτι θα ερθεις προς τα μερη μας ή θα ερθει ο Μιχαλης κατα τα δικα σας?
Να υποθεσω οτι θα ερθεις προς τα μερη μας ή θα ερθει ο Μιχαλης κατα τα δικα σας?
Τάκη κατά σύμπτωση ο Δημήτρης έχει σπίτι στην παραλία του Κατακόλου 50 μέτρα από το δικό μου.Το Πάσχα θα ψήνουμε παρέα και καλοδεχούμενοι όλοι οι πεινασμένοι και μη ενυδρειάδες.:p :p :p :p :p
Τάκη κατά σύμπτωση ο Δημήτρης έχει σπίτι στην παραλία του Κατακόλου 50 μέτρα από το δικό μου.Το Πάσχα θα ψήνουμε παρέα και καλοδεχούμενοι όλοι οι πεινασμένοι και μη ενυδρειάδες.:p :p :p :p :p
Αν ειμαστε καλοδεχουμενοι, να σας ερθουμε!!! :D :D :D :D :D
dimitris21
14-03-07, 10:36
Αν έβαζα 10αρι τζάμι θα το άφηνα χωρίς κόντρες.
Αν το έκανα με 5αρι ή 6αρι θα έβαζα κόντρες.
Αν έβαζα 10αρι τζάμι θα το άφηνα χωρίς κόντρες.
Αν το έκανα με 5αρι ή 6αρι θα έβαζα κόντρες.
με κόντρες το 10άρι:p :p
Με 5-6 χιλ σε αυτό το μήκος δεν:smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Αν ειμαστε καλοδεχουμενοι, να σας ερθουμε!!! :D :D :D :D :D
Θα σας περιμένουμε με αρνιά και κοκορέτσια... Θα φάμε θα πιούμε και θα τραγουδήσουμε...:smt034 :smt035 Ο Μιχάλης θα χορέψει κιόλας :D
Άντε με το καλό και όλα τα καλά παιδιά εκεί...;)
Θα σας περιμένουμε με αρνιά και κοκορέτσια... Θα φάμε θα πιούμε και θα τραγουδήσουμε... Ο Μιχάλης θα χορέψει κιόλας :D
Άντε με το καλό και όλα τα καλά παιδιά εκεί...;)
Να χωρέψω; Με τα κιλά μου; Κάτι τέτοια έκανε και ο ΚΛΑΖάκος μας και έπεσε νυστέρι.
Προτείνω να χορέψουν όσοι έρθουν-+9 -+9 -+9 εμείς θα ψηνουμε:D :D :D
dimitris21
15-03-07, 09:02
με κόντρες το 10άρι:p :p
Με 5-6 χιλ σε αυτό το μήκος δεν:smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Επειδή σε ένα ενυδρείο έχουμε να κάνουμε με 3 διαστάσεις και όχι μόνο με μια, αν δεις τα λίτρα του συγκεκριμένου είναι 100+. Δεν νομίζεις ότι το 10αρι είναι κάτι παραπάνω από υπερβολή?
Εγώ θα επιμείνω πως με 10αρι τζάμι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται κόντρες. Το ιδανικότερο πάχος για αυτό το ενυδρείο για μένα είναι το 6αρι, με κόντρες όμως.
Θα σας περιμένουμε με αρνιά και κοκορέτσια...
Αυτο ισχυει ακομα και αν παρω τον Χαλβα μαζι???? :D :cool: :cool:
Αυτο ισχυει ακομα και αν παρω τον Χαλβα μαζι???? :D :cool: :cool:
Μόνος;:( :( :( χωρίς ΧΑΛΒΑ μην έρθεις.:smt034 :smt034 :smt034
Επειδή σε ένα ενυδρείο έχουμε να κάνουμε με 3 διαστάσεις και όχι μόνο με μια, αν δεις τα λίτρα του συγκεκριμένου είναι 100+. Δεν νομίζεις ότι το 10αρι είναι κάτι παραπάνω από υπερβολή?
Εγώ θα επιμείνω πως με 10αρι τζάμι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται κόντρες. Το ιδανικότερο πάχος για αυτό το ενυδρείο για μένα είναι το 6αρι, με κόντρες όμως.
Αγαπητέ Δημήτρη οι διαστάσεις που θέλει ο μικρός Δημήτρης το ενυδρείο του είναι 1,5χ0,30χ0,40-0,45 οπώτε μιλάμε για 180 έως 200 λίτρα
Και επειδή εχω την αρχή σε οτι κατασκευάζω - και οχι μόνο ενυδρειακά - να μην είναι σε οριακές αντοχές αλλά να έχουν αρκετές ανοχές για αυτόν τον λόγο του προτείνω 10άρι τζάμι.;) ;) ;) ;)
Να χωρέψω; Με τα κιλά μου; Κάτι τέτοια έκανε και ο ΚΛΑΖάκος μας και έπεσε νυστέρι.
Προτείνω να χορέψουν όσοι έρθουν-+9 -+9 -+9 εμείς θα ψηνουμε:D :D :D
ΧάΧαχαΧΑχαΧΑχχαχΑΧαχα έτσι έτσι :D
Αυτο ισχυει ακομα και αν παρω τον Χαλβα μαζι????
Βέβαια βέβαια...:smt033
Συνονόματε μια ερώτηση, γιατί να μπει 6άρι με κόντρες, τη στιγμή που μπορεί να μπει 10άρι χωρίς κόντρες και να έχει μεγαλύτερη αντοχή? Αν το λες από πλευράς κόστους τότε οκ απλά πες μου γιατί κι εγώ δε κατέχω από τιμές τζαμιών... Το 180λιτρό μου πάντως έχει 9άρια τζάμια χωρίς κόντρες!
dimitris21
19-03-07, 10:21
Συνονόματε μια ερώτηση, γιατί να μπει 6άρι με κόντρες, τη στιγμή που μπορεί να μπει 10άρι χωρίς κόντρες και να έχει μεγαλύτερη αντοχή? Αν το λες από πλευράς κόστους τότε οκ απλά πες μου γιατί κι εγώ δε κατέχω από τιμές τζαμιών... Το 180λιτρό μου πάντως έχει 9άρια τζάμια χωρίς κόντρες!
Από 6αρι σε 10αρι είναι περίπου 40 % το κόστος επάνω όπως και το βάρος.
Αν αυτά δεν σε ενδιαφέρουν, μαζί σου, 10αρι και γιατί όχι και 12αρι να είσαι ακόμα ποιο σίγουρος.
Επειδή όμως το κόστος στα τζάμια είναι αρκετά υψηλό, άντε το πολύ να έφτανα μέχρι 8αρι.
Το 10αρι πάντως είναι εντελώς υπερβολή.
Από 6αρι σε 10αρι είναι περίπου 40 % το κόστος επάνω όπως και το βάρος.
Αν αυτά δεν σε ενδιαφέρουν, μαζί σου, 10αρι και γιατί όχι και 12αρι να είσαι ακόμα ποιο σίγουρος.
Επειδή όμως το κόστος στα τζάμια είναι αρκετά υψηλό, άντε το πολύ να έφτανα μέχρι 8αρι.
Το 10αρι πάντως είναι εντελώς υπερβολή.
Μου φαίνεται πως έχει δίκιο ο Δημήτρης, τι λες κι εσύ ρε Μιχάλη...?
Μου φαίνεται πως έχει δίκιο ο Δημήτρης, τι λες κι εσύ ρε Μιχάλη...?
Ρε;;! τον κύριο Μιχάλη;:smt103 :smt103 :smt103 :smt103
Ντροπή νεαρέ μου.:smt021 :smt021 :smt021
:p :p :p
Ρε;;! τον κύριο Μιχάλη;:smt103
Ντροπή νεαρέ μου.
:p :p :p
Ok κυρ Μιχάλη, παππούλη...:smt005
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.