PDA

Επιστροφή στο Forum : Άλγη είναι....?

Neoklis
11-03-07, 22:57
Καλησπέρα.....

Σήμερα το πρωί παρατήρησα σε δύο από τα φυτά που έχω στο ενυδρείο μου ένα χνουδάκι καφετί χρώματος.... Τι ακριβώς είναι...? Αυτό είναι η λεγόμενη άλγη...??? Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω ή δεν είναι κάτι ανησυχητικό....? Το ενυδρείο μου είναι 60*30*30, δλδ 54 λίτρα (μικτά).... Όλα τα φυτά που έχω βάλει είναι χαμηλών απαιτήσεων.... Από φωτισμό έχω μία λάμπα (μανίσια) η οποία λειτουργεί 12 ώρες (10 το πρωί με 10 το βράδυ) και αναγράφει πάνω:
SYLVANIA
STANDARD
F15W/ 154 T8
DAYLIGHT

Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι στην 8η μέρα στρωσίματος και έχουν εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό ΝΟ2...

Τα φώτα σας παρακαλώ....:) :) :)

steady
11-03-07, 23:32
μαλλον δεν ειναι τιποτα απλα εγω θα αλλαζα την λαμπα με μια sylvania gro lux παρτην απο μαγαζι με λαμπες ειναι πολυ φτηνη στο δικο σου μεγεθος κατω απο 5€λογικα!

giannisg
11-03-07, 23:45
Σήμερα το πρωί παρατήρησα σε δύο από τα φυτά που έχω στο ενυδρείο μου ένα χνουδάκι καφετί χρώματος....

Είναι κλασσική περίπτωση καφέ άλγης σε φρεσκοστρωμένο ενυδρείο ή σε ενυδρείο που βρίσκεται στην διαδικασία στρωσίματος. Με τον καιρό και με τις αλλαγές νερού θα φύγει. Μην ανυσηχεις...

Neoklis
12-03-07, 00:15
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια....
Είμαι καινούριος και έχω να μάθω πολλά ακόμα...
Με τον καιρό όλα θα γίνουν....!!!!!:cool::cool:

Juan
12-03-07, 09:53
Αρχικά, μπορείς να μειώσεις την περίοδο που φωτίζεις το ενυδρείο (στις 8ώρες).

Μάριος
12-03-07, 11:21
και τα ότο τη γουστάρουν πολύ! :)

http://aqua.lorca.free.fr/fiche_poissons/images/otocinclus_4.jpg

Neoklis
12-03-07, 17:08
Αρχικά, μπορείς να μειώσεις την περίοδο που φωτίζεις το ενυδρείο (στις 8ώρες).

Έχω ήδη μειώσει κατά μία ώρα ( από 10 το πρωί με 9 το βράδυ)....\
Όταν θα έρθει η ώρα για να μπουν τα Guppies που έχω σκοπό να δουλεύω την λάμπα μόνο 8 ώρες:( :( :( ....:confused: :confused:

thanosatha
12-03-07, 22:00
Θα συμφωνησω και εγω για την αντικατασταση της λαμπας με μια gro lux... Θα βοηθησει πολυ τα φυτα σου...

Juan
13-03-07, 09:50
Έχω ήδη μειώσει κατά μία ώρα ( από 10 το πρωί με 9 το βράδυ)....\
Όταν θα έρθει η ώρα για να μπουν τα Guppies που έχω σκοπό να δουλεύω την λάμπα μόνο 8 ώρες:( :( :( ....:confused: :confused:
Το ιδανικό είναι να φωτίζεις τόσο, όσο μπορούν τα φυτά να φωτόσυνθέτουν αλλά πόσο είναι αυτό ; Εξαρτάται από τα φυτά (είδος) και τις υπόλοιπες συνθήκες του ενυδρείου.
Η δική μου γνώμη είναι να ξεκινάμε με το ελάχιστο της περιόδου και σιγά-σιγά (όταν τα φυτά προσαρμοστούν) φτάνουμε στις ~10 ώρες.
Το έχω δοκιμάσει με απαιτητικά φυτά που χρειάζονται αρκετό φως και δεν υπήρχε πρόβλημα.
Τώρα στην περιπτωση σου δεν είναι η αιτία το φως αλλά θα βοηθήσει όσο μπορεί η μείωση της φωτοπεριόδου.
Όπως πολλές φορές θα έχεις δει να γράφεται, η άλγη είναι φυτό και χρειάζεται και αυτή το φως για να αναπτυχθεί.

Neoklis
13-03-07, 14:09
Σήμερα πήγα σε αρκετά μαγαζιά με ηλεκτρικά εδώ στην κομοτηνή και 15άρα sylvania gro lux πουθενά...:cry: :cry:
Βρήκα όμως στην Philips μία 15άρα που ο κατάλογος έγραφε ότι είναι ειδικά για ενυδρεία.....
Και ο καταστηματάρχης μου είπε ότι είναι αυτή που ψάχνω....
Έτσι λοιπόν έκανα παραγγελία να μου την φέρουν...
Ελπίζω να είναι παραπλίσια με αυτό που ζητούσα...
Ούτως η άλλως η Philips δεν είχε καμία άλλη λάμπα που να έμοιαζε με αυτό που ψάχνω εγώ......
Τι λέτε σωστά έπραξα...????

mikenuke
13-03-07, 15:43
αν λεγεται philips aquarela σωστα επραξες...

Neoklis
13-03-07, 18:55
αν λεγεται philips aquarela σωστα επραξες...

Ναι έτσι λέγεται... Ωραία....
Θα σας ενημερώσω όταν τελειώσει και το στρώσιμο....
Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής....
Τα ΝΟ2 είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ η αμμωνία άρχισε να μειώνεται αισθητά.....
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πάντως και λέω μέσα στο πάσχα να κατασκευάσω το δικό μου ενυδρείο από την αρχή....:smt118 :smt118
Έχω όμως αρκετά να μάθω μέχρι τότε....

Neoklis
15-03-07, 20:34
Λοιπόν από λάμπα τελικά έβαλα μία της Osram που βρήκα γιατί ο προμηθευτής των
Philips δεν είχε στην αποθήκη τελικά... Και προκειμένου να μην καθυστερώ
έβαλα αυτή που μου είπαν ότι είναι ειδική για ενυδρεία.....
OSRAM FLUORA λέγεται.....
Σωστός....?:D :D :D

Ελπίζω τώρα τα φυτάκια μου να βοηθηθούν λίγο με την καινούρια λάμπα που φόρεσα...!!!!!

stav
16-03-07, 07:15
Ειναι ενταξει η OSRAM FLUORA.